Archives

Political Pedia  >  

Ζαβιτσάνος Ευστάθιος

Δήμαρχος Μεγανησίου, Ευστάθιος Ζαβιτσάνος, βιογραφικόΓεννήθηκε το 1955 στο Μεγανήσι Λευκάδας.Είναι παντρεμένος με τη Μαυρέττα Αργύρη και πατέρας δύο παιδιών.Σπούδασε φυσικός στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και από το 1983, ως εκπαιδευτικός.Σήμερα εργάζεται ως μόνιμος καθηγητής στο Γυμνάσιο – Λύκειο Μεγανησίου.

Από το 1987-1989, διετέλεσε πρόεδρος  του Συνδέσμου των Απανταχού Μεγανησιωτών ο “΄ΜΕΝΤΗΣ”, στον οποίο υπήρξε και ιδρυτικό μέλος.

Από το 1990-1994, διετέλεσε Δήμαρχος Μεγανησίου (εθελούσια συνένωση των τριών κοινοτήτων σε Δήμο).

Από το 1995-1996, διετέλεσε Περιφερειακός Διευθυντής του Νομού Πρεβέζης.

Το 1998, ιδρύει στην Παλλήνη όμιλο προβληματισμού – σωματείο με τίτλο “Εταιρεία Μελέτης και ανάδειξης προβλημάτων Παλλήνης”.

Το 2002, εκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Παλλήνης.

Το 2003, διετέλεσε Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Παλλήνης.

Το 2006, εκλέγεται Δήμαρχος Μεγανησίου.

Από το 2007, τελεί και Πρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου Ταφίων Δήμου Μεγανησίου και της Δημοτικής Αναπτυξιακής Επιχείρησης.

 

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ  ΔΗΜΑΡΧΟΥ

  •  Μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΤΕΔΚ, Νομού Λευκάδας

  • Εκπρόσωπος του Νομού στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

  • Μέλος της Γενικής Συνέλευσης της ΚΕΔΚΕ

  • Αντιπρόεδρος στο Σύνδεσμο Νησιωτικών Δήμων Ελλάδας

  • Εκπρόσωπος του Δήμου στο «Δίκτυο Μικρών Νησιών»

Political Pedia  >  

Ζαγοράκης Θεόδωρος

Ζαγοράκης Θοδωρής
ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (2014-2017)

O Διεθνής ποδοσφαιριστής και πρώην πρόεδρος της Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ., Θοδωρής Ζαγοράκης εκλέχθηκε Έλληνας Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στις Ευρωεκλογές του 2014.

Political Pedia  >  

Ζάμπια, Σημαία

ΖάμπιαΗ Ζάμπια είναι μια μεσόγεια χώρα στην καρδιά της Νότιας Αφρικής. Έχει έκταση 752.614 τετρ. χλμ. και πληθυσμό 11.862.740 κατοίκους (εκτίμηση 2009). Συνορεύει με τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό βόρεια, την Τανζανία βορειοανατολικά, το Μαλάουι ανατολικά, τη Μοζαμβίκη, τη Ζιμπάμπουε, τη Μποτσουάνα και τη Ναμίμπια νότια και με την Αγκόλα δυτικά. Πρωτεύουσα είναι η Λουσάκα, νόμισμα το κουάτσα και επίσημη γλώσσα η αγγλική.

Η σημαία της Ζάμπιας καθιερώνεται την 24 Οκτωβρίου 1964. Το κόκκινο χρώμα στη σημαία συμβολίζει τον αγώνα για την ελευθερία, το μαύρο συμβολίζει το λαό της Ζάμπιας, ενώ το πορτοκαλί τις φυσικές πηγές και τον ορυκτό πλούτο. Ο αετός συμβολίζει την ικανότητα των ανθρώπων να αντεπεξέλθουν στα προβλήματα της χώρας.

Περισσότερα…

Political Pedia  >  

Ζανιάς Γεώργιος

 
Γεώργιος Ζανιάς

Ο Γιώργος Π. Ζανιάς είναι Καθηγητής Οικονομικών στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Πρόεδρος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών. Έχει θητεύσει, επίσης, στις ακόλουθες θέσεις: Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, Πρόεδρος και Επιστημονικός Διευθυντής του ΚΕΠΕ, Μέλος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των Ελληνικών Χρηματιστηρίων (ΕΧΑΕ), Αναπληρωτής Καθηγητής στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Επίκουρος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, Λέκτορας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Έχει σπουδάσει Οικονομικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ), το Πανεπιστήμιο του Reading (M.Sc.) και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης (Διδακτορικό Δίπλωμα). Έχει συγγράψει πολλά επιστημονικά άρθρα, δημοσιευμένα στα μεγάλα διεθνή οικονομικά περιοδικά, και συλλογές άρθρων σε διεθνείς εκδοτικούς οίκους. Το επιστημονικό του έργο επικεντρώνεται στην Εφαρμοσμένη Οικονομετρία, την Αγροτική Πολιτική και τη Διεθνή Ανάπτυξη. Έχει χρησιμοποιηθεί σαν εμπειρογνώμονας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τα Ηνωμένα Έθνη και την Παγκόσμια τράπεζα.

Διετέλεσε πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων της κυβέρνησης Παπανδρέου και Παπαδήμου, πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Euro Working Group. Κκαθηγητής Οικονομικών στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Πρόεδρος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών.  Επίσης διετέλεσε υπουργός Οικονομικών της υπηρεσιακής κυβέρνησης με πρωθυπουργό τον Παναγιώτη Πικραμμένο

Political Pedia  >  

Ζάννας Ζήσης

Ζάννας ΖήσηςΖάννας Ζήσης

Γεννήθηκε στην Κατερίνη και σπούδασε στην φαρμακευτική Πατρών από όπου και αποφοίτησε. Ήταν πρόεδρος του συλλόγου με την ΔΑΠ. Έχει φαρμακείο στον Κορινό Πιερίας, είναι μέλος του Δ.Σ. του τοπικού Φαρμακευτικού Συλλόγου και αντιπρόσωπος στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο. Εκλέχτηκε σε συνεργασία με την παράταξη ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ – ΠΑΣΟΚ. Έχει πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας.

Το 2008 εκλέχτηκε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ενώ υπήρξε και συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στην Πιερία ακόμη συμμετέχει και στην επιτροπή Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας του κόμματος.

Στις εκλογές του 2015 εξελέγη με το ίδιο κόμμα στην Πιερία. Είναι ο πρώτος βουλευτής της Αριστεράς που εκλέγεται στην Πιερία απο το 1958 αλλά και ο νεότερος σε ηλικία βουλευτής που έχει εκλεγεί στον νομό.

Political Pedia  >  

Ζαννιάς Γεώργιος

Υπουργός Οικονομικών – Υπηρεσιακή Κυβέρνηση Πικραμμένου

O Γεώργιος Ζαννιάς διετέλεσε πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων της κυβέρνησης Παπανδρέου και Παπαδήμου, πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Euro Working Group. Κκαθηγητής Οικονομικών στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Πρόεδρος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών. Σπούδασε στην ΑΣΟΕΕ και έχει διδακτορικό από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

 

 

Political Pedia  >  

Ζαριανόπουλος Σωτήρης

Ζαριανόπουλος Σωτήρης - ΒιογραφικόΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ – ΚΚΕ (2014-2017)

Ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος είναι πτυχιούχος Αγγλικής Φιλολογίας ΑΠΘ. Εργάζεται ως τραπεζοϋπάλληλος. Μέλος, Γενικός Γραμματέας της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, του Δ.Σ. του Ενωτικού Συλλόγου Εργαζομένων Τράπεζας Πειραιώς, Μέλος Διοίκησης ΓΣΕΕ, Μέλος Εκτελεστικής Επιτροπής ΓΣΕΕ, Μέλος Εκτελεστικής Γραμματείας ΠΑΜΕ. Στις δημοτικές εκλογές 2010, ήταν υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Political Pedia  >  

Ζαχαράκης Ευάγγελος

Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Πόρων

Ο Ευάγγελος Ζαχαράκης γεννήθηκε  στην Αθήνα το 1970. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών. Σπούδασε στο Φυσικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει μεταπτυχιακό δίπλωμα στον Ηλεκτρονικό Αυτοματισμό. Διορίστηκε το 1998 ως εκπαιδευτικός Β’θμιας εκπαίδευσης.

Οι επαγγελματικές του δραστηριότητες από το 1996 έως το 2006 αφορούν σε διδασκαλία πληροφορικής,  στο σχεδιασμό επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών στις ΤΠΕ, στη διαχείριση συγχρηματοδοτούμενων έργων, και στην ψηφιακή αναβάθμιση του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης & του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου. Από το 2007 έως το 2010 εργάστηκε στην Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Προγραμμάτων ΚΠΣ και στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο με αντικείμενο τον σχεδιασμό και την υλοποίηση συγχρηματοδοτούμενων έργων. Το 2012 διετέλεσε Σύμβουλος του Υπουργού Παιδείας, κ. Μπαμπινιώτη, για την αξιοποίηση Ευρωπαϊκών πόρων.

Political Pedia  >  

Ζαχαριάς Κωνσταντίνος

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ – ΣΥΡΙΖΑ

Ζαχαριάς ΚωνσταντίνοςΣτοιχεία Επικοινωνίας

Email: kozax@otenet.gr
Διεύθυνση:
Τρίπολη, Δεληγιάννη 8, ΤΚ 22 100, Τηλ.: 2710-227181, Fax: 2710-227181.
Αθήνα, Βουλής 4, ΤΚ 105 62
Τηλ.:210-3706413, 210-3706213 Fax:210-3706013.

Προσωπικά Στοιχεία

Τόπος και Ημερομηνία γέννησης:
Γεννήθηκε στην Τρίπολη το 1954.
Επάγγελμα:
Είναι γιατρός πνευμονολόγος με διδακτορικό τίτλο και υπηρετούσε στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο.

Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες

Εκλέχτηκε για πρώτη φορά στις εκλογές του Ιουνίου 2012.

Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες

Διετέλεσε πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Νομού Αρκαδίας και εκπρόσωπος του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας στη γενική συνέλευση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.
Διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος Τρίπολης την περίοδο 1986-1990.
Ήταν υποψήφιος στις αυτοδιοικητικές εκλογές με το συνδυασμό “Αρκάδων Κοινόν” το 2002 και το 2006 για τη Νομαρχία Αρκαδίας και το 2010 με το συνδυασμό “Μαντινειακή Συμπολιτεία” για το Δήμο Τρίπολης.
Υποψήφιος Βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2009.

Political Pedia  >  

Ζεϊμπέκ Χουσεΐν

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ – ΣΥΡΙΖΑ

Ζεϊμπέκ Χουσεΐν

Στοιχεία Επικοινωνίας

Email: zeybek@parliament.gr
Διεύθυνση:
Ξάνθη, Π. Τσαλδάρη 5-7, ΤΚ 67 100, Τηλ.: 25410-84312, 25410-74102, Fax: 25410-24661. Αθήνα, Βουλής 4, ΤΚ 105 62, Τηλ.: 210-3706351, Fax: 210-3706551.

Προσωπικά Στοιχεία

Τόπος και Ημερομηνία γέννησης:
Γεννήθηκε στις 11.3.1968 στην Ξάνθη.
Επάγγελμα:
Από το 2003 δραστηριοποιείται ως φαρμακοποιός, αρχικά στον Κένταυρο και από το 2006 στην Ξάνθη.
Σπουδές:
Απόφοιτος της Φαρμακευτικής Σχολής του Πανεπιστημίου Γκαζή (Gazi) στην Άγκυρα.

Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες

Εξελέγη βουλευτής στην Περιφέρεια Ξάνθης το 2012 με το Συνασπισμό Ριζοσπαστικής Αριστεράς-Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο.
Συμμετέχει στις κοινοβουλευτικές ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για ζητήματα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
Υποψήφιος με το ΣΥΡΙΖΑ στις βουλευτικές εκλογές του 2009 στο Νομό Ξάνθης καθώς και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης στις εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης του 2010.

Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες

Είναι αντιπρόεδρος του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Ξάνθης (ΣΥΦΑΞ).
Έχει διατελέσει πρόεδρος της σχολικής εφορίας του 1ου Μειονοτικού Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης.
Είναι μέλος του σώματος εθελοντών Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού Ξάνθης.