Archives

Political Pedia  >  

Ιαπωνία, Σημαία

ΙαπωνίαΗ Ιαπωνία είναι χώρα της Ανατολικής Ασίας. Αποτελείται από τέσσερα μεγάλα νησιά, (Χοκκάιντο, Σικόκου, Κυούσου και Χονσού), που συνοδεύονται από χιλιάδες μικρότερα (για την ακρίβεια το αρχιπέλαγος της Ιαπωνίας αποτελείται από 6852 νησιά). Έχει πληθυσμό 126.804.433 κατοίκους (εκτίμηση 2010) και συνολική έκταση 377.835 τετρ. χλμ.

Η σημαία της Ιαπωνίας, γνωστή και ως «Σημαία του Ήλιου» είναι λευκή με ένα μεγάλο κόκκινο δίσκο που εκπροσωπεί τον ανατέλλοντα ήλιο, στο κέντρο.

Περισσότερα…

Political Pedia  >  

Ιατρίδη Τσαμπίκα (Μίκα)

Τσαμπίκα (Μίκα) Ιωάννη ΙατρίδηΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ

Στοιχεία Επικοινωνίας

Email: mika-iat@otenet.gr
Διεύθυνση:
Ρόδος, Κων. Τσαλδάρη 1, Tηλ.: 22410-36800, Fax: 22410-36808.

Προσωπικά Στοιχεία

Τόπος και Ημερομηνία γέννησης: Γεννήθηκε στη Ρόδο στις 31.10.1977.

Οικογενειακή Κατάσταση: Άγαμος

Επάγγελμα: Οικονομολόγος – Υπάλληλος στο Δήμο Ιαλυσού Ρόδου.

Ξένες γλώσσες: Αγγλική και Γερμανική

Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες

Εκλέχτηκε για πρώτη φορά Βουλευτής Δωδεκανήσου στις Εκλογές του 2009.

Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες

Είναι μέλος:

  • Διεθνούς Οργάνωσης «Γυναίκες Χωρίς Σύνορα»
  • Πανελλαδικής Γυναικείας Οργάνωσης «Παναθηναϊκή»
  • Παράρτημα Ρόδου Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας
  • Δωδεκανησιακής Μέλισσας
  • Επιτροπής Ισότητας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου
Political Pedia  >  

Ιγγλέζη Αικατερίνη

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ – ΣΥΡΙΖΑ

Ιγγλέζη Αικατερίνη

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ιστοχώρος: katerinaigglezi.gr
Email: igglezi@parliament.gr
Διεύθυνση:
Ιερισσός, κτήριο Εθνικής Τράπεζας, ΤΚ 630 75
Τηλ.:23770-41173, 23770-41143 Fax:23770-41146.
 

Προσωπικά Στοιχεία

Τόπος και Ημερομηνία γέννησης:
Γεννήθηκε στην Ιερισσό το 1967, όπου μεγάλωσε και κατοικεί ως σήμερα.
Επάγγελμα:
Εργάστηκε επί 18 χρόνια με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ως Δασολόγος στο Δασαρχείο της Αρναίας. Σήμερα είναι άνεργη.
Σπουδές:
Είναι πτυχιούχος της Σχολής Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες

Εκλέχθηκε βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στις εκλογές της 6ης Μαΐου και 17ης Ιουνίου 2012.

Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες

Είναι μέλος του Συνασπισμού από την ίδρυσή του. Από τα εφηβικά της χρόνια ασχολείται ενεργά με τα κοινωνικά και οικολογικά κινήματα.
Είναι αντιπρόεδρος του Συλλόγου «Φίλοι του Περιβάλλοντος Ιερισσού» και γραμματέας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Ιερισσού.
Από το 2003 εκλέγεται στην Επιτροπή Θεσσαλονίκης της Πανελλήνιας Κίνησης Δασολόγων. Συμμετείχε σε κινήσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη Χαλκιδική.
Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται με συνέπεια και αποφασιστικότητα στον αγώνα ενάντια στην επέκταση των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων στη Χαλκιδική (εξόρυξη μεταλλουργία χρυσού), ενάντια στην περιβαλλοντική και οικονομική καταστροφή του τόπου της, ως μέλος του Συντονιστικού Συλλόγων και Φορέων Σταγείρων Ακάνθου.
Είναι μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής και μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής.

Political Pedia  >  

ΙΚΑ

Οργανόγραμμα Οργανισμού ΙΚΑ

Το ΙΚΑ διαθέτει 5 Γενικές Διευθύνσεις: Την Γενική Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών, την Γενική Διεύθυνση Ασφαλιστικών Υπηρεσιών, την Γενική Διεύθυνση Πληροφορικής, την Γενική Διεύθυνση Οικονομοτεχνικών Υπηρεσιών, και την Γενική Διεύθυνση Υπηρεσιών Υγείας.

Οι Περιφερειακές Υπηρεσίες Ασφάλισης διακρίνονται σε πέντε (5) κατηγορίες: Περιφερειακό Υποκατάστημα, Τοπικό Υποκατάστημα, Παράρτημα, Ταμείο Είσπραξης Εσόδων και Ειδική Υπηρεσία Ελέγχου Ασφάλισης (Ε.ΥΠ.Ε.Α.).

Τα Υποκαταστήματα είναι μονάδες επιπέδου Διεύθυνσης. Οι κύριες λειτουργίες τους κατανέμονται σε οκτώ (8) τομείς: Τομέας Εσόδων, Τομέας Παροχών Σύνταξης, Τομέας Παροχών Ασθενείας, Τομέας Μητρώου, Τομέας Οικονομικού, Τομέας Φαρμακευτικών Υπηρεσιών, Τομέας Διοικητικού, Τομέας Πληροφορικής.

Κάθε τομέας διαρθρώνεται σε (1) ή περισσότερα τμήματα (μεγάλες μονάδες) ή δύο τομείς διαρθρώνονται σε (1) τμήμα (μικρές μονάδες) με πλήρη συγκρότηση τομέων. Τα Παραρτήματα είναι μονάδες χωρίς διάρθρωση, επιπέδου Τμήματος των Υποκαταστημάτων στα οποία και υπάγονται. Η διάρθρωση της οργανωτικής δομής των κεντρικών υπηρεσιών του Οργανισμού αποτυπώνεται ακολούθως.

Οργανωτική Δομή Κεντρικής Διοίκησης ΙΚΑ – ΕΤΑΜ

Το ακόλουθο οργανόγραμμα απεικονίζει το σύνολο των Υπηρεσιών του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Κεντρικές και τις Περιφερειακές Υπηρεσίες Ασφάλισης και Υγείας.

Οργανωτική Δομή Συνόλου Υπηρεσιών ΙΚΑ – ΕΤΑΜ

Political Pedia  >  

Ινδία, Σημαία

ΙνδίαΗ Ινδία, είναι χώρα στη νότια Ασία. Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη χώρα παγκοσμίως σε πληθυσμό, με 1.166.079.217 κατοίκους (εκτίμηση 2009) και η έβδομη μεγαλύτερη σε έκταση με 3.287.590 τετρ. χλμ. Εκτείνεται ανάμεσα στα Ιμαλάια όρη και τον Ινδικό ωκεανό από τον οποίο ορίζεται στα νότια, νοτιοδυτικά και νοτιοανατολικά. Συνορεύει ανατολικά με το Μπανγκλαντές και τη Βιρμανία, βόρεια με την Κίνα και τα κρατίδια Μπουτάν και Νεπάλ, βορειοδυτικά με το Πακιστάν, ενώ δυτικά βρέχεται από την Αραβική θάλασσα και νότια, νοτιοανατολικά από τον Ινδικό ωκεανό και τον κόλπο της Βεγγάλης. Πρωτεύουσα είναι το Δελχί, νόμισμα η ρουπία και επίσημες γλώσσες χίντι, μπενγκάλι, αγγλική.

Η σημαία της Ινδίας καθιερώνεται από τη Συντακτική Εθνοσυνέλευση της Ινδίας την 22 Ιουλίου 1947. Η σημαία είναι τρίχρωμη, με οριζόντιες λωρίδες, χρώματος πορτοκαλί του κρόκου στην κορυφή, λευκού στη μέση και πράσινου στο κάτω μέρος. Στο κέντρο, βρίσκεται ένας γαλάζιος τροχός με 24 ακτίνες.

Περισσότερα…

Political Pedia  >  

Ινδονησία, Σημαία

ΙνδονησίαΗ Ινδονησία είναι νησιωτικό κράτος που εκτείνεται σε μήκος 5.000 χλμ. στη Νοτιοανατολική Ασία, μεταξύ Μαλαισίας και Νέας Γουινέας, και απαρτίζεται από περίπου 18.000 νησιά. Τα μεγαλύτερα νησιά είναι Σουμάτρα, Ιάβα, Καλιμάνταν (Βόρνεο), Ίραν, Τάγια και Σουλαβέσι. Είναι ορεινά, ηφαιστειογενή και καλύπτονται από πυκνά δάση. Έχει συνολική έκταση 1.919.440 τετρ. χλμ. και πληθυσμό 240.271.522 κατοίκους (εκτίμηση 2009). Πρωτεύουσα είναι η Τζακάρτα (Μπατάβια), νόμισμα η ρουπία Ινδονησίας, επίσημη γλώσσα η ινδονησιακή μπαχάσα.

Η σημαία της Ινδονησίας είναι γνωστή ως «Sang Merah Putih» στα ινδονησιακά, βασίζεται στην Αυτοκρατορία Majapahit, το 13ο αιώνα. Πρόκειται για μία δίχρωμη σημαία, που ορίζεται από δύο παράλληλες ισοπλατείς λωρίδες, μία κόκκινη (άνω) και μία άσπρη (κάτω).

Περισσότερα…

Political Pedia  >  

Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών

 

Το νέο Δ.Σ. του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών (ΙΓΕ) έχει ως εξής:

Πρόεδρος: Καζακόπουλος Λεωνίδας, καθηγητής Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Αντιπρόεδρος: Οικονόμου – Αντώνακα Γαρυφαλιά επίκουρος καθηγήτρια Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

ΜΕΛΗ

1. Φιλιππούσης Αντώνιος γεωπόνος, με αναπληρώτρια την Παπανικολάου Ευθυμία, γεωπόνο.

2. Ζαχαριάς Ιωάννης αγρότης, με αναπληρωτή τον Θεοδωρακόπουλο Ιωάννη, συνταξιούχο.

3. Ντάνος Βασίλειος δασολόγος, με αναπληρωτή τον Παπαγεωργίου Βασίλειο, οικονομολόγο.

4. Μαλαμής Γεώργιος οικονομολόγος, με αναπληρώτρια την Κλώκα Ιωάννα, γεωπόνο.

5. Δουρίδας Αλέξανδρος οικονομολόγος, με αναπληρωτή τον Μπακατσιά Αντώνιο, λογιστή – φοροτέχνη.

 

Political Pedia  >  

Ιορδανία, Σημαία

ΙορδανίαΗ Ιορδανία είναι κράτος της Μέσης Ανατολής. Συνορεύει με την Συρία στα βόρεια, με το Ιράκ βορειοανατολικά, με την Σαουδική Αραβία ανατολικά και νότια, και το Ισραήλ στα δυτικά. Μοιράζεται με το Ισραήλ τις ακτογραμμές του Κόλπου της Άκαμπα (κατά 26 χλμ.) και της Νεκρής Θάλασσας. Έχει έκταση 92.300 τετρ. χλμ. και πληθυσμό 6.342.948 κατοίκους (εκτίμηση 2009). Πρωτεύουσα είναι το Αμμάν, νόμισμα το δηνάριο Ιορδανίας και επίσημη γλώσσα η αραβική.

Η σημαία της Ιορδανίας βασίζεται στη σημαία της Αραβικής Εξέγερσης κατά των Οθωμανών στη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου. Αποτελείται από τρεις οριζόντιες λωρίδες, χρώματος μαύρου, λευκού και πράσινου, οι οποίες όλες συνδέονται με ένα κόκκινο τρίγωνο στην αριστερή πλευρά.

Περισσότερα…

Political Pedia  >  

Ιράκ, Σημαία

ΙράκΤο Ιράκ είναι κράτος της Ν.Δ. Ασίας στην περιοχή της Μεσοποταμίας, μεταξύ των ποταμών Τίγρη και Ευφράτη, στη θέση που αναπτύχθηκε ο πολιτισμός της Βαβυλώνας. Συνορεύει ανατολικά με το Ιράν, βόρεια με την Τουρκία, βορειοδυτικά με τη Συρία και δυτικά με την Ιορδανία, νότια και νοτιοδυτικά με τη Σαουδική Αραβία και νότια με το Κουβέιτ. Έχει έκταση 437.072 τετρ. χλμ. και πληθυσμό 28.945.657 κατοίκους (εκτίμηση Ιουλίου 2009). Πρωτεύουσα είναι η Βαγδάτη, νόμισμα το δηνάριο του Ιράκ και επίσημη γλώσσα η αραβική.

Την ημέρα της ορκωμοσίας της νέας κυβέρνησης, την 28 Ιουνίου 2004, η σημαία είναι η τρίχρωμη (οριζόντιες λωρίδες, χρώματος κόκκινου, λευκού και μαύρου, με τρία πράσινα πεντάκτινα αστέρια στη μέση και την αραβική επιγραφή «Allahu Akbar», « Ο Θεός είναι μεγάλος») με καλλιγραφικά γράμματα, στη διάλεκτο Kufic.

Περισσότερα…

Political Pedia  >  

Ιράν, Σημαία

ΙράνΤο Ιράν είναι χώρα της Μέσης Ανατολής στη Νοτιοδυτική Ασία. Ενώ τοπικά η χώρα ήταν γνωστή ως Ιράν από την αρχαιότητα, ως το 1935 η επικρατούσα ονομασία παγκοσμίως είναι Περσία. Έχει έκταση 1.648.195 τετρ. χλμ. και πληθυσμό 66.429.284 κατοίκους (εκτίμηση 2009). Το Ιράν συνορεύει στα βόρεια με Αζερμπαϊτζάν, Αρμενία και Τουρκμενιστάν και βρέχεται από την Κασπία Θάλασα, ανατολικά με Πακιστάν και Αφγανιστάν, δυτικά με Τουρκία και Ιράκ και νότια βρέχεται από τον Περσικό κόλπο και τον κόλπο του Ομάν. Πρωτεύουσα είναι η Τεχεράνη, νόμισμα το ιρανικό ριάλ και επίσημη γλώσσα η φαρσί (περσική).

Η σύγχρονη σημαία του Ιράν καθιερώνεται την 29 Ιουλίου 1980. Αποτελείται από τρεις οριζόντιες λωρίδες χρώματος πράσινου, άσπρου και κόκκινου, συμβόλων του Ισλάμ, της ειρήνης και του θάρρους αντίστοιχα.

Περισσότερα…