Archives

Political Pedia  >  

Ψαριανός Γρηγόρης

Ψαριανός ΓρηγόριοςΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β’ ΑΘΗΝΩΝ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ιστοχώρος: psarianos.eu
Email: psarianos@parliament.gr
Διεύθυνση:
Βουλή των Ελλήνων, Βας. Σοφίας 2, Τηλ.: 210-3707027, 210-6722680, Fax: 210-6722631.

Προσωπικά Στοιχεία

Τόπος και Ημερομηνία γέννησης:
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1954, μεγάλωσε στους Αμπελόκηπους, στο Χολαργό και στο Παγκράτι.
Οικογενειακή Κατάσταση:
Είναι πατέρας μιας κόρης.
Επάγγελμα:
Δημοσιογράφος-μουσικός παραγωγός.
Σπουδές:
Σπούδασε στην ΑΒΣΠ (κάποια στιγμή θα είναι πτυχιούχος…).

Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες

Εξελέγη βουλευτής στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2007 και του Οκτωβρίου 2009.

Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες

Εκ γενετής αριστερός, λόγω βεβαρυμμένης οικογενειακής παράδοσης, δραστηριοποιήθηκε στον παράνομο Ρήγα Φεραίο από το 1972, στη σπουδάζουσα της Ανωτάτης Βιομηχανικής Πειραιά – στις δύο καταλήψεις της Νομικής και αυτή του Πολυτεχνείου το 1973 – και μετά στις γειτονιές, τους συλλόγους και τα κινήματα της μεταπολιτευτικής περιόδου. Γραμματέας του Ρήγα στο Χολαργό, στον τομέα Βορειοανατολικών προαστίων, στο ΚΚΕ Εσωτερικού, ιδρυτικό μέλος της ΕΑΡ, του ενιαίου Συνασπισμού το 1989 – 1990 και της Δημοκρατικής Αριστεράς.
Το 2007 εκλέχθηκε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Β’ Αθήνας. Το 2009 επανεκλέχθηκε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πάλι στη Β’ Αθήνας. Την άνοιξη του 2010 ανεξαρτητοποιήθηκε μαζί με τους τρεις βουλευτές της ανανεωτικής πτέρυγας του ΣΥΝ, συμμετέχοντας στην ίδρυση της Δημοκρατικής Αριστεράς.
Το 2006 εκλέχθηκε Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων με την Ανοιχτή Πόλη.
Στις περιφερειακές εκλογές του 2010 ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου της «αττικής γης» και εκλέχθηκε Περιφερειακός Σύμβουλος.
Εργάστηκε στο χώρο των ΜΜΕ, του Τύπου και του βιβλίου και στους ραδιοφωνικούς σταθμούς Αθήνα 984 – του οποίου υπήρξε ιδρυτικό μέλος – Flash 961, στην Ε.ΡΑ, στον 941 Επικοινωνία, στον SevenX, στον ΚΛΙΚ FM, στον Best 92,6 και στον ΑΝΤ1 εκπέμποντας καθημερινά από το 1987 ως το 2010.
Έχει επιμεληθεί την έκδοση δίσκων και CD στη δισκογραφία και έχει διατελέσει μέλος του γνωμοδοτικού συμβουλίου του φεστιβάλ Αθηνών και του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.
Επίσης, ασχολήθηκε με τον αθλητισμό, όχι μόνο ως αθλητής αλλά και ως ενεργός φίλαθλος-ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος της εταιρίας λαϊκής βάσης φίλων της ΑΕΚ «ΕΝΩΣΗ 1924» και διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΕ ΑΕΚ. Συνεχίζει πεισματικά να πιστεύει σε μια μεγάλη και σύγχρονη Αριστερά και να ελπίζει σε έναν καλύτερο κόσμο.

Political Pedia  >  

Ψαρρέα Ελένη

Ψαρρέα Ελένη Ψαρρέα Ελένη

 

Γεννήθηκε το 1982.

Κατάγεται από τις Γαϊτσές Αβίας.Μεγάλωσε στην Καλαμάτα.

Πτυχιούχος Φιλολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατέχει δύο μεταπτυχιακά, Πανεπιστημίου Αιγαίου και Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Δραστηριοποιείται στο κίνημα και στην αριστερά από τα φοιτητικά της χρόνια. Είναι εκλεγμένη στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ και στην γραμματεία του Τμήματος Φεμινιστικής Πολιτικής / Φύλου. Συμμετέχει ενεργά στο φεμινιστικό κίνημα. Εκπρόσωπος της Παγκόσμιας Πορείας Γυναικών σε Ευρωπαϊκά Συντονιστικά και στο Παγκόσμιο Συντονιστικό στην Ισπανία. Έχει εκδώσει την ποιητική συλλογή “Επεμβάσεις” , Ά Βραβείο, Πολυδούρεια. Είναι μέλος της συντακτικής του περιοδικού Τέχνης “Μανδραγόρας”. Εργάζεται σε Διαπολιτισμικό Σχολείο στην εκπαίδευση ενηλίκων.

Political Pedia  >  

Ψαρρός Ανέστης

Ψαρρός ΑνέστηςΔήμαρχος Μαντουδίου – Λίμνης Αγίας Άννας

Προσωπικά στοιχεία

Τόπος και Ημερομηνία γέννησης: Ο Ψαρρός Ανέστης γεννήθηκε στο Μουρτιά Λίμνης και εξακολουθεί να μένει ακόμη εκεί.

Επάγγελμα: Είναι συνταξιούχος τοπογράφος.

Πολιτκές / Κοινωνικές Δραστηριότητες

Ο Ανέστης Ψαρρός ασχολήθηκε με τα κοινά από τις πρώτες εκλογές τις μεταπολίτευσης το Μάρτη του 1975 και ανέλαβε Δημοτικός Σύμβουλος Λίμνης 1 χρόνο μετά, ως πρώτος επιλαχών του συνδυασμού του Δημάρχου κ. Ριτσώνη. Έκτοτε η παρουσία του στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι αδιάλειπτη. Επανεκλέχτηκε το 1978 με το συνδυασμό του Νίκου Πανταζή όπως και το 1982.

Το 1986 εκλέχτηκε με τον συνδυασμό του Μάριου Χρυσομάλλη ενώ το 1990 διεκδίκησε για πρώτη φορά τη Δημαρχεία της Λίμνης, δεν τα κατάφερε όμως και βρέθηκε στη δεύτερη θέση πίσω από τον Παρασκευά Κυπραίο. Το 1994 εκτέθηκε εκ νέου ως υποψήφιος Δήμαρχος γνωρίζοντας την ήττα αφου δεν κατάφερε να μπει στον 2ο γύρο καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση. Και ενώ όλα έδειχναν ότι αυτή θα ήταν η τελευταία πράξη του Ανέστη Ψαρρού στα δημοτικά πράγματα, το 1998 σε ένα εντυπωσιακό came back μπαίνει στο ψηφοδέλτιο του κ. Δημήτρη Κατσίνη – στον Καποδιστριακό πλέον Δήμο Ελυμνίων – και παίρνει πάνω από το 50% των σταυρών του συνδυασμού!

Από τον Μάρτη του 2000, όπου ο κ. Κατσίνης παραιτείται για να κατέβει στις εθνικές εκλογές με το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ., αναλαμβάνει τη θέση του Δημάρχου και με αυτή την ιδιότητα επανεκλέγεται στις εκλογές του 2002. Το 2006 έχασε τις εκλογές από τον κ. Μάρκου για να επανέλθει και πάλι ως Δήμαρχος στον Καλλικρατικό Δήμο Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας κερδίζοντας τις εκλογές του 2010.

Political Pedia  >  

Ψύρρας Θωμάς

Ψύρρας Θωμάς

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΛΑΡΙΣΗΣ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Στοιχεία Επικοινωνίας

Email: demarlarissa@gmail.com, t.psyrras@parliament.gr, thomaspsyrras@gmail.com
Διεύθυνση:
Λάρισα, Κουμουνδούρου 11, TK 41 110, Τηλ.: 2410-533584. Αθήνα, Μητροπόλεως 1, TK 105 57, Τηλ.: 210-3709205, 210-3709206, Fax: 210-3709209.

Προσωπικά Στοιχεία

Τόπος και Ημερομηνία γέννησης:
Γεννήθηκε το 1954 στον Τύρναβο Θεσσαλίας, όπου και έζησε τα παιδικά του χρόνια.
Επάγγελμα:
Εργάστηκε ως καθηγητής στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και δίδαξε πολλά χρόνια Θεωρία της Λογοτεχνίας στην Επιμόρφωση των Καθηγητών.
Σπουδές:
Σπούδασε Φιλολογικά στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες

Εκλέχτηκε βουλευτής πρώτη φορά στις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012, με το κόμμα της ΔΗΜοκρατικής ΑΡιστεράς. Ως βουλευτής συμμετέχει στις επιτροπές της Βουλής:
Διαρκής Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων.
Υποεπιτροπή για τη μελέτη και αντιμετώπιση του προβλήματος των ναρκωτικών.
Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών.
Επιτροπή Βιβλιοθήκης της Βουλής.

Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες

Υπήρξε εκδότης του εκπαιδευτικού περιοδικού “Σημείο”, μέλος της ομάδας του περιοδικού “Αυτό” και της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού “Γραφή” της Λάρισας. Μελέτες και άρθρα του δημοσιεύτηκαν στα περιοδικά “Γραφή”, “Σημείο”, “Αντί” και στις εφημερίδες “Ελευθερία”, “Αυγή”, “Ελευθεροτυπία” και “Καθημερινή”. Κείμενά του ανθολογήθηκαν στα σχολικά Βιβλία των Νέων Ελληνικών. Εξέδωσε τη νουβέλα “Τα ψάρια της Παναγιάς” και τα μυθιστορήματα “Πυκνός Καιρός” και “Μαράν Αθά”. Έχει επιμεληθεί την ανθολογιά “Λάρισα-μια πόλη στη Λογοτεχνία”, το “Ημερολόγιο 2008-Θεσσαλία, Χώμα πικρό σαν το ψωμί”, τον τόμο “Θεσσαλία- ο τόπος και οι άνθρωποι” καθώς και το “Κιλελέρ-στον ήλιο μοίρα”. Το μυθιστόρημά του “Μαράν Αθά” παρουσιάστηκε σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώτη με τη Γιασεμή Κηλαηδόνη.
Υπήρξε μέλος της ΚΕ της “Ελληνικής Αριστεράς” και Δημοτικός Σύμβουλος Λάρισας.

Political Pedia  >  

Ψυχάρης Ανδρέας

Ψυχάρης Ανδρέας

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ  Α’ ΑΘΗΝΩΝ – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Στοιχεία Επικοινωνίας:

Ιστοχώρος: psycharis.gr

Διεύθυνση: Αθήνα, Σκουφά 10, 106 73, Τηλ.: 210-3610302, 210-3610303, Fax: 210-3610304
E-mail: info@psycharis.gr

Γεννήθηκε στην Αθήνα τον Αύγουστο του 1967.

Υπηρέτησε στο διπλωματικό σώμα 19 χρόνια. Από το 1993 μέχρι και το 1995
υπηρέτησε στην κεντρική υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών, στη
διεύθυνση Κύπρου και στη συνέχεια ως Πρόξενος στο Γενικό Προξενείο
Λονδίνου μέχρι το 1998. Από το 1998 μέχρι και το 2000 υπηρέτησε στην
Πρεσβεία της Ελλάδας στην Λευκωσία και από το 2000 μέχρι και το 2003 στην Πρεσβεία της Ελλάδας στην Ουάσινγκτον όπου ήταν αρμόδιος για τους τομείς του Κογκρέσου, τρομοκρατίας, Αφγανιστάν, Ιράκ και Μέσης Ανατολής. Το 2003 επέστρεψε στην Αθήνα και υπηρέτησε στη Διεύθυνση Τουρκίας.

Το 2005, μετά από τη σχετική απόφαση της ηγεσίας του Υπουργείου
Εξωτερικών, ίδρυσε το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Τάμπα στη
Φλώριδα, όπου και υπηρέτησε ως Γενικός Πρόξενος μέχρι και το 2009. Στη
συνέχεια υπηρέτησε ως Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Μόναχο απ’
όπου, το Φθινόπωρο του 2011, επέστρεψε στην Αθήνα προκειμένου να
αναλάβει τη θέση του Διπλωματικού Συμβούλου του Προέδρου της Νέας
Δημοκρατίας, κ. Αντώνη Σαμαρά.

Στις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012 οι πολίτες της Αθήνας τον εξέλεξαν Βουλευτή.

Είναι παντρεμένος με την Άννα και έχουνε δυο παιδιά, τον Σταύρο και την Μέλια.

Political Pedia  >  

Ψυχογιός Γιώργος

Ψυχογιός Γιώργος Ψυχογιός Γιώργος

Γεννήθηκε το 1983 στη Λυκοποριά Κορινθίας και μεγάλωσε στο Ξυλόκαστρο. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του ΔΠΘ (Κομοτηνή) και ασκεί μάχιμη δικηγορία από το 2009.

Κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στο Διεθνές Δίκαιο και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα από το City Universith του Λονδίνου.

Οργανωμένος στη Νεολαία ΣΥΝ από το 2002 και μετέπειτα μέλος του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ με ενεργή συμμετοχή στα κινήματα κατά της διακοπής του ρεύματος λόγω του «χαρατσιού» της ΔΕΗ, των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, αλλά και στις ομάδες υπεράσπισης δικαιωμάτων των προσφύγων.

Υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στις βουλευτικές εκλογές του 2012 και σε όλες τις Νομαρχιακές και Περιφερειακές εκλογές από το 2006 και έπειτα με τα ψηφοδέλτια της ριζοσπαστικής και ανανεωτικής Αριστεράς.

Μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών «Κώστας Βάρναλης» του ΔΠΘ και της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών (ΡΑΚ).

Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου με την παράταξη «Πελοπόννησος Πρώτα».

Ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής σε ομάδες της Κορινθίας και Αθήνας.