Χατζηδημητρίου Αλέξανδρος

Χατζηδημητρίου Αλέξανδρος Χατζηδημητρίου Αλέξανδρος

Γεννήθηκε στην πόλη των Σερρών στις 13/09/1971.

Γονείς του είναι οι Νικόλαος Χατζηδημητρίου και Μορφούλα Χατζηδημητρίου συνταξιούχοι τραπεζικοί υπάλληλοι της πρώην ανωνύμου τραπεζικής εταιρίας με την επωνυμία “ΓΕΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε.”.

Είναι παντρεμένος με την Τσικαμπάκα Ηλέκτρα και έχουν αποκτήσει ένα γιo, το Νικόλα.

Είναι απόφοιτος του 3ου Ενιαίου Λυκείου Σερρών.

Αποφοίτησε από το Τμήμα της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης και είναι υποψήφιος Διδάκτωρ του τμήματος ποινικού – εγκληματολογικού του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης.

Είναι εγγεγραμμένος στο Δικηγορικό Σύλλογο Σερρών από το έτος 1999 και ασκεί το επάγγελμα του δικηγόρου.

Από το έτος 1999 μέχρι και σήμερα είναι Νομικός Σύμβουλος του Εμπορικού Συλλόγου Σερρών καθώς και της Ομοσπονδίας Επαγγελματικού, Βιοτεχνικού, Εμπορικού Σωματείου Σερρών ( Ο.Ε.Β.Ε.Σ ).

Έχει εκλεγεί στη θέση του Προέδρου της Συνεταιριστικής Τράπεζας Σερρών τον Μάρτιο του έτους 2014 και είναι ενεργό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Συνεταιριστικών Τραπεζών Ελλάδος.

Φωτήλας Ιάσων

Φωτήλας Ιάσων Φωτήλας Ιάσων

Γεννήθηκε στη Πάτρα στις 25 Σεπτεμβρίου 1969. Είναι γιος του Ασημάκη Φωτήλα και της Αλίκης Κακούρη. Προέρχεται από μια οικογένεια με έντονη πολιτική δράση ήδη από τον παππού του Αριστοτέλη Φωτήλα.

Ο πατέρας του Ασημάκης Φωτήλας διατέλεσε υφυπουργός εξωτερικών και αργότερα αποδήμου Ελληνισμού και στενός συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου. Παραιτήθηκε από την κυβέρνηση περί τα τέλη της δεκαετίας του 80 διαφωνώντας με την τότε κυβερνητική πολιτική. Η μητέρα του διατέλεσε πρόεδρος του ΟΠΑΠ επί σειρά ετών.

Μετά την ολοκλήρωση της θητείας του στο Πολεμικό Ναυτικό σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Ρώμης “LA SAPIENZA”, απ’ όπου αποφοίτησε με Άριστα έχοντας εκπονήσει ειδική διατριβή με θέμα «Σχέσεις εκκλησίας και κράτους – Δικαιοδοσία της εκκλησίας στο ελληνικό κατεστημένο».

Παρακολούθησε ειδικά σεμινάρια ενημέρωσης και εξειδίκευσης σε θέματα ευρωπαϊκού δικαίου.

Κατά την διάρκεια των σπουδών του εργάστηκε ως μάνατζερ και υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων γνωστής αλυσίδας ξενοδοχείων, αλλά και εμπορικός αντιπρόσωπος και προμηθευτής ενδυμάτων σε καταστήματα της νοτιοδυτικής Ελλάδας.

Συνεργάστηκε με το σύνολο των ομογενειακών ενώσεων και φορέων προσφέροντας βοήθεια και νομική υποστήριξη σε πλήθος συμπατριωτών μας στην Ιταλία.

Με την επιστροφή του στη Πάτρα άρχισε την ενεργή δικηγορία την οποία ασκεί έως σήμερα. Είναι παντρεμένος με την Κων/να Ρουμελιώτη και έχει αποκτήσει έναν γιο και μια κόρη.

Μιλά άπταιστα δυο γλώσσες, Αγγλικά και Ιταλικά.

Πέραν της επαγγελματικής και κοινωνικής του δράσης, ασχολήθηκε ενεργά με τα πολιτιστικά, ως μέλος του Καρναβαλικού Κομιτάτου και ως αντιπρόεδρος του θεατρικού σωματείου “ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ” συμμετέχοντας με πρωταγωνιστικούς ρόλους σε ποικίλες θεατρικές παραγωγές, αλλά και σε ανάλογους φορείς και Οργανισμούς. Έχει διατελέσει μέλος του Δ.Σ. της Κοινοφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πατρινού Καρναβαλιού.

Νυφούδης Νίκος

Νυφούδης Νίκος Νυφούδης Νίκος

Γεννήθηκε στην Πυλαία το 1980 και σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και εν συνεχεία τις Μεταπτυχιακές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Portsmouth. Ολοκληρώνει τη διατριβή του στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Κρήτης, ενώ παράλληλα ειναι Λέκτορας σε Εκπαιδευτικά Ιδρύματα του Εξωτερικού. Ενεργός πολίτης με παρουσία σε Ευρωπαϊκά Συνέδρια Νέων και από το 2010 δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη.

Είναι παντρεμένος απο το 2011 με τη δημοσιογράφο Χριστίνα Κανατάκη και έχουν μία κόρη.

Το 2013 άνοιξε το παντοπωλείο ελληνικών προϊόντων “The Life Goddess” στο Λονδίνο, εξάγοντας περισσότερα από 300 προϊόντα.

Ταχιάου Χριστίνα

Ταχιάου Χριστίνα Ταχιάου Χριστίνα

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή της πόλης και είναι δημοσιογράφος. Έχει εργαστεί σε ραδιοφωνικούς σταθμούς όπως ο ΑΝΤ1, ο 88μισό και ο 102FM, στις εφημερίδες Μακεδονία και Θεσσαλονίκη και στα περιοδικά Επιλογές και Sunday ως αρχισυντάκτρια, ρεπόρτερ, και παρουσιάστρια. Από το 2012 είναι αρθρογράφος και ρεπόρτερ στο protagon.gr και στο bostanistas.gr, ενώ παράλληλα συντονίζει ημερίδες αυτοδιοικητικών φορέων, επιστημονικών ινστιτούτων και μη κυβερνητικών οργανισμών στη Βόρεια Ελλάδα.

Μαυρωτάς Γεώργιος

Μαυρωτάς Γεώργιος Μαυρωτάς Γεώργιος

Γεννήθηκε το 1967 στην Αθήνα. Έπαιξε πόλο στον Ν.Ο. Βουλιαγμένης και συμμετείχε με την εθνική ομάδα σε πέντε Ολυμπιακούς Αγώνες, τέσσερα Παγκόσμια και οκτώ Πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Από το 1995 ως το 2000 ήταν αρχηγός της εθνικής ομάδας με την οποία έχει 511 συμμετοχές (ρεκόρ συμμετοχών για ομαδικά αθλήματα στην Ελλάδα). Το 1999 έγινε ο πρώτος έλληνας πολίστας που έπαιξε στη Μικτή Κόσμου, ενώ το 2001 βραβεύθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την προσφορά του στον αθλητισμό.

Παράλληλα με την αθλητική του καριέρα, ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη Σχολή Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ). Το 2000 πήρε το διδακτορικό του από το ΕΜΠ στο αντικείμενο της Επιχειρησιακής Έρευνας με εφαρμογές στη λήψη αποφάσεων, στην ενέργεια, στην οικονομία και στο περιβάλλον. Σήμερα είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στη Σχολής Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ με πλούσιο ερευνητικό έργο (περισσότερες από 50 δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά).

Τον 2010 έγραψε το πρώτο του μυθιστόρημα «Το θεώρημα της επτάδας» (εκδόσεις Πατάκη) που περιέχει αρκετά αυτοβιογραφικά στοιχεία από τον χώρο του αθλητισμού και του Πολυτεχνείου.

Είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών και από το 2003 ως το 2010 ήταν ενεργό μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Καταπολέμησης του Ντόπινγκ (Ε.Σ.ΚΑ.Ν.).

Διετέλεσε Πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου στη Δημοτική Κοινότητα Βουλιαγμένης (2011-2014).

Από τον Φεβρουάριο του 2014 δραστηριοποιείται πολιτικά με «Το Ποτάμι» στο πλευρό του Σταύρου Θεοδωράκη. Ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής και σήμερα είναι μέλος της συντονιστικής επιτροπής του Ποταμιού και υπεύθυνος για την Τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Είναι παντρεμένος με τη Φανή Σταθακοπούλου από το 1994 κι έχουν δύο γιους, τον Λεωνίδα (γεν. 1996) και τον Άρη (γεν. 2000).

Μπαργιωτάς Κώστας

Μπαργιωτάς Κώστας Μπαργιωτάς Κώστας

Γεννήθηκε το 1965 στη Συκέα Ελασσόνας. Ολοκλήρωσε τη μέση εκπαίδευση στον Τύρναβο και στη συνέχεια φοίτησε στην Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ από όπου αποφοίτησε το 1989.

Υπήρξε μέλος του ΔΣ του φοιτητικού Συλλόγου και της Γενικής Συνέλευσης Τμήματος Ιατρικής.

Γρήγορα απομακρύνθηκε από τις πολιτικές νεολαίες και τα κόμματα.

Υπηρέτησε τη θητεία του ως έφεδρος αξιωματικός και στη συνέχεια ειδικεύτηκε στην ορθοπεδική σε νοσοκομεία της Αγγλίας (Bristol Royal Infirmary, Bedford General) και την Ορθοπεδική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών (Νοσοκομείο ΚΑΤ).

Μετά την ολοκλήρωση της ειδικότητας ακολούθησε εξειδίκευση στο Bristol. Από το 2000 εργάζεται στην Ορθοπεδική Kλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λάρισας με τον βαθμό του Επιμελητή Α’ ΕΣΥ.

Το 2005 εργάστηκε σαν Adult Reconstruction Fellow στο Allegheny General Hospital, Pittsburgh PA των ΗΠΑ.

Είναι διδάκτορας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και έχει πλούσιο κλινικό και επιστημονικό έργο με διεθνή αναγνώριση.

Εξελέγη για δύο θητείες Πρόεδρος του Συλλόγου Ιατρών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας και είναι εκλεγμένος αντιπρόσωπος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας στον ΠΙΣ.

Είναι μέλος του Ποταμιού από την αρχή και συμμετείχε στο ιδρυτικό συνέδριο του Λαυρίου. Είναι παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών.

Λυμπεράκη Αντιγόνη

Λυμπεράκη Αντιγόνη Λυμπεράκη Αντιγόνη

Είναι οικονομολόγος, καθηγήτρια οικονομικών στο Πάντειο.

Σταδιοδρομία

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1959 και πήγε σχολείο στην Σχολή Χιλλ. Σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και οικονομική ανάπτυξη στο Ινστιτούτο Αναπτυξιακών Σπουδών (IDS) στο Πανεπιστήμιο του Sussex της Αγγλίας, από όπου πήρε MPhil το 1984 και διδακτορικό DPhil το 1988 για την ευέλικτη εξειδίκευση και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Έχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης, στο City University of New York και στην Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales (στο Παρίσι). Στο Τμήμα Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου πήγε ως Επίκουρη καθηγήτρια το 1992 και το 2000 εξελέγη καθηγήτρια. Διδάσκει Οικονομική Γεωγραφία, Οικονομική της Εργασίας, Οικονομικά από την σκοπιά του φύλου σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο.

Ακαδημαϊκή Έρευνα

Η ερευνητική της δραστηριότητα είχε ως αφετηρία τα διαρθρωτικά προβλήματα της μικρής οικογενειακής επιχείρησης στην Ελλάδα. Στη συνέχεια η έρευνά της περιέλαβε την παγκοσμιοποίηση, τα οικονομικά της εργασίας και του φύλου, ενώ ήταν από τους πρώτους οικονομολόγους που ασχολήθηκαν με την μετανάστευση στην Ελλάδα. Τα τελευταία χρόνια ασχολήθηκε με την συλλογή διεπιστημονικών στοιχείων για την διαδικασία γήρανσης του πληθυσμού στην Ευρώπη αλλά και με την μελέτη του πώς η Ελληνική οικογένεια συμπληρώνει τις ελλείψεις του κοινωνικού κράτους στην διάρκεια της κρίσης. Κοινό σημείο των ερευνητικών αντικειμένων είναι η έμφαση στους μετασχηματισμούς που συντελούνται στις παραγωγικές σχέσεις και στις αγορές εργασίας, στο πώς δηλαδή οι ανθρώπινες σχέσεις επηρεάζουν και επηρεάζονται από τις οικονομικές επιδόσεις. Έχει δημοσιεύσει πολλά βιβλία και άρθρα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό στα Ελληνικά και Αγγλικά.

Διαμόρφωση/σχολιασμός πολιτικής

Έχει συνεισφέρει ως επιστημονικός εμπειρογνώμονας σε Επιτροπές της ΕΕ για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αλλά και ως άμισθο μέλος του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων για θέματα Απασχόλησης και Κοινωνικής Ασφάλισης του Υπουργείου Εργασίας μεταξύ 2003-4. Ήταν συντονίστρια και βασική συντάκτρια των τριών Εθνικών Σχεδίων Δράσης για την Απασχόληση 2001-3. Ως εμπειρογνώμονας έχει συμμετάσχει σε πολυεθνικές ομάδες στο πλαίσιο προετοιμασίας εκθέσεων για το φύλο και την κρίση για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τον ΟΗΕ.

Διοικητική προσφορά/κοινωνική δραστηριότητα

Είναι εκλεγμένο μέλος του πρώτου Συμβουλίου Ιδρύματος του Παντείου Πανεπιστημίου. Ήταν μέλος της τελευταίας Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδος και διετέλεσε Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης μεταξύ 2012 και 2014. Έχει διατελέσει μέλος ΔΣ σε δεξαμενές σκέψης: στο Ινστιτούτο «Νίκος Πουλαντζάς» 1997-2001, στο «ΙΣΤΑΜΕ-Ανδρέας Παπανδρέου» 2004-2008 και στον ΟΠΕΚ 2008-2010.

Έχει διατελέσει ακτιβίστρια της ActionAid Hellas, ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της οργάνωσης και εκπρόσωπος στην Διεθνή Συνέλευση της ActionAid International. Στο πλαίσιο αυτό υπηρέτησε και στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΑctionAid Kenya.

Πολιτική Πορεία

Aπό τα μαθητικά της χρόνια ενεργοποιήθηκε πολιτικά στην Αριστερά, πρώτα στον Ρήγα και μετά στην ΚΝΕ, και από εκεί στο Συνασπισμό το 1989. Εξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Ενιαίου Συνασπισμού από το 1990 ως το 1996, όπου έπαιξε σημαντικό ρόλο στην Ομάδα του Ριζοσπαστικού Φόρουμ του Μιχάλη Παπαγιαννάκη.

Η ερευνητική της δουλειά την έπεισε ότι στην παγκοσμιοποιημένη οικονομία η διατήρηση σταθερών αξιών και η προσήλωση στην πραγματική κοινωνική ισότητα συνεπάγεται την προσαρμογή των εργαλείων στην νέα πραγματικότητα. Αν κάποιος πραγματικά επιδιώκει μια κοινωνία με ελευθερία επιλογών, ισότητα ευκαιριών και ένα ενεργό και δίκαιο κοινωνικό κράτος, τότε πρέπει να επικαιροποιήσει τους στόχους και τα μέσα που απαιτεί.

Από την κρίση και μετά παρακολούθησε τις διεργασίες για την ανασυγκρότηση του Κέντρου, με τακτική αρθρογραφία και εντασσόμενη στον Κοινωνικό Σύνδεσμο, αλλά διατηρώντας επιφυλάξεις για πρωτοβουλίες που έδιδαν έμφαση σε διευθετήσεις ρόλων και όχι πολιτικών προτάσεων. Εντάχθηκε στη Δράση στις έκτακτες συνθήκες μετά τις εκλογές του Μαΐου 2012 με το σκεπτικό ότι ‘πριν αποφασίσουμε αν θα πάμε Κυκλάδες ή Σποράδες πρέπει να αποφασίσουμε να μην πάμε στον πάτο’. Στη Δράση ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Μετά την αποχώρηση του Στέφανου Μάνου εξελέγη Αντιπρόεδρος, και ήταν υποψήφια με την Δράση στις ευρωεκλογές του Μαΐου 2014. Παραιτήθηκε από το αξίωμά της αμέσως μετά.

Θεοχάρης Χάρης

Θεοχάρης Χάρης Θεοχάρης Χάρης

Από τον Νοέμβριο του 2011 ως το τέλος του 2012 διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων. Στη διάρκεια της θητείας του εισήγαγε νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες για την εξυπηρέτηση του πολίτη και μείωσε τη γραφειοκρατία αλλά και το κόστος που προκύπτει από αυτήν.

Η αποϋλοποίηση των τελών κυκλοφορίας που έγινε για πρώτη φορά το 2012 είναι ένα δείγμα των δράσεων της περιόδου που έγιναν με σκοπό την αλλαγή της επαφής του πολίτη με το κράτος.

Τον Ιανουάριο του 2013 ανέλαβε τον ρόλο του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων και οργάνωσε τη διεύθυνση έτσι ώστε να εστιάσει σε Μεγάλες Επιχειρήσεις, σε Φορολογούμενους Μεγάλου Πλούτου και σε Μεγάλους Οφειλέτες.

Για πρώτη φορά μπήκαν ξεκάθαροι στόχοι και εδραιώθηκε η διαφάνεια και ο έλεγχος τόσο από την ίδια τη Δημόσια Διοίκηση όσο και από τον πολίτη μέσω της δημιουργίας της ιστοσελίδας www.publicrevenue.gr.

Η σωστή οργάνωση, η διαφάνεια, η στοχοθεσία και η αξιοποίηση υλικών και ανθρώπινων πόρων είχε ως αποτέλεσμα να τηρηθεί ο προϋπολογισμός στο σκέλος των εσόδων μετά από χρόνια και να υπάρξει πλεόνασμα. Τα έσοδα που προέκυψαν πήγαν σε μισθούς, συντάξεις, προνοιακά επιδόματα, δαπάνες για την Υγεία και την Παιδεία και απέτρεψαν την επιβολή νέων φορολογικών μέτρων που θα επιβάρυναν τους πολίτες.

Η θητεία του στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο του 2014, όταν και αποχώρησε γιατί εκτίμησε ότι οι πολιτικές συνθήκες δεν του επέτρεπαν να εργάζεται με τρόπο που να εξυπηρετείται πρώτα και πάνω από όλα ο πολίτης.

Έχει σπουδάσει Μηχανικός Λογισμικού στο Imperial College της Αγγλίας και εργάστηκε πάνω από 10 χρόνια ως υψηλόβαθμο στέλεχος στον ιδιωτικό τομέα σε Ελλάδα και εξωτερικό. Από το 2009 και ως το 2011 ήταν σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα στη ΓΓΠΣ. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1970 και έχει μια κόρη.

Δανέλλης Σπύρος

Δανέλλης Σπύρος Δανέλλης Σπύρος

Γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1955. Σπούδασε Αρχιτέκτων – Μηχανικός (1979) στο Πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας και από το 1986 εργάστηκε ως ελεύθερος επαγγελματίας και μελετητής. Γνωρίζει άριστα την Ιταλική και πολύ καλά την Αγγλική γλώσσα.

Είναι παντρεμένος με την Νένα Γαλανίδου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και έχει δυο κόρες, τη Σμαράγδα και την Αναστασία.

Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες

1996-2000: Βουλευτής Ηρακλείου του «Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου». Μέλος των επιτροπών Εξωτερικών & Άμυνας και Παραγωγής & Εμπορίου. Μέλος της Ελληνικής Κοινοβουλευτικής Αντιπροσωπείας στη Διεθνή Κοινοβουλευτική Ένωση (I.P.U.).

2009 – 2014: Ευρωβουλευτής Πα.Σο.Κ., μέλος της Επιτροπής Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου και της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού του Ευρωκοινοβουλίου.

Πολιτικές – κοινωνικές δραστηριότητες

1975-1977: μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Ελλήνων Φοιτητών στη Φλωρεντία

1985-1987: μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων του Ν. Ηρακλείου

1988-1991: Αντιπρόεδρος της Δ.Ε. του ΤΕΕ/ Τμήματος Ανατολικής Κρήτης

1990-1994: Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Ηρακλείου

1994-1996: Αντιπρόεδρος της Κοινότητας Λιμένα Χερσονήσου και πρώτος Πρόεδρος του Συμβουλίου περιοχής της 9ης
Εδαφικής Περιφέρειας Ν. Ηρακλείου

2000-2002: Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του «Ομίλου Προβληματισμού για τον Εκσυγχρονισμό της Κοινωνίας» (ΟΠΕΚ)

2003-2009: Δήμαρχος Χερσονήσου

2003-2006 : Αντιπρόεδρος Τ.Ε.Δ.Κ. Ηρακλείου

Ιούλιος 2014: Μέλος της Επιτροπής Διαλόγου του κινήματος “Το Ποτάμι”

Διετέλεσε, επίσης, ιδρυτικό μέλος και μέλος των Κεντρικών Επιτροπών των κομμάτων «Σοσιαλιστική Πορεία»(1976-1978), «Ελληνική Αριστερά» (Ε.ΑΡ. 1978-1988) υπήρξε ιδρυτικό μέλος του ενιαίου «Συνασπισμού της Αριστεράς» (1989) μέλος (1992-2000) της Κ.Ε. του «Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου».

Αντωνάκου Σταυρούλα

Αντωνάκου Σταυρούλα Αντωνάκου Σταυρούλα

Η Σταυρούλα Αντωνάκου είναι γέννημα θρέμμα Πειραιώτισσα. Ολυμπιονίκης της υδατοσφαίρισης, παγκόσμια πρωταθλήτρια, δύο φορές ασημένια πρωταθλήτρια Ευρώπης, υπήρξε αρχηγός του Ολυμπιακού Πειραιώς και αρχηγός του Εθνικού Πειραιώς.

Είναι Δημοτική Σύμβουλος με τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη και αντιπρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά.