Γενικοί Γραμματείς Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας

Wikis > Γενικοί Γραμματείς Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας

Γενικός Γραμματέας Υπουργείου:

Άννα Στρατινάκη – Βιογραφικό

Πρώην Γενική Γραμματέας του ίδιου υπουργείου επί κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971, σπούδασε νομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.  

Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Ιδιωτικό Διεθνές Δίκαιο και υποψήφια Διδάκτωρ στον ίδιο τομέα.

 Είναι δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, ασκεί μάχιμη δικηγορία, με κύριο αντικείμενο ζητήματα εργατικού και εταιρικού δικαίου. Το 2008 εκλέχτηκε για πρώτη φορά Σύμβουλος στο Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, όπου υπήρξε μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής, με πλούσιο διδακτικό – επιμορφωτικό έργο από το 1997 μέχρι το 2007. 

Από το 1999 και έπειτα έχει διατελέσει επιστημονικός συνεργάτης και νομικός σύμβουλος στο δημόσιο τομέα. 

 

Γενικός Γραμματέας Πρόνοιας:

Μπέκου Ευθυμία – Βιογραφικό

Σπούδασε Μαθηματικός. Έχει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην  «Πολιτική Επιστήμη και Κοινωνιολογία» και  είναι υποψήφια Διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Υποψήφια Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Διετέλεσε επί κυβερνήσεων του: Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εσωτερικών, Αναπληρωτής Νομάρχης Αθηνών, Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ), Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος του Πολιτικού Συνδέσμου Γυναικών (2008-σήμερα), Μέλος της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής -ΟΚΕ (2011-σήμερα), Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ και Μέλος Γραμματείας Τομέα Γυναικών ΠΑΣΟΚ (1994 – σήμερα), Υποψήφια Δήμαρχος του Δήμου Νέας Χαλκηδόνας Αττικής, όπου διετέλεσε Δημοτική Σύμβουλος (1986-1990), Νομαρχιακή Σύμβουλος Αθηνών-Πειραιώς κατά την περίοδο 1995 – 2002,Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Αθηναίων στις εκλογές ΤΑ 2006,Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Πτυχιούχων Ανωτάτων Σχολών ΟΤΕ (1980-1984)

Η πρώτη Γενική Γραμματέας της Ομοσπονδίας Εργαζομένων (ΟΜΕ-ΟΤΕ) στις Τηλεπικοινωνίες (1982-1985). Εργάστηκε ως ανώτερο στέλεχος του Οικονομικού Κλάδου του ΟΤΕ, για την κοστολόγηση των υπηρεσιών του (1975-2000). Από το 2004 είναι Σύμβουλος Φορέων και Επιχειρήσεων για την ανάπτυξη πολιτικών ανθρώπινου δυναμικού, για την εκπαίδευση ενηλίκων, τον επιχειρησιακό σχεδιασμό , την ποιότητα υπηρεσιών και την ένταξη της διάστασης του φύλου στην οικονομία.

Είναι επιστημονική συνεργάτης και συμμετέχει στο δυναμικό των επιμορφωτών του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης – Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ) και της Κυπριακής Ακαδημίας για την επιμόρφωση των δημοσίων υπαλλήλων στην αρχή της ίσης μεταχείρισης των φύλων. 

 

Γενικός Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων:

Κοκκόρης Παναγιώτης – Βιογραφικό

Εφοριακός, επιθεωρητής του υπουργείου Οικονομικών. Έγγαμος με 2 παιδιά.

Πτυχίο: Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή
Μεταπτυχιακό: (MBA) στη Διοίκηση Επιχειρήσεων.
Ειδικές σπουδές: Μεταπτυχιακά σεμινάρια στην ελεγκτική επιχειρήσεων (Σώμα Ορκωτών Λογιστών, Σ.Ο.Λ.).

Υποψήφιος Βουλευτής με τη ΝΔ στις Εκλογές από το 2000μέχρι και σήμερα. (Α΄ επιλαχών βουλευτής της Α Θεσσαλονίκης σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις).

Έχει διατελέσει Πρόεδρος της Πανελλήνιας ΔΑΚΕ Εφοριακών, αντιπρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εφοριακών (Θεσσαλονίκη-Κιλκίς -Χαλκιδική), μέλος της εννεαμελούς ΕΕ της ΠΟΕ- ΔΟΥ επί δύο θητείες, μέλος του 15μελούς της Ομοσπονδίας Εφοριακών, αντιπρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος – Μέλος Κεντρικής Διοίκησης του ΟΕΕ επί τέσσερις τριετίες και σε άλλα αιρετά αξιώματα.


Γενικός Γραμματέας Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων:

Άννα Δελλαπόρτα – Βιογραφικό

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1957. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου, με έτος αποφοίτησης το 1980. Από το Νοέμβριο 1979 μέχρι το Φεβρουάριο 2005 διετέλεσε υπάλληλος του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με αρμοδιότητες το συντονισμό και τη διαχείριση προγραμμάτων συγχρηματοδοτούμενων από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στα πλαίσια του Β΄ και Γ΄ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης.
Από το 2001 μέχρι το 2005 διετέλεσε Προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Απασχόληση και Επαγγελματική Κατάρτιση» του Γ΄Κ.Π.Σ. Μετά την αποχώρησή της από το Υπουργείου Εργασίας από το 2005 έως 2009, απασχολήθηκε:
α) ως σύμβουλος εξωτερικής αξιολόγησης προγραμμάτων χρηματοδοτούμενων από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, στο πλαίσιο της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης
β) ως σύμβουλος σε θέματα δια βίου μάθησης στο Υπουργείο Παιδείας
Από τον Ιούνιο 2010 έως Αύγουστο 2011, διετέλεσε Γενική Διευθύντρια Διοίκησης στον Ο.Σ.Ε. α.ε.