Γενικοί Γραμματείς Υπουργείου Υγείας

Wikis > Γενικοί Γραμματείς Υπουργείου Υγείας

Γενικός Γραμματέας Υπουργείου

Καλλίρης Πελοπίδας – Βιογραφικό

Ο Πελοπίδας Καλλίρης γεννήθηκε το 1963 στο Βραχάτι Κορινθίας. Μέχρι και την ενηλικίωσή του έζησε στην Κόρινθο και αποφοίτησε από το Λύκειο της πόλης. Στην συνέχεια σπούδασε στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Από το 1986 έως το 1989 εργάστηκε σε επιτελικές θέσεις του ιδιωτικού τομέα. Από το 1989 έως το 2004 συνέχισε την επαγγελματική του σταδιοδρομία στην Ολυμπιακή Αεροπορία, ενώ αργότερα διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος στο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης & Επιμόρφωσης του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας και Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Εργατικής Εστίας. Το 2004 ορίστηκε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδας (ΟΔΙΕ), όπου παρέμεινε για δύο χρόνια. Το 2006 ο Πελοπίδας Καλλίρης ανέλαβε επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικού Σχεδιασμού και Υποστήριξης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Εργάστηκε σε θέματα διαχείρισης πόρων και ανθρώπινου δυναμικού αλλά και σε θέματα στρατιωτικής και τεχνολογικής υποστήριξης των ενόπλων δυνάμεων. Από το 2005 είναι εκλεγμένο μέλος της Κεντρικής Διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας. Τον Μάιο του 2008 εξελέγη Πρόεδρος του Ο.Ε.Ε. , θέση που διατηρεί μέχρι και σήμερα μετά την επανεκλογή του το 2010.

Ήδη από τα φοιτητικά του χρόνια, ο Πελοπίδας Καλλίρης ασχολήθηκε με τον χώρο του συνδικαλισμού. Εξελέγη Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Επαγγελματικού Σωματείου Επιστημονικού Προσωπικού της Ολυμπιακής Αεροπορίας, καθώς και μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Αθήνας. Έχει υπάρξει επίσης εκλεγμένο μέλος της Διοίκησης της ΓΣΕΕ και μέλος του Προεδρείου της.

 

Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας

Παπανικολάου Χριστίνα – Βιογραφικό

Γεννήθηκε το 1952, Βιοπαθολόγος, σπούδασε ιατρική στη Γαλλία, είναι κάτοχος μεταπτυχιακού, έχει διατελέσει Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Γενική Γραμματέας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης, Πρόεδρος του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων, Διοικητής της 2η ΥΠΕ (Πειραιά και Αιγαίου), μέλος του Δ.Σ. του  “Θριασίου” και είναι μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.