Ζανιάς Γεώργιος

Wikis > Ζανιάς Γεώργιος

 
Γεώργιος Ζανιάς

Ο Γιώργος Π. Ζανιάς είναι Καθηγητής Οικονομικών στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Πρόεδρος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών. Έχει θητεύσει, επίσης, στις ακόλουθες θέσεις: Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, Πρόεδρος και Επιστημονικός Διευθυντής του ΚΕΠΕ, Μέλος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των Ελληνικών Χρηματιστηρίων (ΕΧΑΕ), Αναπληρωτής Καθηγητής στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Επίκουρος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, Λέκτορας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Έχει σπουδάσει Οικονομικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ), το Πανεπιστήμιο του Reading (M.Sc.) και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης (Διδακτορικό Δίπλωμα). Έχει συγγράψει πολλά επιστημονικά άρθρα, δημοσιευμένα στα μεγάλα διεθνή οικονομικά περιοδικά, και συλλογές άρθρων σε διεθνείς εκδοτικούς οίκους. Το επιστημονικό του έργο επικεντρώνεται στην Εφαρμοσμένη Οικονομετρία, την Αγροτική Πολιτική και τη Διεθνή Ανάπτυξη. Έχει χρησιμοποιηθεί σαν εμπειρογνώμονας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τα Ηνωμένα Έθνη και την Παγκόσμια τράπεζα.

Διετέλεσε πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων της κυβέρνησης Παπανδρέου και Παπαδήμου, πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Euro Working Group. Κκαθηγητής Οικονομικών στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Πρόεδρος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών.  Επίσης διετέλεσε υπουργός Οικονομικών της υπηρεσιακής κυβέρνησης με πρωθυπουργό τον Παναγιώτη Πικραμμένο