Διαμαντίδης Γιάννης

Wikis > Διαμαντίδης Γιάννης

Ο Γιάννης Διαμαντίδης είναι γιος του πρώην βουλευτή της Ενώσης Κέντρου, Δημήτρη Διαμαντίδη. Γεννήθηκε το 1948 στον Πειραιά και σπούδασε Πολιτικές και Οικονομικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας.

Συμμετείχε στους αγώνες για την κατοχύρωση του 15% στην Παιδεία, ενώ κατά τη διάρκεια της απριλιανής δικτατορίας (1967-1974) πήρε μέρος στα γεγονότα της Νομικής και στην εξέγερση του Πολυτεχνείου. Το 1965, έγινε μέλος της ΕΔΗΝ. Το 1978 μέλος της Τοπικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Κορυδαλλού και το 1982 υπήρξε ιδρυτικό μέλος και στέλεχος της Ενωσης Επιστημόνων Κορυδαλλού. Το διάστημα 1985-1989 διετέλεσε άμισθος αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Οlympic Catering. Ήταν πρόεδρος του παραρτήματος Κορυδαλλού της ΚΕΑΔΕΑ (Κίνηση για την Εθνική Ανεξαρτησία, τη Διεθνή Ειρήνη και τον Αφοπλισμό) και το 1986 μέλος του αθλητικού συλλόγου ”Πήγασος”.

Τον Νοέμβριο του 1989, εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Β’ Πειραιά με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ. Τον Νοέμβριο του 1996 εξελέγη γραμματέας του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας (ΚΤΕ) του ΠΑΣΟΚ για θέματα σχετικά με το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. Τον Οκτώβριο του 2002 εξελέγη πρόεδρος της Διαρκούς Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής (επανεξελέγη τον Οκτώβριο του 2003) και γραμματέας της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής της Βουλής επί του Απολογισμού και του Γενικού Ισολογισμού του Κράτους.

Είναι παντρεμένος με την Αλεξάνδρα Σεβαστού και έχουν δύο γιους. Μιλά αγγλικά.