Κουσέλας Δημήτρης

Wikis > Κουσέλας Δημήτρης

Τόπος και Ημερομηνία γέννησης: Γεννήθηκε στις 24 Μαϊου 1955 στην Κυπαρισσία Μεσσηνίας.

Οικογενειακή Κατάσταση: Είναι παντρεμένος με τη Βάγια Καννάβα και έχει ένα γιο.
Επάγγελμα: Τραπεζικός
Σπουδές: Πολιτικός επιστήμων, πτυχιούχος του Παντείου Πανεπιστημίου.
Ξένες γλώσσες: Αγγλική, Γαλλική.

Στις εκλογές της 7ης Μαρτίου του 2004 εκλέχθηκε πρώτος σε ψήφους βουλευτής Μεσσηνίας με το ΠΑΣΟΚ. Επανεξελέγη στις εκλογές του 2007 και του 2009. Συμμετείχε από νωρίς στο αντιδικτατορικό φοιτητικό κίνημα, στην εξέγερση του Πολυτεχνείου και κατόπιν ως στέλεχος της ΠΑΣΠ.

Διατέλεσε μέλος της Διοίκησης της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ) από το 1983, Γεν. Γραμματέας του Συλλόγου εργαζομένων Εθνικής Τράπεζας (1986-1990), Πρόεδρος του ίδιου Συλλόγου (1990-1993), Πρόεδρος της ΟΤΟΕ (1993-2004), μέλος της Διοίκησης και της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ (1995-2004).
Ως Πρόεδρος της ΟΤΟΕ, συμμετείχε ενεργά και κατέθεσε τις απόψεις του σε πολυάριθμα συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Συμμετείχε επίσης σε ανθρωπιστικές αποστολές σε χώρες που δοκιμάστηκαν από τον πόλεμο ή από φυσικές καταστροφές.

Μέλος του ΠΑΣΟΚ από την ίδρυσή του, Γραμματέας της Νομαρχιακής Α3 (1980-1984), είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ από το 1994, αναπληρωτής γραμματέας του τομέα συνδικαλιστικού του ΠΑΣΟΚ και σήμερα του Εθνικού Συμβουλίου, καθώς και μέλος της Επιτροπής Καταστατικού και Δεοντολογίας του ΠΑΣΟΚ.

Στις Ευρωεκλογές του 1999 υποψήφιος με το ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ.

Επαγγελματική δραστηριότητα: Εργάστηκε από το 1981 στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, στην οποία απέκτησε σημαντική εργασιακή και διοικητική εμπειρία στα τραπεζικά θέματα. Επίσης διατέλεσε επί σειρά ετών μέλος Δ.Σ. της Εθνικής Ασφαλιστικής, μέλος Δ.Σ. του Εκπαιδευτικού Κέντρου της Εθνικής Τράπεζας, μέλος Δ.Σ. του Εθνικού Κέντρου Ευρωπαϊκών Μελετών (ΕΚΕΜ), καθώς και μέλος Δ.Σ. της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας.

Ακαδημαϊκά: Έχει δημοσιεύσει πολυάριθμα άρθρα στον αθηναϊκό Τύπο και σε εξειδικευμένα οικονομικά περιοδικά για θέματα ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και σύγκλισης, εργασιακών σχέσεων, οικονομικής ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού του τραπεζικού συστήματος, καθώς και σημαντικό αριθμό άρθρων, συνεντεύξεων και παρεμβάσεων σε επίκαιρα θέματα στον τοπικό Τύπο της Μεσσηνίας.