Μηταφίδης Τριαντάφυλλος

Wikis > Μηταφίδης Τριαντάφυλλος

Μηταφίδης ΤριαντάφυλλοςΜηταφίδης Τριαντάφυλλος

Γεννήθηκε στην Άνω Τούμπα Θεσσαλονίκης από γονείς πρόσφυγες το 1947. Μαθητής συμμετείχε στους αγώνες του «15% για την Παιδεία» και του «114». Γραμματέας του τελευταίου πριν τη Χούντα Δ.Σ. του Συλλόγου Φοιτητών Φιλοσοφικής του Α.Π.Θ.

Για την αντιδικτατορική του δράση καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη.

Εργάσθηκε ως Φιλόλογος στην Ιδιωτική και Δημόσια  Μέση Εκπαίδευση και συνταξιοδοτήθηκε από το Δημόσιο. Εκλέχτηκε επανειλημμένα στα Δ.Σ. των τοπικών Συλλόγων Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών ΣΙΕΛΘ – ΣΕΦΙΕ, αντιπρόσωπος στην ΟΙΕΛΕ και Γενικός Σύμβουλος του ΕΚΘ. Επί σειρά ετών διετέλεσε πρόεδρος της Γ΄ ΕΛΜΕ-Θεσ/νίκης και Γενικός Σύμβουλος της ΕΔΟΘ – Ν.Τ./ΑΔΕΔΥ.

Μέλος της Κ.Ε. της «Εργατικής Διεθνιστικής Ένωσης» από το 1975 και του «Εργατικού Επαναστατικού Κόμματος» από το 1985. Υπεύθυνος σύνταξης στη Θεσ/νίκη της εφημερίδας «Σοσιαλιστική Αλλαγή».

Μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής και της Π.Ε. Θεσ/νίκης του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ. Σήμερα μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Υποψήφιος βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στην Α΄ Θεσσαλονίκης στις εκλογές του 2007.

Πρόεδρος της «Εταιρίας Διάσωσης Ιστορικών Αρχείων 1940-1974»,μέλος του «Συνδέσμου Φυλακισθέντων – Εξορισθέντων Αντιστασιακών1967-1974» και της Επιτροπής Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών προς την Ελλάδα.

Έχει τιμηθεί από την SOS – Ρατσισμός.

Είναι Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Θεσσαλονίκης-επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη».