Φωτήλας Ιάσων

Wikis > Φωτήλας Ιάσων

Φωτήλας Ιάσων Φωτήλας Ιάσων

Γεννήθηκε στη Πάτρα στις 25 Σεπτεμβρίου 1969. Είναι γιος του Ασημάκη Φωτήλα και της Αλίκης Κακούρη. Προέρχεται από μια οικογένεια με έντονη πολιτική δράση ήδη από τον παππού του Αριστοτέλη Φωτήλα.

Ο πατέρας του Ασημάκης Φωτήλας διατέλεσε υφυπουργός εξωτερικών και αργότερα αποδήμου Ελληνισμού και στενός συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου. Παραιτήθηκε από την κυβέρνηση περί τα τέλη της δεκαετίας του 80 διαφωνώντας με την τότε κυβερνητική πολιτική. Η μητέρα του διατέλεσε πρόεδρος του ΟΠΑΠ επί σειρά ετών.

Μετά την ολοκλήρωση της θητείας του στο Πολεμικό Ναυτικό σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Ρώμης “LA SAPIENZA”, απ’ όπου αποφοίτησε με Άριστα έχοντας εκπονήσει ειδική διατριβή με θέμα «Σχέσεις εκκλησίας και κράτους – Δικαιοδοσία της εκκλησίας στο ελληνικό κατεστημένο».

Παρακολούθησε ειδικά σεμινάρια ενημέρωσης και εξειδίκευσης σε θέματα ευρωπαϊκού δικαίου.

Κατά την διάρκεια των σπουδών του εργάστηκε ως μάνατζερ και υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων γνωστής αλυσίδας ξενοδοχείων, αλλά και εμπορικός αντιπρόσωπος και προμηθευτής ενδυμάτων σε καταστήματα της νοτιοδυτικής Ελλάδας.

Συνεργάστηκε με το σύνολο των ομογενειακών ενώσεων και φορέων προσφέροντας βοήθεια και νομική υποστήριξη σε πλήθος συμπατριωτών μας στην Ιταλία.

Με την επιστροφή του στη Πάτρα άρχισε την ενεργή δικηγορία την οποία ασκεί έως σήμερα. Είναι παντρεμένος με την Κων/να Ρουμελιώτη και έχει αποκτήσει έναν γιο και μια κόρη.

Μιλά άπταιστα δυο γλώσσες, Αγγλικά και Ιταλικά.

Πέραν της επαγγελματικής και κοινωνικής του δράσης, ασχολήθηκε ενεργά με τα πολιτιστικά, ως μέλος του Καρναβαλικού Κομιτάτου και ως αντιπρόεδρος του θεατρικού σωματείου “ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ” συμμετέχοντας με πρωταγωνιστικούς ρόλους σε ποικίλες θεατρικές παραγωγές, αλλά και σε ανάλογους φορείς και Οργανισμούς. Έχει διατελέσει μέλος του Δ.Σ. της Κοινοφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πατρινού Καρναβαλιού.