Archives

Political Pedia  >  

Η Ε.Ε. στην Ελλάδα

 

Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει Αντιπροσωπείες σε όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι Αντιπροσωπείες επιτελούν σημαντική αποστολή: αντιπροσωπεύουν την Επιτροπή στα κράτη μέλη, συμβάλλουν στην προσπάθεια για πληροφόρηση των πολιτών της Ένωσης για τα ευρωπαϊκά θέματα και ενημερώνουν την Επιτροπή για τις πολιτικές, οικονομικές εξελίξεις στα κράτη μέλη.

Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα δημιούργησε την δική της ιστοσελία, χρησιμοποιώντας τις μεγάλες δυνατότητες άμεσης πληροφόρησης που παρέχει το Διαδίκτυο. Η ιστοσελίδα αυτή προσφέρει ουσιαστικές πληροφορίες για τα ευρωπαϊκά θέματα αλλά και πληροφορίες για την οικοδόμηση της ενωμένης Ευρώπης.

Περιλαμβάνει μια λεπτομερή περιγραφή της Αντιπροσωπείας και των δραστηριοτήτων της. Παράλληλα περιέχει θεματικούς φακέλους, με σκοπό να συμβάλει στην πληρέστερη κατανόηση των διάφορων κοινοτικών πολιτικών και της λειτουργίας των οργάνων της Ένωσης. Έτσι, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μια πρώτη γεύση του έργου που επιτελείται σήμερα στην Ένωση στη ελληνική γλώσσα, ενώ όσοι θέλουν να αποκτήσουν μια βαθύτερη γνώση θα μπορούν να ακολουθήσουν τις συνδέσεις που παρατίθενται.

Η διάρθρωση της Αντιπροσωπείας της Ε.Ε. στην Ελλάδα:

 

Διεύθυνση

Διευθυντής 

Πάνος Καρβούνης

Γραμματεία – Επισκέψεις Επιτρόπων

Αρετή Παπακυριακοπούλου
Βασιλική Κουρή

Οδηγός

Ζαφείρης Φαφούτης


Τύπος και Επικοινωνία 

Προϊστάμενος Τμήματος

Carlos Martín Ruiz de Gordejuela

Γραμματεία

Ντενίζ Κουγιούφα

Ηλεκτρονική Πληροφόρηση – Webmaster

Γεώργιος – Κωνσταντίνος Κούκιος


Ενημερωτικές Δράσεις – Τεκμηρίωση και Συντονισμός Δικτύων

Προϊστάμενος Τμήματος

Άρης Περουλάκης

Γραμματεία

Μαίρη Ντονικιάν
Αθηνά Δημητρίου

Δίκτυα

Κατερίνα Σοκόλη

Κοινή Υπηρεσία Πληροφόρησης
ΕΕ και ΕΚ – Τεκμηρίωση

Μαρία Μπουτσικάκη
Μελπομένη Μακεδών


Διοίκηση και Οικονομικά

Προϊσταμένη Τμήματος

Κατερίνα Μαλακούδη

Διοίκηση και Οικονομικά

Χριστιάνα Κωνσταντοπούλου

Διοίκηση και Οικονομικά

Βίκυ Πατσιοπούλου

Διοίκηση και Οικονομικά

Νίκος Ιακώβου


Παράρτημα Γ. Δ. Μετάφρασης

 

Ευστράτιος Μεϊντανόπουλος

Βασ.Σοφίας 2,
106 74 Αθήνα
Τηλ 210 72 72 100
Φαξ 210 72 44 620
E-mail: comm-rep- athens@ec.europa.eu

 

Αναλυτικά δείτε εδώ:

http://ec.europa.eu/ellada/index_el.htm

 

 

 

 

 

 

Political Pedia  >  

Ηλιάδης Δημήτριος

Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας

Ο Δημήτρης Ηλιάδης του Ιωάννη και της Μάρθας, το γένος Καραγκιοζίδη, γεννήθηκε το 1954 στο Νέο Καύκασο του Νομού Φλώρινας.
Τελειώνοντας τις σπουδές και τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις διορίστηκε ως οικονομικός υπάλληλος στο υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας Φλώρινας. Σήμερα έχει το βαθμό Προϊσταμένου γραφείου ρευστοποίησης και συναλλαγών του ίδιου υποκαταστήματος.

Για πολλά χρόνια ήταν ενεργό μέλος των πολιτιστικών δρώμενων του νομού, όπως της «Ευξείνου Λέσχης Φλώρινας», του Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Φλώρινας «Ο Αριστοτέλης», της «Λέσχης Πολιτισμού», του Συλλόγου Φλωρινιωτών Θεσσαλονίκης και Αθήνας.

Επίσης, υπήρξε ποδοσφαιριστής της ομάδας της Φλώρινας, στη συνέχεια διαιτητής ποδοσφαίρου της Α΄ Εθνικής κατηγορίας και έπειτα πρόεδρος του συνδέσμου διαιτητών Φλώρινας. Σήμερα είναι παρατηρητής και εκπαιδευτής διαιτησίας ποδοσφαίρου στις εθνικές κατηγορίες.

Ασχολήθηκε για πρώτη φορά με την τοπική αυτοδιοίκηση το 1994, όταν εξελέγη Πρόεδρος του Συμβουλίου περιοχής της Α΄ Εδαφικής Περιφέρειας Φλώρινας. Το 1998 εξελέγη Δήμαρχος στον Καποδιστριακό Δήμο Κάτω Κλεινών, αξίωμα το οποίο ανανέωσε και στις εκλογές του 2002 καθώς και του 2006.

Ταυτόχρονα, από το 1999 έως το 2002 διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Τ.Ε.Δ.Κ. Νομού Φλώρινας, από το 2003 έως το 2006 απλό μέλος και από το 2007 έως σήμερα είναι Πρόεδρός της.

Στη διάρκεια της θητείας του ως Δήμαρχος συμμετείχε σε επιτροπές της Περιφερειακής διοίκησης, όπως Περιφερειακό Συμβούλιο, Επιτροπή Παρακολούθησης, Επιτροπή Θησέα, Επιτροπή Τοπικού Πόρου καθώς και στην Επιτροπή Νεολαίας και Αθλητισμού της Κ.Ε.Δ.Κ.Ε. Είναι μέλος του Δ.Σ. της ΔΙ.Α.ΔΥ.ΜΑ. (Διαχείριση απορριμμάτων Δυτ. Μακεδονίας) από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα. Επίσης, είναι μέλος του Δ.Σ. της Αναπτυξιακής Φλώρινας (ΑΝ.ΦΛΩ.) και ιδρυτικό μέλος αυτής.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της δωδεκαετούς θητείας του είχε ενεργό συμμετοχή σε όλα τα θέματα- αναπτυξιακά και κοινωνικά- που αφορούσαν το νομό της Φλώρινας.

Ζει μόνιμα στη Φλώρινα και είναι παντρεμένος με τη Δάφνη Παπαδοπούλου, δασκάλα, με την οποία απέκτησαν δύο κόρες, τη Μάρθα, καθηγήτρια ελληνικής φιλολογίας, και την Ελευθερία, φοιτήτρια της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ.

Political Pedia  >  

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Σημαία

 Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι ομοσπονδιακό κράτος που αποτελείται από 7 εμιράτα, στο νοτιοανατολικό άκρο της Αραβικής χερσονήσου. Τα ΗΑΕ βρέχονται από τον Περσικό κόλπο και τον Κόλπο του Ομάν, ενώ συνορεύουν νότια με τη Σαουδική Αραβία και νοτιοανατολικά με το Σουλτανάτο του Ομάν. Έχουν συνολική έκταση 83.600 τετρ. χλμ. και πληθυσμό 4.798.491 κατοίκους (εκτίμηση 2009). Πρωτεύουσα των ΗΑΕ είναι το Αμπού Ντάμπι, πρωτεύουσα και του ομώνυμου εμιράτου, το οποίο αποτελεί και το πολιτικό, βιομηχανικό και πολιτιστικό κέντρο της χώρας. Η επίσημη θρησκεία των ΗΑΕ είναι ο ισλαμισμός και τα αραβικά η επίσημη γλώσσα.

Η σημαία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων περιέχει τα παναραβικά χρώματα (κόκκινο, πράσινο, λευκό και μαύρο), τα οποία συμβολίζουν την αραβική ενότητα.

Περισσότερα…

Political Pedia  >  

Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Σημαία

Η.Π.Α.Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής (Η.Π.Α.) είναι μια ομοσπονδιακή δημοκρατία 50 πολιτειών που βρίσκεται στο κέντρο της Βόρειας Αμερικής. Οι Ηνωμένες Πολιτείες συνορεύουν με τον Καναδά στα βόρεια και το Μεξικό στα νότια. Βρέχονται από τον Ειρηνικό Ωκεανό δυτικά, τον Ατλαντικό Ωκεανό ανατολικά και τον Κόλπο του Μεξικού νότια, ενώ χωρίζεται από τη Ρωσία με τον Βερίγγειο Πορθμό. 48 από τις πολιτείες βρίσκονται σε μια ενιαία περιοχή μεταξύ του Καναδά και του Μεξικού. Οι άλλες δύο, η Αλάσκα και το αρχιπέλαγος της Χαβάης, δε συνδέονται με τις υπόλοιπες. Πρωτεύουσα είναι η Ουάσιγκτον, νόμισμα το δολάριο ΗΠΑ και επίσημη γλώσσα η αγγλική.

Η σημαία των Ηνωμένων Πολιτειών αποτελείται από 13 ισομεγέθεις οριζόντιες λωρίδες χρώματος κόκκινου, που εναλλάσσονται με λευκές και ένα μπλε ορθογώνιο στην άνω προς τον ιστό γωνία, που φέρει 50 μικρά, λευκά, πεντάκτινα αστέρια, τα οποία συμβολίζουν τις 50 πολιτείες.

Περισσότερα…

Political Pedia  >  

Ηνωμένο Βασίλειο, Σημαία

Ηνωμένο ΒασίλειοΤο Ηνωμένο Βασίλειο είναι νησιωτικό κράτος που βρίσκεται στη βορειοδυτική Ευρώπη και καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος των βρετανικών νησιών. Περιλαμβάνει τα έθνη Αγγλίας, Σκωτίας και Ουαλίας, την χωριστή επαρχία της Βόρειας Ιρλανδίας και ορισμένα απομακρυσμένα νησιά. Τα μόνα χερσαία σύνορα (360 χλμ.) είναι με τη Δημοκρατία της Ιρλανδίας, στα δυτικά. Χωρίζεται από την ηπειρωτική Ευρώπη από την Μάγχη και τη Βόρειο Θάλασσα. Δυτικά, περιβρέχεται από τον Ατλαντικό Ωκεανό. Έχει έκταση 244.820 τετρ. χλμ. και πληθυσμό 61.113.205 κατοίκους (εκτίμηση 2009).

Πρωτεύουσα είναι το Λονδίνο, νόμισμα η λίρα στερλίνα και επίσημη γλώσσα η αγγλική.
Το Ηνωμένο Βασίλειο της Μεγάλης Βρετανίας και Βορείου Ιρλανδίας χρησιμοποιεί ως εθνική σημαία την Union Flag ή Union Jack (Σημαία της Ένωσης).

Περισσότερα…

Political Pedia  >  

Ήσυχος Κώστας

Ήσυχος ΚώσταςΉσυχος Κώστας

 

Ο Κώστας Ήσυχος, γεννήθηκε στο Μπουένος Άιρες στην Αργεντινή το 1957. Είναι ομογενής 3ης γενιάς. Κατά την περίοδο της Χούντας Βιντέλα στην Αργεντινή, μετανάστευσε με την οικογένειά του στο Τορόντο του Καναδά.

Σπούδασε Πολιτικές και Οικονομικές Επιστήμες στο πανεπιστήμιο Γιόρκ στο Τορόντο.

Υπήρξε στέλεχος της ΚΝΕ Καναδά και του ΚΚΕ, από το 1985 έως την ίδρυση του Συνασπισμού. Μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Συνασπισμού, μέλος του τμήματος Διεθνών Σχέσεων, υπεύθυνος για θέματα Λατινικής Αμερικής. Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ με ευθύνη στις διεθνείς σχέσεις.

Δραστηριοποιήθηκε συνδικαλιστικά στην Ολυμπιακή Αεροπορία από την εποχή του κινήματος συμβασιούχων. Εκλέχτηκε επί σειρά ετών στη διοίκηση του σωματείου υπαλλήλων της Ο.Α και διετέλεσε αντιπρόεδρος της ΟΣΠΑ.

Είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών.