Archives

Political Pedia  >  

Καγιάογλου Νίκος

Δήμαρχος Παρανεστίου, Νίκος Καγιάογλου, βιογραφικόΟ Νίκος Καγιάογλου γεννήθηκε στην κοινότητα Ψηλής Ράχης Δράμας το έτος 1943, κατάγεται από γεωργική οικογένεια και από το 1951 εγκαταστάθηκε στην γειτονική Κοινότητα Πλατανιάς, όπου διανέμει μέχρι και σήμερα.

Ήταν έμπορος επί σειρά ετών και διατηρούσε πρατήριο υγρών καυσίμων και λιπαντικών ειδών καθώς και εξοχικό κέντρο στην Πλατανιά Δράμας μέχρι το 2007, οπότε και συνταξιοδοτήθηκε.

Υπηρέτησε τη Στρατιωτική του θητεία στις Δυνάμεις Καταδρομών ως έφεδρος Λοχία με ειδικότητα Αλεξιπτωτιστή.

Είναι παντρεμένος με την Τσακίρη Αναστασία, έχει 11 εγγόνια από τα τρία παιδιά του, τον Μιχαήλ έγγαμο με τέσσερα παιδιά, έμπορο, τον Αναστάσιο έγγαμο με τρία παιδιά, έμπορο και την Φωτεινή έγγαμη μητέρα τεσσάρων παιδιών, ιδιωτική υπάλληλος.

Από νεαρή ηλικία συμμετέχει στα κοινά και εκπροσώπησε τον Γεωργικό Συνεταιρισμό της Κοινότητας Πλατανιάς ως αντιπρόσωπος του στην Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών Δράμας.

Επί επτά και πλέον χρόνια διετέλεσε Πρόεδρος του Γυμναστικού Συλλόγου ΑΡΗΣ Πλατανιάς που διακρίνεται στα τοπικά Αθλητικά Πρωταθλήματα στο Νομό Δράμας και σαν Σύμβουλος μέχρι το 1978 εξακολούθησε να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο Σύλλογο.

Το 1982 εκλέχτηκε Πρόεδρος της κοινότητας Πλατανιάς και συνέχισε να προσφέρει τις υπηρεσίες του από τη θέση αυτή για τα επόμενα 16 χρόνια.

Το 1990 εκλέχτηκε μέλος της Διοίκησης της Τ.Ε.Δ.Κ. Ν. Δράμας και συμμετείχε μέχρι το 1994 ως εκπρόσωπος της στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Δράμας, στη Δ/νση Δασών, στο ΥΠΕΧΩΔΕ, κλπ.

Το 1995 εκλέχτηκε Πρόεδρος του Συμβουλίου Περιοχής 4ης εδαφικής Περιφέρειας Νομού Δράμας, αποτελούμενης από 1 Δήμο και 13 Κοινότητες.

Ως επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο νεοσύστατο τότε Δήμο Νικηφόρου, διετέλεσε και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου 2000-2002.

Διετέλεσε Δήμαρχος Νικηφόρου κατά την περίοδο 2002-2006, όπου πραγματοποίησε & υλοποίησε το έργο που βλέπουν οι δημότες.

Στις εκλογές της 14ης Νοεμβρίου του 2010 εκλέχτηκε Δήμαρχος του διευρυμένου πλέον δήμου Παρανεστίου.

Political Pedia  >  

Καζακστάν, Σημαία

ΚαζακστάνΤο Καζακστάν είναι χώρα της κεντρικής Ασίας. Εκτείνεται από την Κασπία Θάλασσα μέχρι τα Όρη Αλτάι. Έχει έκταση 2.717.300 τετρ. χλμ. και πληθυσμό 15.399.437 κατοίκους (εκτίμηση 2009). Συνορεύει Βόρεια με τη Ρωσία, δυτικά με την Κίνα, νότια με το Τουρκμενιστάν, το Ουζμπεκιστάν και το Κιργιστάν. Ανατολικά βρέχεται από την Κασπία Θάλασσα και συνορεύει με τη Ρωσία. Πρωτεύουσα είναι η Αστάνα, νόμισμα το τενγκε και επίσημες γλώσσες οι καζακική και ρωσική.

Η σημαία του Καζακστάν αποτελείται από ένα μπλε φόντο, με έναν αετό της στέπας κάτω από έναν χρυσό ήλιο, με 32 ακτίνες στο κέντρο και ένα σχέδιο που μοιάζει με πλεκτό να κατεβαίνει στην αριστερή πλευρά.

Περισσότερα…

Political Pedia  >  

Καθεστώς του Αγίου Όρους – Αυτοδιοίκητο

 

Αρθρο 105

1. H χερσόνησος του Άθω, από τη Mεγάλη Bίγλα και πέρα, η οποία αποτελεί την περιοχή του Aγίου Όρους, είναι, σύμφωνα με το αρχαίο προνομιακό καθεστώς του, αυτοδιοίκητο τμήμα του Eλληνικού Kράτους, του οποίου η κυριαρχία πάνω σ αυτό παραμένει άθικτη. Aπό πνευματική άποψη το Αγιο Όρος διατελεί υπό την άμεση δικαιοδοσία του Oικουμενικού Πατριαρχείου. Όλοι όσοι μονάζουν σ αυτό αποκτούν την ελληνική ιθαγένεια μόλις προσληφθούν ως δόκιμοι ή μοναχοί, χωρίς άλλη διατύπωση.
2. Tο Άγιο Όρος διοικείται, σύμφωνα με το καθεστώς του, από τις είκοσι Iερές Mονές του, μεταξύ των οποίων είναι κατανεμημένη ολόκληρη η χερσόνησος του Αθω, το έδαφος της οποίας είναι αναπαλλοτρίωτο.
H διοίκησή του ασκείται από αντιπροσώπους των Iερών Mονών, οι οποίοι αποτελούν την Iερή Kοινότητα. Δεν επιτρέπεται καμία απολύτως μεταβολή στο διοικητικό σύστημα ή στον αριθμό των Mονών του Aγίου Όρους, ούτε στην ιεραρχική τάξη και τη θέση τους προς τα υποτελή τους εξαρτήματα. Aπαγορεύεται να εγκαταβιώνουν στο Αγιο Όρος ετερόδοξοι ή σχισματικοί.
3. O λεπτομερής καθορισμός των αγιορειτικών καθεστώτων και του τρόπου της λειτουργίας τους γίνεται από τον Kαταστατικό Xάρτη του Aγίου Όρους, τον οποίο, με σύμπραξη του αντιπροσώπου του Kράτους, συντάσσουν και ψηφίζουν οι είκοσι Iερές Mονές και τον επικυρώνουν το Oικουμενικό Πατριαρχείο και η Bουλή των Eλλήνων.
4. H ακριβής τήρηση των αγιορειτικών καθεστώτων τελεί ως προς το πνευματικό μέρος υπό την ανώτατη εποπτεία του Oικουμενικού Πατριαρχείου και ως προς το διοικητικό μέρος υπό την εποπτεία του Kράτους, στο οποίο ανήκει αποκλειστικά και η διαφύλαξη της δημόσιας τάξης και ασφάλειας.
5. Oι πιο πάνω εξουσίες του Kράτους ασκούνται από διοικητή, του οποίου τα δικαιώματα και καθήκοντα καθορίζονται με νόμο.
Mε νόμο επίσης καθορίζονται η δικαστική εξουσία που ασκούν οι μοναστηριακές αρχές και η Iερή Kοινότητα, καθώς και τα τελωνειακά και φορολογικά πλεονεκτήματα του Aγίου Όρους.

Political Pedia  >  

Καϊλή Εύα

Καϊλή Εύα - ΒιογραφικόΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ – ΕΛΙΑ (2014-2017)

Η Καϊλή Εύα γεννήθηκε την ημέρα του Αγίου Δημητρίου στην Θεσσαλονίκη.

Ιστοσελίδα: www.evakaili.gr

ΣΠΟΥΔΕΣ

Υποψήφια Διδάκτωρ Διεθνούς Πολιτικής Οικονομίας. 

ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ

2013-2014: Σύμβουλος Επικοινωνίας της Πανελλήνιας ´Ενωσης Φαρμακοβιομηχάνων (για τα Ελληνικής Παραγωγής Φάρμακα)
2012-2013: Σύμβουλος Διεθνών Σχέσεων Ομίλου DemCo και Alpha Tv
2004-2007: Δημοσιογράφος Ειδήσεων και Ενημέρωσης του Mega Channel
Σήμερα, εργάζεται ως Σύμβουλος Διεθνών Σχέσεων και Εξαγωγών Ελληνικών Προϊόντων.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Συμμετοχή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης μέσω του Διαδικτύου (Social Media). Μέλος Σωματείου Παναγία Σουμελά Θεσσαλονίκης για την Ορθόδοξο Εκκλησία, των Προσφύγων του Ευξείνου Πόντου. Στήριξη Οργανώσεων με δράσεις υπερ των νέων και των γυναικών, Ελλήνων της Διασποράς, Δικτύων κατά της εμπορίας γυναικών και παιδιών, Εθελοντικών περιβαλλοντικών δράσεων, Εκστρατειών ενημέρωσης.

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

  • Μέλος του Μαθητικού Κινήματος, της Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ και της ΠΑΣΠ (1992-2006).
  • Πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών Αρχιτεκτονικής του ΑΠΘ (2001-2002).

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

  • Πρόεδρος του ΚΕΘΙ, Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας και Ίσων Ευκαιριών του Υπουργείου Εσωτερικών (δωρεάν νομική και ψυχολογική υποστήριξη θυμάτων βίας ανά περιφέρεια, κυρίως γυναικών, δράσεις για την ισότητα των φύλων, κατά των διακρίσεων και κατά της εμπορίας ανθρώπων, στήριξη νέων, καινοτομίας και επιχειρηματικότητας) από το 2013 έως σήμερα.
  • Μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου
  • Η νεότερη εκλεγμένη Δημοτική Σύμβουλος Θεσσαλονίκης (2002-2006)
  • Το 2004, εξελέγει Βουλευτής Θεσσαλονίκης, αλλά δεν ανέλαβε λόγω της επιλογής της έδρας από τον πρόεδρο της παράταξης, όπως και το 2012.
  • Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Περιφέρειας Α’ Θεσσαλονίκης (2007-2012) 
  • Μέλος των Επιτροπών της Βουλής των Ελλήνων
Political Pedia  >  

Καϊσας Γιώργος

Καϊσάς ΓιώργοςΚαϊσας Γιώργος

Γεννήθηκε στο Ελληνοχώρι Διδυμοτείχου Έβρου το 1946. Εργάστηκε ως γιατρός του ΕΣΥ στο ΠΝΑ. Επί 27 χρόνια εκλεγόταν στο ΔΣ του ΙΣΕ, ως απλό μέλος, ταμίας, γραμματέας, αντιπρόεδρος. Υπήρξε πρόεδρος Νοσοκομειακών Ιατρών Ανατολικής Μακεδονίας &Θράκης. Επί τρεις 4ετίες διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Από το 2011 προσφέρει τις υπηρεσίες του στο Εθελοντικό – Κοινωνικό Ιατρείο Αλεξανδρούπολης. Είναι μέλος του περιφερειακού συμβουλίου ΣΥΡΙΖΑ ΑΜΘ.

Political Pedia  >  

Καϊσερλής Κωνσταντίνος

Δήμαρχος Κώ, Κωνσταντίνος Καϊσερλής, βιογραφικόΓεννήθηκε στην Κω το 1945.
Είναι παντρεμένος με την Ευαγγελία Σαξώνη και έχει 2 γιούς, το Γιώργο και τον Αλέξανδρο.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός.
Σπουδές: Πτυχιούχος Φαρμακευτικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών.
Ξένες γλώσσες: Αγγλική.

Το 1978 σε ηλικία 33 ετών εξελέγη για πρώτη φορά Δήμαρχος της Κω και εκλεγόταν συνεχώς μέχρι το 2000 για 6 συνεχείς τετραετίες, με υψηλά ποσοστά.

Τον Απρίλη του 2000 εξελέγη δεύτερος σε σειρά Βουλευτής Δωδεκανήσου και έχασε την έδρα στο Εκλογοδικείο γιατί η δημοτική επιχείρηση στην οποία ήταν Πρόεδρος δεν λειτουργούσε και δεν είχε πρωτόκολλο.

Διετέλεσε Υφυπουργός ΥΠΕΣΔΔΑ από τον Απρίλιο του 2000 μέχρι τον Οκτώβριο του 2001. Από τον Νοέμβριο του 2001 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2003 διετέλεσε Πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης της Εναλλακτικής Διαχείρισης των Αποβλήτων του ΥΠΕΧΩΔΕ.

Στις εκλογές του Μαρτίου του 2004 εξελέγη πρώτος σε σειρά Βουλευτής Δωδεκανήσου. Εισηγητής του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας Αιγαίου και νησιωτικής πολιτικής. Πρόεδρος της Επιτροπής Φιλίας του Ελληνικού Κοινοβουλίου με το Κοινοβούλιο της Δανίας. Πρόεδρος της Κ.Ο.Ν.Ε.

 

 

Πολιτικές – κοινωνικές δραστηριότητες

Συμμετείχε στην Αντιστασιακή Οργάνωση Α.Λ.Φ.Α.

Ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ στην Κω και στην Κλαδική Φαρμακοποιών.

Μέλος του Εργατικού Κέντρου Αθήνας.

Διετέλεσε Πρόεδρος και μέλος του Δ.Σ. της ΤΕΔΚ Δωδεκανήσου και μέλος του Δ. Σ. της ΚΕΔΚΕ.

Συμμετείχε στην Επιτροπή αγώνα διεκδίκησης των ΜΟΠ. Στην επιτροπή σύνταξης του Νόμου για το ΤΑΠ, του Νόμου για τις Συμπολιτείες και των Π.Δ. για την εναλλακτική διαχείριση των στερεών αποβλήτων.

Political Pedia  >  

Καϊτεζίδης Ιγνάτιος

Δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, βιογραφικό

Ο Δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης γεννήθηκε στο Πανόραμα το 1960. Μετά την ολοκλήρωση των γυμνασιακών του σπουδών, εισήχθη στη Νομική Σχολή και στη συνέχεια ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στον κλάδο του Ποινικού Δικαίου στο ΑΠΘ.

Από το 1985 ασκεί το επάγγελμα του Δικηγόρου με ενεργό συμμετοχή στις δραστηριότητες του Δ.Σ.Θ. και σε επιτροπές του, όπως αυτή της επιμόρφωσης Νέων Δικηγόρων και την επιτροπή Δεοντολογίας.
 

Είναι πτυχιούχος της Αγγλικής και Γαλλικής γλώσσας.

Εκλέχθηκε για πρώτη φορά Δημοτικός Σύμβουλος Πανοράματος την τετραετία 1994 – 1998.
 

Ψηφίστηκε πρώτη φορά Δήμαρχος Πανοράματος για την τετραετία 1998 – 2002.

Επανεξελέγη πανηγυρικά στις εκλογές του 2002 με ποσοστό 79,6% και ανανέωσε τη θητεία του για τρίτη περίοδο το 2006 με το θριαμβευτικό 74,35%.

Μετά το Ν. 3852/2010 (Νόμος του Καλλικράτη), που καθιέρωσε τη διοικητική μεταρρύθμιση στην αυτοδιοίκηση εκλέχθηκε για 4η συνεχόμενη θητεία πρώτος ιστορικός δήμαρχος στο μεγάλο ενιαίο δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη με έδρα το Πανόραμα συγκεντρώνοντας στις εκλογές του 2010 ποσοστό 56,93 % από τον α΄γύρο.
 

Συμμετέχει ενεργά σε όλες τις ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες και συνέδρια, καθώς και σε όλους τους σημαντικούς αναπτυξιακούς συνδέσμους της αυτοδιοίκησης της χώρας μας με πανελλήνια αναγνώριση της μεγάλης του προσφοράς.
 

Αντιπρόεδρος στο ΔΣ του δικτύου αδελφοποιημένων πόλεων και περιοχών της Μεσογείου “Αμφικτυονία”.
 

Μέλος της Διαδημοτικής Αναπτυξιακής Εταιρίας “Ανατολική” των δήμων της Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Εκπρόσωπος και Υπεύθυνος του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης των Ο.Τ.Α. για τη Βόρεια Ελλάδα, το οποίο έχει την έδρα του στο Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη.
 

Τακτικός εισηγητής στο πανευρωπαϊκό δίκτυο “Euromoney” όλων των ευρωπαϊκών δήμων και περιφερειών.
 

Μέλος της επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας της ΚΕΔΚΕ.
 

Τιμήθηκε με πλήθος διακρίσεων από εγχώριους συλλόγους, διεθνείς θεσμούς και δημάρχους πόλεων της Ευρώπης για το πολιτικό, αθλητικό και κοινωνικό έργο στην τοπική κοινωνία , για το ήθος και την αποτελεσματικότητα της διοίκησης και για την προώθηση του ευρωπαϊκού οράματος στις δράσεις και τις πολιτικές του δήμου.
 

Είναι παντρεμένος με τη δικηγόρο Αγάπη Μουσαφείρη και πατέρας ενός αγοριού, του Ορέστη, ηλικίας 20 ετών, φοιτητή της Πολυτεχνικής σχολής του Α.Π.Θ.
 

Email Επικοινωνίας:

Political Pedia  >  

Κακλαμάνης Απόστολος

Απόστολος Χρήστου ΚακλαμάνηςΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β’ ΑΘΗΝΩΝ – ΠΑΣΟΚ

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ιστοχώρος: apkaklamanis.gr
Email: ak@apkaklamanis.gr, apkaklamanis@parliament.gr

Διεύθυνση: Αθήνα, Σολωμού 58, 10682, Τηλ.: 210-3608640, Fax: 210-3603852.

Προσωπικά Στοιχεία

Τόπος και Ημερομηνία γέννησης: Γεννήθηκε στην Καρυά Λευκάδας στις 7.9.1936.

Οικογενειακή Κατάσταση: Έγγαμος με την Αθηνά – Άννα Γκαβέρα. Έχει ένα γιο και μία κόρη.

Επάγγελμα: Δικηγόρος.

Σπουδές: Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Απόφοιτος νυκτερινού γυμνασίου, άσκησε για πολλά χρόνια τη Δικηγορία.

Ξένες γλώσσες: Αγγλική.

Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες

Εκλέγεται συνεχώς βουλευτής στη Β’ Περ. Αθηνών με το ΠΑ.ΣΟ.Κ. από το 1974, μέχρι και σήμερα. Στις 22.10.1993 εξελέγη Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων. Επανεξελέγη στις 8.10.1996 και στις 21.4.2000 και παρέμεινε στο αξίωμα έως τις 20.3.2004.

Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες

Στις κυβερνήσεις του ΠΑ.ΣΟ.Κ. με πρωθυπουργό τον Ανδρέα Παπανδρέου, διετέλεσε υπουργός Εργασίας, Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, Έρευνας και Τεχνολογίας, Δικαιοσύνης, Προεδρίας της Κυβερνήσεως, Υγείας – Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, συνεχώς, από το 1981 μέχρι το 1989 και υπουργός Εργασίας από το Νοέμβριο του 1989 έως το Φεβρουάριο του 1990, στην Οικουμενική κυβέρνηση του Ξεν. Ζολώτα.

Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Πρόνοιας (1964 – 1965). Στη διάρκεια του Ανένδοτου Αγώνα (1962 – 1963) διετέλεσε πρόεδρος της Οργάνωσης Νέων Ένωσης Κέντρου (Ο.ΝΕ.Κ.).

Κατά τη δικτατορία, υπήρξε μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της οργάνωσης Δημοκρατικό Εθνικό Κίνημα Αντίστασης (Δ.Ε.Κ.Α.). Για την αντιδικτατορική του δράση φυλακίσθηκε και παραπέμφθηκε στο Στρατοδικείο. Μετά την αποφυλάκιση του, με πενταετή αναστολή, εντάχθηκε στο Πανελλήνιο Απελευθερωτικό Κίνημα (Π.Α.Κ.) και συνέχισε την αντιδικτατορική δράση του. Ως δικηγόρος υπερασπίστηκε στα Στρατοδικεία πολλούς αγωνιστές μέχρι το τέλος της δικτατορίας.

Ιδρυτικό μέλος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. το 1974, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, επανεκλεγόμενος συνεχώς από το 1977, μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του Κινήματος από το 1988, καθώς και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου. Είναι μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Political Pedia  >  

Κακλαμάνης Νικήτας

Νικήτας Κακλαμάνης

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Α’ ΑΘΗΝΩΝ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ιστοχώρος: kaklamanis.gr
Email: nkaklamanis@parliament.gr, info@kaklamanis.gr
Διεύθυνση:
Λουκιανού 25, 10675, Αθήνα, τηλ.: 2107293234, Φαξ 2107293235, Οικία: Φωκιανού 30, 11635, τηλ.: 2107214026.

Προσωπικά Στοιχεία

Τόπος και Ημερομηνία γέννησης:
Γεννήθηκε στην Άνδρο, την 1.4.1946.
Οικογενειακή Κατάσταση:
‘Αγαμος.
Επάγγελμα:
Ιατρός- Ακτινολόγος. Επίκουρος Καθηγητής.
Σπουδές:
Τελείωσε την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1971 και το 1980 απέκτησε και δεύτερο τίτλο ειδικότητας στην Ακτινοθεραπεία- Ογκολογία. Το 1981 ανακηρύχθηκε Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Αθηνών.
Ξένες γλώσσες:
Αγγλική.

Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες

Εξελέγη βουλευτής Α΄ Αθηνών με τη Ν.Δ. στις εκλογές του 1990, με την ΠΟΛ.ΑΝ. στις εκλογές του 1993 και με τη Ν.Δ. στις εκλογές του 2000 και του 2004. Εξελέγη ευρωβουλευτής με την ΠΟΛ.ΑΝ. στις ευρωεκλογές του 1994. Στις 23.5.1994 παραιτήθηκε από βουλευτής και αντικαταστάθηκε από τον Ευστάθιο Γιώτα. Κατά τη θητεία του ως ευρωβουλευτής, διετέλεσε αντιπρόεδρος της πολιτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου “Ένωση για την Ευρώπη” και της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού. Τον Ιανουάριο του 1997 εξελέγη τακτικό μέλος στην επιτροπή του Προϋπολογισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και στις μικτές επιτροπές Κύπρου Ε.Ε. και Ε.Ε. Μεγάλης Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης.

Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες

Διετέλεσε υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης από 10.03.2004 έως 14.02.2006. Μέλος της Ε.Ρ.Ε.Ν. (1964) και της Ν.Δ. (1974). Υπηρέτησε ως αγροτικός ιατρός στα Γιάννενα. Από το 1975 έως το 1981 εργάστηκε στο Αρεταίειο Νοσοκομείο ως βοηθός και επιμελητής. Στο 2ο Συνέδριο της Ν.Δ. (1986), εξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος και το 1987 εξελέγη μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής. Τομεάρχης της Ν.Δ. στα θέματα υγείας έως τις 9-1-2001. Από το 1984-1989 εκλεγόταν συνεχώς γενικός γραμματέας του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου με την προσκείμενη στη Ν.Δ. παράταξη (ΔH.KI.). Το 1989 εξελέγη ομόφωνα Επίκουρος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών στην έδρα της Ογκολογίας-Ακτινοθεραπείας.

Political Pedia  >  

Καλαθάς Βαγγέλης

Δήμαρχος Εμμανουήλ Παππά, Βαγγέλης Καλαθάς, βιογραφικόΟ Βαγγέλης Καλαθάς γεννήθηκε στο Χρυσό Σερρών το 1955. Μετά τις βασικές σπουδές στη γενέτειρά του τελείωσε το Μαθηματικό τμήμα του Πανεπιστημίου της Μπολόνια.Έως την 01/01/2011 εργαζόταν ως εκπαιδευτικός σε σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Νομού Σερρών.

Διετέλεσε Πρόεδρος της Κοινότητας Χρυσού την οκταετία 1990-1998 με έντονη αυτοδιοικητική δράση επιλύοντας προβλήματα και αναζητήσεις της περιοχής του. Στις Δημοτικές εκλογές του 1998 ήταν υποψήφιος Δήμαρχος του Καποδιστριακού Δήμου Εμμ. Παπά και άσκησε με επιτυχία τα καθήκοντά του από την πλευρά της αντιπολίτευσης για τέσσερα χρόνια. Από την πρώτη στιγμή ίδρυσης των Καποδιστριακών Δήμων αντιλήφθηκε το θεσμικό έλλειμμα του Δημοτικού και Κοινοτικού Κώδικα για την εικόνα και το ρόλο της αντιπολίτευσης. Αξιοπρόσεκτες ήταν οι πρωτοβουλίες του σε Πανσερραϊκό επίπεδο τόσο στην ΤΕΔΚ Σερρών, όσο και στο Συνέδριο της ΚΕΔΚΕ στην Κω το καλοκαίρι του 1999 για την αναβάθμιση του ρόλου της αντιπολίτευσης καταθέτοντας ολοκληρωμένο πακέτο προτάσεων, πολλές από τις οποίες ήδη συμπεριλαμβάνονται στο νέο Δημοτικό και Κοινοτικό Κώδικα.

Υπήρξε και εξακολουθεί να είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των καθηγητών για οκτώ χρόνια και πρόεδρος του ίδιου σωματείου (ΕΛΜΕΣ) την τριετία 2002-2005,αναλαμβάνοντας σημαντικές πρωτοβουλίες για ζητήματα που αφορούσαν μείζονα διεθνή πολιτικά ζητήματα, όπως ο πόλεμος στο Ιράκ, όσο και αγωνίες των εκπαιδευτικών που εκπροσωπούσε. Διακατέχονταν και εξακολουθεί να διακατέχεται από την πεποίθηση ότι η αναβάθμιση της εικόνας και του ρόλου των συνδικάτων αποτελεί μονόδρομο για τη διασφάλιση των εργασιακών και κοινωνικών αναζητήσεων.

Από το 2003 έως και το 2006 διετέλεσε Νομαρχιακός Σύμβουλος με το συνδυασμό «Πνοή Δημιουργίας» του Άρη Μουσιώνη από την πλευρά της αντιπολίτευσης. Αντιλαμβανόμενος πλήρως την ευθύνη της νέας αυτοδιοικητικής θέσης που κατέχει, κατέθεσε προτάσεις και άσκησε πολλές φορές οξύτατη κριτική τόσο στην ολιγωρία της πλειοψηφίας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, όσο και στον προσανατολισμό των στόχων της ίδιας της παράταξής του. Αισθανόμενος τιμή και ευθύνη από την προτίμηση των Σερραίων πολιτών προς το πρόσωπό του προσέγγισε με αντικειμενικό και ρεαλιστικό τρόπο τις αγωνίες τους και με παρεμβάσεις του στο Νομαρχιακό Συμβούλιο αλλά και στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, προσπάθησε να διαμορφώσει συνισταμένη άποψη που θα λειτουργεί επ’ ωφελία των Σερραίων πολιτών.

Επανεξελέγη Νομαρχιακός Σύμβουλος κατά την τετραετία 2007 – 2010 με τον συνδυασμό του Νομάρχη Σερρών κ. Στέφανου Φωτιάδη. 

Κατα την διετία 2007-2008 διετέλεσε Αντινομάρχης Έργων και Υποδομών.

Είναι παντρεμένος με την Κωνσταντίνα Τούμπαλη και έχει ένα γιο και μία κόρη που σπουδάζουν σε Πανεπιστήμια της Αθήνας και Θεσσαλονίκης αντίστοιχα.