Archives

Political Pedia  >  

Πάγκαλος Θεόδωρος

Αντιπρόεδρος – Κυβέρνηση Παπαδήμου

O Θεόδωρος Πάγκαλος γεννήθηκε στην Ελευσίνα στις 17 Αυγούστου 1938. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Οικονομικά (Διδάκτωρ των Οικονομικών Επιστημών) στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού Ι (Πάνθεον Σορβόνη) με υποτροφία της Γαλλικής Κυβερνήσεως.

Με σημαντική δράση στο φοιτητικό κίνημα και ιδρυτικό μέλος της Νεολαίας Λαμπράκη, διαδραμάτισε ενεργό ρόλο στον αντιδικτατορικό αγώνα με αποτέλεσμα να του αφαιρεθεί η ελληνική ιθαγένεια από την χούντα το 1968.

Από το 1969 μέχρι το 1978 εργάσθηκε στη Σορβόνη ως Εντεταλμένος Διδάσκαλος και Ερευνητής σε θέματα οικονομικής ανάπτυξης, προγραμματισμού και χωροταξίας. Διετέλεσε επίσης Διευθυντής του Ινστιτούτου Οικονομικής Ανάπτυξης του ίδιου Πανεπιστημίου.

Το 1981 εκλέχθηκε για πρώτη φορά Βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ, ιδιότητα την οποία κατέχει αδιάλειπτα μέχρι σήμερα.

Διετέλεσε Υφυπουργός Εμπορίου (1982), Υφυπουργός Εξωτερικών για θέματα Ευρωπαϊκής Κοινότητας (1984), Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών (1985-1989). Κατά την περίοδο 1989 μέχρι 1993 ορίστηκε Αντιπρόσωπος του Ελληνικού Κοινοβουλίου στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Τον Οκτώβριο 1993 ορκίστηκε και πάλι Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών.

Τον Ιούλιο 1994 αναλαμβάνει Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών. Τον Ιανουάριο 1996 ορκίστηκε Υπουργός Εξωτερικών ασκώντας τα καθήκοντά του μέχρι τον Φεβρουάριο 1999. Τον Απρίλιο 2000 ορκίσθηκε Υπουργός Πολιτισμού διατηρώντας το αξίωμα έως το Νοέμβριο 2000.

Διετέλεσε Επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Δυτικοευρωπαϊκής Ένωσης και του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Τον Ιούνιο 2003 ορίσθηκε εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ στο Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής.

Το Νοέμβριο του 2004 ορίσθηκε Συντονιστής της προεκλογικής εκστρατείας του ΠΑΣΟΚ.

Επανεκλέχθηκε μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και ορίσθηκε αρμόδιος του Τομέα Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Πολιτικής Καταναλωτών. Στη συνέχεια ανέλαβε την ευθύνη του Τομέα Αυτοδιοίκησης, Δημόσιας Διοίκησης και Δικαιοσύνης ενώ σήμερα προΐσταται στον νευραλγικό Τομέα Εξωτερικής Πολιτικής, Ασφάλειας και Άμυνας.

Τον Σεπτέμβριο του 2006 ανέλαβε Γενικός Εισηγητής του ΠΑΣΟΚ στις διαδικασίες για την Συνταγματική Αναθεώρηση.

Από το 2004 έως σήμερα εκπροσωπεί την Βουλή των Ελλήνων στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Δυτικοευρωπαϊκής Ένωσης και του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Είναι παντρεμένος με την Χριστίνα Χριστοφάκη και πατέρας πέντε παιδιών.

Political Pedia  >  

Παιδαγωγικό Ινστιτούτο

Με βάση την απόφαση του Πρωθυπουργού περί κατάργησης, συγχώνευσης ή μεταφοράς αρμοδιοτήτων των φορέων, η Υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννα Διαμαντοπούλου, αποφάσισε τη συγχώνευση των εξής φορέων:

  • 1. Παιδαγωγικό Ινστιτούτο (Π.Ι.),
  • 2. Κέντρο Εκπαιδευτικής Έρευνας (Κ.Ε.Ε.),
  • 3. Οργανισμός Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών (Ο.ΕΠ.ΕΚ.)

Τη νέα Διοίκηση αποτελούν o πρόεδρος και οι αντιπρόεδροι των Τμημάτων. Αναλαμβάνουν οι:

Πρόεδρος:

Κλήμης Ναβρίδης, Καθηγητής στο Πρόγραμμα Ψυχολογίας, Τομέας Ψυχολογίας, Τμήμα ΦΠΨ του ΕΚΠΑ, τ. Πρόεδρος του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ, τ. Διευθυντής του Τομέα Ψυχολογίας της Επικοινωνίας, Επικοινωνιακών Πρακτικών και Σχεδιασμού, Επισκέπτης Καθηγητής στα Πανεπιστήμια: Louvain- La- Neuve του Βελγίου και VII των Παρισίων.

Αντιπρόεδρος A’ θμιας:

Βασίλης Τσελφές, Καθηγητής Τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία, Πανεπιστήμιο Αθηνών

Αντιπρόεδρος B’ θμιας:

Χρήστος Δούκας, Σύμβουλος Φυσικής του Π.Ι., Αντιπρόσωπος του ΠΙ στο δίκτυο των Παιδαγωγικών Ινστιτούτων Ευρώπης

Αντιπρόεδρος Τεχνικής Εκπ/σης:

Μαρίνος Κουρής, Καθηγητής Τμήματος Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ, Διευθυντής Εργαστηρίου Σχεδιασμού και Ανάλυσης Διεργασιών

Αντιπρόεδρος Έρευνας:

Ματθαίου Δημήτρης, Καθηγητής Συγκριτικής Παιδαγωγικής στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Διευθυντής του Εργαστηρίου Συγκριτικής Παιδαγωγικής, Διεθνούς Εκπαιδευτικής Πολιτικής και Επικοινωνίας

Αντιπρόεδρος Ειδικής Αγωγής:

Σιδέρη- Ζώνιου Αθηνά, Καθηγήτρια ΤΕΑΠΗ Παν/μίου Αθηνών, Πτυχιούχος Ψυχολογίας, Κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος στη Φιλοσοφία με κύριο κλάδο σπουδών την Ψυχολογία

 Αντιπρόεδρος Επιμόρφωσης – Αξιολόγησης:

Παναγιώτης Αναστασιάδης, Αναπληρωτής Καθηγητής στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δ.Ε του Πανεπιστημίου Κρήτης, Προηγμένες Μαθησιακές Τεχνολογίες και Εκπαίδευση από Απόσταση, Δια βίου Μάθηση – Εκπαίδευση Εκπαιδευτικών με την χρήση των ΤΠΕ, Κοινωνική Διάσταση των Νέων Τεχνολογιών, Κοινωνία της Γνώσης, Ανθρωποκεντρική διάσταση της Πληροφορικής

Αντιπρόεδρος Ποιότητας:

Αθανασία Τσατσάκου, Καθηγήτρια της γαλλικής λογοτεχνίας του 20ου αιώνα και της θεωρίας της λογοτεχνίας στο Τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Αντιπρύτανης ακαδημαϊκών υποθέσεων,   Κάτοχος διδακτορικού διπλώματος, Mέλος του Συμβουλίου της Ένωσης Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων (E.U.A.), στο οποίο εκπροσωπεί τη Σύνοδο των Πρυτάνεων των Ελληνικών Πανεπιστημίων και Πρόεδρος της ΜΟ.ΔΙ.Π. του Α.Π.Θ.

Political Pedia  >  

Πακιστάν, Σημαία

ΠακιστάνΤο Πακιστάν βρίσκεται στη νοτιοδυτική Ασία. Συνορεύει ανατολικά με την Ινδία, βορειοανατολικά με την Κίνα (Ξιγιάνγκ-Ουγκούρ), βόρεια με το Τατζικιστάν, βορειοδυτικά με το Αφγανιστάν, δυτικά με το Ιράν, και νότια βρέχεται από τον Ινδικό Ωκεανό (Αραβική Θάλασσα). Έχει ακτογραμμή μήκους 1.046 χιλιομέτρων. Έχει έκταση 803.940 τετρ. χλμ. και πληθυσμό 176.242.949 (εκτίμηση 2009). Πρωτεύουσα σήμερα είναι το Ισλαμαμπάντ, νόμισμα η ρουπία Πακιστάν και επίσημες γλώσσες η ουρντού και η αγγλική.

Η σημαία αποτελείται από ένα σκούρο πράσινο φόντο και από μια κάθετη λευκή λωρίδα στο μέρος όπου κυματίζει η σημαία, στην αριστερή πλευρά. Στο κέντρο βρίσκεται ένα λευκό πεντάκτινο αστέρι και μία λευκή ημισέληνος.

Περισσότερα…

Political Pedia  >  

Παλαιστίνη, Σημαία

ΠαλαιστίνηΜε το όνομα Παλαιστίνη, γενικά, ονομάζεται περιοχή της ανατολικής Μεσογείου που περιλαμβάνει τμήμα του σημερινού Ισραήλ. Πρωτεύουσα είναι η Ραμάλα, νόμισμα η λίρα Αιγύπτου, το σεκέλ Ισραήλ και το δηνάριο Ιορδανίας, επίσημη γλώσσα η αραβική.

Η σημαία της Παλαιστίνης (αραβικά علم فلسطين) αρχικά σχεδιάζεται από το Σαρίφ Χουσεΐν για την αραβική επανάσταση κατά των Οθωμανών, το 1916.

Περισσότερα…

Political Pedia  >  

Παλάου, Σημαία

ΠαλάουΗ Δημοκρατία του Παλάου βρίσκεται στον δυτικό Ειρηνικό Ωκεανό και περιλαμβάνει περισσότερα από 200 νησιά του αρχιπελάγους των Καρολίνων νήσων. Έχει συνολική έκταση 459 τετρ. χλμ. και πληθυσμό 20.796 κατοίκους (εκτίμηση 2009). Πρωτεύουσα είναι η Μελεκέοκ, νόμισμα το δολάριο ΗΠΑ και επίσημες γλώσσες η παλάου και η αγγλική.

H σημαία του Παλάου είναι μονόχρωμη μπλε, στο κέντρο της οποίας φέρεται κίτρινος δίσκος διαμέτρου ίσης προς τα 3/5 του πλάτους της.

Περισσότερα…

Political Pedia  >  

Παμπούκης Χάρης

Γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Έγγαμος

ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ Επίκουρος Καθηγητής, Τμήμα Νομικής, Πανεπιστήμιο Αθηνών Δικηγόρος Παρ’Αρείω Πάγω

1996-1997 Ειδικός Σύμβουλος του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών

1999-2001 Γενικός Γραμματέας Διοίκησης και Οργάνωσης του Υπουργείου Εξωτερικών

Ερευνητική και Διδακτική Εμπειρία

1984 – 1987 Έρευνα στο Centre de Recherches de droit international – Paris II

1990 Λέκτορας Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών

1990 – 1996 Γενικός Γραμματέας της έκδοσης Revue Hellιnique de droit international

1992 – 1996 Σύμβουλος στο Υπουργείο Δικαιοσύνης. Ευρωπαϊκή συνεργασία σε θέματα αστικού δικαίου

1995-1997 Μέλος της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής για την Επικύρωση της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών σχετικής με την διεθνή πώληση αγαθών (Σύμβαση Βιέννης)

1997 Επίκουρος Καθηγητής της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών

1998 Ανάθεση διδασκαλίας στην Ακαδημία διεθνούς δικαίου (Χάγη α’ περίοδος – υπεύθυνος σεμιναρίων γαλλικής γλώσσας)

2003 Ανάθεση διδασκαλίας στην Ακαδημία διεθνούς δικαίου ειδικού μαθήματος με θέμα ιδιωτικό διεθνές δίκαιο και διεθνές ομοιόμορφο, το οποίο θα δημοσιευτεί προσεχώς στη συλλογή μαθημάτων της Ακαδημίας

Δικηγορία

1984 Εγγραφή στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών

1987 – 1988 Συνεργασία με το διεθνές δικηγορικό γραφείο Coudert – Freres (Παρίσι) με δραστηριοποίηση στα τμήματα εταιρικού δικαίου, διεθνούς εμπορικής διαιτησίας κλπ

1990 Ίδρυση του δικηγορικού γραφείου Φλογαϊτης – Παμπούκης – Σιούτη και Συνεργάτες και εναργής ενασχόληση με θέματα εμπορικού δικαίου, αστικού δικαίου, διεθνών συναλλαγών, διαιτησίας κλπ

1996 Διορισμός ως δικηγόρου στον Άρειο Πάγο


Political Pedia  >  

Παναγιωτόπουλος Ιωάννης

Γενικός Γραμματέας Μέσων Ενημέρωσης

Ο Ιωάννης Παναγιωτόπουλος είναι λέκτορας του Τμήματος Θεολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο γνωστικό αντικείμενο της «Γενικής Εκκλησιαστικής Ιστορίας».

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1970. Σπούδασε στο Τμήμα Θεολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Department of Theology του University of Durham.   Μεταπυτχιακό δίπλωμα στο γνωστικό αντικείμενο της «Γενικής Εκκλησιαστική Ιστορίας». Υπότροφος της «Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος» και του «Sasakawa Young Leaders Fellowship Found», πρόεδρος του Μ.Φ.Θ.Σ. (1994-1996) και πρόεδρος των μεταπτυχιακών φοιτητών του Πανεπιστημίου Αθηνών (1996). Τα έτη 1997-1998 υπηρέτησε ως Έφεδρος Αξιωματικός. Διδάκτωρ του Τμήματος Θεολογίας.

Εργάσθηκε ως Επιστημονικός Συνεργάτης του νέου «Π.Μ.Σ. Φύλο και Θρησκεία» του Τμήματος Θεολογίας, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.   Από το 2004 μέχρι το 2007 υπηρέτησε ως «Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης».  Μετέχει ως Συνεργαζόμενο Επιστημονικό Προσωπικό στο Πτυχιακό Πρόγραμμα «Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό» του Ανοιχτού Πανεπιστημίου Κύπρου από το 2010.

Political Pedia  >  

Παναγιωτόπουλος Νίκος

Νικόλαος Ιωάννη Παναγιωτόπουλος

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης – Κυβέρνηση Σαμαρά Τρικομματική

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ιστοχώρος: npanagiotopoulos.gr
Email: Info@npanagiotopoulos.gr
Διεύθυνση:
Αθήνα, Ρώμα 8, ΤΚ 106 73, Τηλ.: 210-3640738, 210-3631588, Fax: 210 3631588. Καβάλα, Π. Μελά 6, Tηλ.: 2510-223477, 2510-229827, Fax: 2510-229827.

Προσωπικά Στοιχεία

Τόπος και Ημερομηνία γέννησης:
Γεννήθηκε στην Καβάλα στις 18 Αυγούστου 1965.
Οικογενειακή Κατάσταση:
΄Εγγαμος με την νηπιαγωγό Νατάσα Αγγελίδου.
Επάγγελμα:
Δικηγόρος
Σπουδές:
Νομική στην Νομική Σχολή στο Πανεπιστημίου των Αθηνών. Οικονομικά και Διεθνείς Σχέσεις (μεταπτυχιακό) Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια ΗΠΑ (1984 – 1989). Παρακολουθεί μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην Διοίκηση Επιχειρήσεων (από απόσταση) στο Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ.
Ξένες γλώσσες:
Αγγλική, Γαλλική και Ιταλική

Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες

Ήταν πρώτος επιλαχών Βουλευτής στις εκλογές του 2004. Εξελέγη Βουλευτής στις εκλογές του 2007 και του 2009, με την Νέα Δημοκρατία.

Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες

Μέλος της ΟΝΝΕΔ από το 1981.
Ενεργό κομματικό μέλος της ΕΚΟ επιστημόνων Νομού Καβάλας και εκλεγμένο μέλος της ΝΟΔΕ Καβάλας από το 1998 έως το 2004.
Μέλος Δ.Σ. της «ΜΑΡΜΑΡΑ ΚΑΒΑΛΑΣ Α.Ε.» και διευθυντής Μάρκετινγκ και Εξαγωγών από το 1992 έως 2000.
Μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας από το 1999.
Αθλητής του Ν.Ο. Καβάλας στην κολύμβηση και υδατοσφαίριση (1978 – 1994). Μέλος της Εθνικής Ομάδας Νέων στην υδατοσφαίριση (1980 – 1981).

Political Pedia  >  

Παναγιωτόπουλος Παναγιώτης

Παναγιωτόπουλος Παναγιώτης

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β’ ΑΘΗΝΩΝ – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού

Υπουργός Εθνικής Άμυνας – Κυβέρνηση Σαμαρά Τρικομματική

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ιστοχώρος: panospanagiotopoulos.gr
Email: ppanagiotopoulos@parliament.gr
Διεύθυνση:
Αθήνα, Σόλωνος 51, ΤΚ 10673, Τηλ.: 210-3616111, Fax: 210-3608210.

Προσωπικά Στοιχεία

Τόπος και Ημερομηνία γέννησης:
Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 12.11.1957.
Οικογενειακή Κατάσταση:
Έχει ένα γιο.
Επάγγελμα:
Δικηγόρος – Δημοσιογράφος
Σπουδές:
Έκανε σπουδές στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (πολιτικός μηχανικός), στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και στο Πανεπιστήμιο Vincennes στο Παρίσι. Είναι απόφοιτος του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών.
Ξένες γλώσσες:
Γαλλική και Αγγλική

Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες

Εξελέγη βουλευτής της Β’ Αθηνών με τη Ν.Δ. στις εκλογές του 2000, 2004, 2007 και 2009. Μετείχε επίσης στην επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος το 2000 και ήταν Εισηγητής για την αναθεώρηση του Συντάγματος το 2006.

Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες

Είναι Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας.
Διετέλεσε υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας από 10.03.2004 έως 14.02.2006.
Επίσης, διετέλεσε μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της Ν.Δ.
Άσκησε για πολλά χρόνια διοικητικά καθήκοντα σε διευθυντικές θέσεις των Μ.Μ.Ε. κυρίως στον ιδιωτικό τομέα.
Μεταξύ άλλων υπήρξε διευθυντής ειδήσεων του ΣΚΑΪ 100,4 FM, διευθυντής ειδήσεων του STAR TV και διευθυντής ενημερωτικών εκπομπών της ΕΤ1 και της τηλεόρασης του ΑΝΤΕΝΝΑ.
Ιδρυτικό στέλεχος του δημοτικού ραδιοσταθμού 9,84 FM και συνεργάτης του ραδιόφωνου του ΑΝΤΕΝΝΑ 97,1 FM και PLANET 104,5 FM.
Εργάσθηκε ως πολιτικός συντάκτης και αρθρογράφος στις εφημερίδες “Καθημερινή”, “Ελεύθερος Τύπος”, “Απογευματινή”, “Βραδυνή” και “Βήμα”.
Υπήρξε μέλος της ηγεσίας της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. κομματικό στέλεχος της Ν.Δ. (μέλος του Τμήματος Νεότητας της Διοικούσας Επιτροπής) στέλεχος της Επιτροπής Κυβερνητικού Προγράμματος (1984-1985).
Διετέλεσε αρμόδιος της Ν.Δ. για θέματα ενέργειας και φυσικών πόρων, για τον Ε.Ο.Τ. και την Επιχείρηση Τουριστικών Ακινήτων Α.Ε. Έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία και με τιμητικές διακρίσεις. Μεταξύ αυτών με το βραβείο Ελληνικής Τηλεόρασης (1992) το βραβείο του Ιδρύματος Μπότση, το βραβείο της Ελληνικής Εταιρείας Χριστιανικών Γραμμάτων και με τιμητική διάκριση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων.
Έχει κάνει πολλές διεθνείς δημοσιογραφικές αποστολές και συνεντεύξεις με προσωπικότητες απ’ όλο τον κόσμο όπως ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο τέως πρόεδρος της Ρωσίας Μπορίς Γιέλτσιν, ο ηγέτης των Κούρδων Αμπντουλάχ Οτσαλάν, οι πρώην πρωθυπουργοί της Γαλλίας Ζυπέ και Μωρουά κ.ά. Άσκησε δικηγορία με ειδίκευση σε ποινικές και εταιρικές υποθέσεις. Είναι μέλος της Ε.Σ.Η.Ε.Α. και του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Υπηρέτησε τη στρατιωτική θητεία του στην Πολεμική Αεροπορία.

Political Pedia  >  

Παναγούλης Ευστάθιος

Παναγούλης Ευστάθιος

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β’ ΑΘΗΝΩΝ – ΣΥΡΙΖΑ

Στοιχεία Επικοινωνίας

Email: stathispanagoulis@gmail.com
Διεύθυνση:
Αθήνα, Βουλής 31-33, ΤΚ 100 21, Τηλ: 210-3239690, 210-3239755, Fax: 210-3707428.

Προσωπικά Στοιχεία

Σπουδές:
Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης.

Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες

Εκλέχτηκε για τέταρτη φορά βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, τον Ιούνιο του 2012. Πρώτη φορά εκλέχτηκε με το ΠΑΣΟΚ το 1977 και επανεκλέχτηκε το 1981 πάλι με το ΠΑΣΟΚ. Τον Αύγουστο του 1982 παραιτείται διαφωνώντας. Το 1985 συνεργαζόμενος με το ΚΚΕ εκλέγεται ξανά βουλευτής.
Το 1981 ορκίστηκε υφυπουργός Εσωτερικών. Για πολλά χρόνια έχει διατελέσει σύμβουλος ξένων επιχειρήσεων.

Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες

Κατά τη διάρκεια της δικτατορίας συνελήφθη (Ιούνιος 1967) και φυλακίστηκε στις φυλακές Αβέρωφ. Με την αποφυλάκισή του δραπέτευσε στην Ιταλία, όπου εντάχθηκε στην οργάνωση Ελληνική Αντίσταση που είχε ιδρύσει ο αδελφός του Αλέκος Παναγούλης. Για την αντιδικτατορική του δράση συνελήφθη και φυλακίστηκε για δεύτερη φορά το 1972 μετά από την παράνομη είσοδό του στην Ελλάδα.
Στις 14 Μαρτίου 1984 ίδρυσε δικό του κόμμα, την Ενιαία Σοσιαλιστική Παράταξη Ελλάδας.
Υποψήφιος με τον ΣΥΝασπισμό στις εκλογικές αναμετρήσεις του 1989 στη Β’ Αθήνας. Απείχε από την πολιτική και τις εκλογές του 1990 και συμμετείχε ως υποψήφιος βουλευτής της Πολιτικής Άνοιξης στις εκλογές του 1993 αλλά δεν εκλέχτηκε. Στη συνέχεια, συνεργάστηκε με το ΔΗΚΚΙ και αυτό με τη σειρά του αποτέλεσε μια από τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο τον πρότεινε ως υποψήφιο.