Archives

Political Pedia  >  

Φάμελλος Σωκράτης

Φάμελλος Σωκράτης Φάμελλος Σωκράτης

Ο Σωκράτης Φάμελλος γεννήθηκε του 1966 στην Αθήνα. Είναι διπλωματούχος Χημικός Μηχανικός του Α.Π.Θ. και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στον Περιβαλλοντικό Σχεδιασμό. Έχει διατελέσει δημοτικός σύμβουλος του Δ. Θέρμης, πρόεδρος και μέλος Δ.Σ. οργανισμών και επιχειρήσεων της τοπικής αυτοδιοίκησης. Επίσης έχει διατελέσει μέλος της διοικούσας επιτροπής και πρόεδρος της αντιπροσωπείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ έχει κατά περιόδους συμμετάσχει σε επιστημονικές και επαγγελματικές επιτροπές.

Παντρεμένος με την Πόπη Καραγιαννίδου, πατέρας ενός γιου κατοικεί και εργάζεται στη Θέρμη.

Political Pedia  >  

Φίλης Νίκος

Φίλης Νίκος Φίλης Νίκος

 

Γεννήθηκε το 1960 στην Αθήνα όπου και ζει. Είναι δημοσιογράφος και από το 2008 διευθυντής της εφημερίδας “Η ΑΥΓΗ”. Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Από τα μαθητικά του χρόνια συμμετείχε στα κινήματα της νεολαίας και τους δημοκρατικούς αγώνες, διετέλεσε γραμματέας της ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος, νεολαίας του ΚΚΕ εσωτερικού. Ως φοιτητής της Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών συμμετείχε στους αγώνες για τον εκδημοκρατισμό της εκπαίδευσης, υπήρξε μέλος του ΚΣ της ΕΦΕΕ και της Συγκλήτου. Συμμετείχε σε κινήσεις για τη δημοσιογραφική δεοντολογία, σε οικολογικές πρωτοβουλίες καθώς και σε κινήσεις Αλληλεγγύης για τους μετανάστες.

Διετέλεσε μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και του ΔΣ του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ.

Εργάστηκε ως αρχισυντάκτης στους ραδιοφωνικούς σταθμούς Φλάς, Πόλις, ΒήμαFM και ΕΡΑ 4 . Άρθρα του για την Αριστερά, την πολιτική και τα δικαιώματα έχουν δημοσιευθεί στις εφημερίδες “Επικαιρότητα” και “Η Εποχή” καθώς και στα περιοδικά “Αντί” και “Ο Πολίτης”. Υπήρξε συνεργάτης της εγκυκλοπαίδειας του Ελληνικού Τύπου (έκδοση του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών). Ασχολήθηκε με την ιστορία των φοιτητών κατά τον Μεσοπόλεμο στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Είναι παντρεμένος με την Χριστίνα κι έχουν μια κόρη, την Μαριάνα.

Political Pedia  >  

Φίλιος Φίλιππος

Δήμαρχος Ιωαννιτών, Φίλιππος Φίλιος, βιογραφικόΟ Φίλιππας Φίλιος γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Γιάννενα. Μαθητής της Ζωσιμαίας Σχολής συνέχισε τις σπουδές του στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου αποφοίτησε το 1970. Ειδικεύτηκε στην οφθαλμολογία και το 1976 επέστρεψε στα Γιάννενα, όπου εργάστηκε ως ιδιώτης και ως άμισθος συνεργάτης της Οφθαλμολογικής Πανεπιστημιακής Κλινικής.

Η δράση του στην πολιτική ξεκινά από τα φοιτητικά του χρόνια και από το 1982 ασχολείται ενεργά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και εκλέγεται ανελλιπώς Δημοτικός Σύμβουλος Ιωαννίνων.

Από το 1987 μέχρι το 1994 είναι δήμαρχος Ιωαννίνων. Στο ίδιο διάστημα διατέλεσε μέλος της αντιπροσωπείας της ΚΕΔΚΕ, μέλος του Ανώτατου Συμβουλίου Εθνικής Παιδείας, ιδρυτικό μέλος και μέλος του Δ.Σ της ένωσης δημοτικών επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΕΔΕΥΑ). Μέλος του 1ου Δ.Σ του Παν/κου Νοσοκομείου Δουρούτης 1989-1990. Ιδρυτικό μέλος της Πανευρωπαϊκής Ένωσης Τ.Α.

Παράλληλα υπηρέτησε την πολιτική, κοινωνική και πνευματική ζωή του τόπου από διάφορες θέσεις, με ευθύνη και συνέπεια.

Political Pedia  >  

Φιλιππίνες, Σημαία

ΦιλιππίνεςΟι Φιλιππίνες βρίσκονται στον δυτικό Ινδικό Ωκεανό. Είναι το μεγαλύτερο μετά την Ινδονησία αρχιπέλαγος στον κόσμο. Αποτελείται από 7107 νησιά, από τα οποία τα 4600 έχουν όνομα και τα 1000 κατοικούνται. Έχουν συνολική έκταση 300.000 τετρ. χλμ. και πληθυσμό 97.976.603 κατοίκους (εκτίμηση 2009). Πρωτεύουσα είναι η Μανίλα, νόμισμα το πέσο Φιλιππίνων και επίσημη γλωσσα η φιλιππινεζική και η αγγλική.

Η σημαία των Φιλιππίνων καθιερώνεται την 12 Ιουνίου 1898. Αποτελείται από οριζόντια διχρωμία (μπλε, κόκκινο), με ένα λευκό ισόπλευρο τρίγωνο στον ιστό που περιέχει τρία χρυσά αστέρια με πέντε ακτίνες στις κορυφές του και έναν χρυσό ήλιο στο κέντρο του με 8 ακτίνες.

Περισσότερα…

Political Pedia  >  

Φιλίππου Πέτρος

Δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου, βιογραφικόΟ Πέτρος Φιλίππου γεννήθηκε στα Καλύβια Θορικού Αττικής, το 1956.

Είναι πτυχιούχος του Ιστορικού – Αρχαιολογικού Τμήματος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών ενώ παράλληλα φοίτησε και στο Τμήμα Αγγλικής Φιλολογίας του ίδιου Πανεπιστημίου.

Γνωρίζει πολύ καλά Αγγλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Γαλλικά και Αλβανικά.

Εργάστηκε ως Αρχαιολόγος στην Κω, στη Ρόδο, στα Μέγαρα και στο Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων, ενώ από το 1995 είναι διορισμένος φιλόλογος εκπαιδευτικός.

Η θητεία του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ξεκινά το 1986, οπότε και εξελέγη για πρώτη φορά κοινοτικός σύμβουλος της Κοινότητας Καλυβίων, ενώ υπήρξε υποψήφιος βουλευτής περιφέρειας Αττικής το 1989.

Το 1990 εξελέγη πρόεδρος της Κοινότητας Καλυβίων, ενώ το 1991 εξελέγη για πρώτη φορά μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Αττικής.

Τη διετία 1991-1992 διετέλεσε νομαρχιακός σύμβουλος Αν. Αττικής.

Το 1995 εξελέγη πρώτος δήμαρχος Καλυβίων και οι πολίτες ανανέωσαν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό του το 1998, το 2002 και το 2006.

Κατά την τετραετία 2003-2007 εξελέγη πρόεδρος της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής.

Για την τετραετία 2007-2010 εξελέγη μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Είναι μέλος της Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας από το 1999 έως σήμερα.

Επίσης είναι μέλος του Δ.Σ. της Συνεργασίας Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Νοτιοανατολικής Αττικής από το 1999 μέχρι σήμερα καθώς και μέλος του Δ.Σ. του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Λαυρεωτικής από το 1995 μέχρι σήμερα και Περιφερειακός Σύμβουλος στην Περιφέρεια Αττικής από το 2007 έως σήμερα.

Είναι τακτικό μέλος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στους Δήμους και Περιφέρειες του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Στρασβούργο, τακτικό μέλος της Επιτροπής Κοινωνικής Συνοχής, ενώ διετέλεσε αναπληρωματικό και τακτικό μέλος της Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας του Κογκρέσου του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Ήταν ιδρυτικό μέλος και διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικτύου Αδελφοποιημένων Πόλεων Μεσογείου “Αμφικτυονία”.

Είναι αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο Διεθνές Δίκτυο Πόλεων Μεσογείου COPPEM. Είναι μέλος της Επιτροπής για την Ολυμπιακή Εκεχειρία.

Έχει λάβει μέρος ως εισηγητής σε συνέδρια που αφορούν στην Αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχει δημοσιεύσει πολλά άρθρα για θέματα που αφορούν στην εξέλιξη του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη χώρα μας.

Μέχρι σήμερα έχει επιμεληθεί και δημοσιεύσει τα βιβλία:
-Άπαντα του Καλυβιώτη Αρχαιολόγου Χρίστου Πέτρου – Μεσογείτη, 1984
-Τα Πρακτικά τεσσάρων Επιστημονικών Συναντήσεων Α’, Β’, Γ’, Δ’, 1984-1990
-ΚΑΛΥΒΙΑ-ΘΟΡΙΚΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ, Ιστορική – Αρχαιολογική Περιήγηση, 2000
-Έχει δημοσιεύσει επίσης πολλά άρθρα για την Αρχαιολογία, Ιστορία, Λαογραφία και την Αρβανίτικη διάλεκτο της Ανατολικής Αττικής

Διετέλεσε πρόεδρος του Επιμορφωτικού Συλλόγου Καλυβίων και πρόεδρος των Οργανωτικών Επιτροπών των Α’, Β ‘, Γ’ και Δ’ Επιστημονικών Συναντήσεων Νοτιοανατολικής Αττικής (1984-1989).

Διετέλεσε μέλος του Τοπικού Συμβουλίου Μνημείων και Αρχαιοτήτων Στερεάς Ελλάδας (1994-1998).

Υπήρξε πρόεδρος της Εταιρείας Μελετών Νοτιοανατολικής Αττικής και παραμένει μέλος της έως σήμερα, ενώ από το 2000 είναι και μέλος της Εταιρείας Μελετών Λαυρεωτικής.

Δημιούργησε τον ιστότοπο http://www.petrosfilippou.gr, όπου παρουσιάζονται κάθε είδους βιβλία, περιοδικά, άρθρα, επιστημονικές συναντήσεις, ελληνικοί τίτλοι, ξενόγλωσσοι τίτλοι με θέμα τη Νοτιοανατολική Αττική, τα Μεσόγεια και τη Λαυρεωτική.

Σημαντική δράση έχει να δείξει στην προστασία του περιβάλλοντος και στην ευαισθητοποίηση των πολιτών και ειδικά των νέων.

Από το 2003 σαν Δήμαρχος συμμετέχει στην Επιτροπή Αγώνα με όλους τους Δημάρχους και τους πολίτες των παραλιακών Δήμων της Αττικής, για τις ελεύθερες παραλίες του Σαρωνικού, διοργανώνοντας πλήθος εκδηλώσεων για την ανάδειξη του θέματος.

Μετά την μεγάλη πυρκαγιά που κατέκαψε το Πάνειο Όρος το 2007, ανέλαβε πρωτοβουλία για την γρήγορη και οργανωμένη αναδάσωση του όρους, σε συνεργασία με κρατικούς φορείς, περιβαλλοντικές οργανώσεις, πανεπιστήμια, σχολεία από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό, επιχειρήσεις αλλά και με χιλιάδες εθελοντές πολίτες, με αποτέλεσμα να φυτευτούν με μεγάλη επιτυχία πάνω από εκατό χιλιάδες δένδρα. Η εθελοντική ομάδα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καλυβίων έχει τιμηθεί για την δράση της.

Είναι παντρεμένος με την καθηγήτρια – οικονομολόγο Κατερίνα Σωτηρίου και έχουν δύο παιδιά, τον Βαγγέλη και τη Βέρα.

Political Pedia  >  

Φινλανδία, Σημαία

ΦινλανδίαΗ Φινλανδία είναι χώρα της σκαδιναβικής χερσονήσου. Συνορεύει ανατολικά με τη Ρωσία, βόρεια με τη Νορβηγία, δυτικά με τη Σουηδία. Βρέχεται δυτικά από τον Βοθνικό Κόλπο και νότια από τη Βαλτική Θάλασσα. Έχει έκταση 338.145 τετρ. χλμ. και πληθυσμό 5.325.115 κατοίκους (εκτίμηση 2009). Πρωτεύουσα είναι το Ελσίνκι, νόμισμα το ευρώ και επίσιμες γλώσσες η φινλανδική και η σουηδική.

Η σημαία της Φινλανδίας, η οποία λέγεται και Siniristilippu (σημαία με το γαλάζιο σταυρό), χρονολογείται από τις αρχές του 20ού αιώνα και βασίζεται στη σημαία της Δανίας.

Περισσότερα…

Political Pedia  >  

Φίτζι, Σημαία

ΦίτζιΤα Φίτζι είναι ηφαιστειογενές αρχιπέλαγος στο νότιο Ειρηνικό Ωκεανό. Έχει συνολική έκταση 18.270 τετρ. χλμ. και πληθυσμό 944.720 κατοίκους (εκτίμηση 2009). Περιλαμβάνει 322 νησιά, εκ των οποίων τα 106 κατοικούνται μόνιμα και 522 νησίδες. Πρωτεύουσα είναι η Σούβα, νόμισμα το δολάριο Φίτζι και επίσημη γλώσσα η αγγλική.

Η σημαία των Φίτζι καθιερώνεται την 10 Οκτωβρίου 1970. Η σημαία παρέμεινε ίδια παρά το γεγονός ότι το κρατικό εθνόσημο τροποποιήθηκε ελαφρώς.

Περισσότερα…

Political Pedia  >  

Φλαμπουράρης Αλέκος

Αλέκος ΦλαμπουράρηςΑλέκος Φλαμπουράρης

 

Ο Αλέκος Φλαμπουράρης γεννήθηκε στην Αθήνα, τελείωσε το 9ο Γυμνάσιο στη πλ. Κουμουνδούρου, μέλος του μαθητικού κινήματος συμμετέχοντας στους αγώνες αυτοδιάθεσης της Κύπρου. Κατά τη διάρκεια των Σπουδών στο Πολυτεχνείο του Γκράτς στην Αυστρία και έπειτα στην Πολυτεχνική Σχολή Θεσσαλονίκης με πτυχίο πολιτικού μηχανικού, στέλεχος του ΚΚΕ και της Νεολαίας Λαμπράκη, συνελήφθη. Από την Μεταπολίτευση μέχρι σήμερα συμμετέχει στην Πολιτική Γραμματεία του ΚΚΕ Εσωτ., του ΚΚΕ Εσωτ. Ανανεωτική αριστερά και τον Συνασπισμό.

Όσοι γνωρίζουν λένε πως διατηρεί πολύ καλή σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα εδώ και χρόνια καθώς ο πατέρας του Τσίπρα είχε επαγγελματική συνεργασία στο κατασκευαστικό τομέα στο παρελθόν. Μάλιστα, δεν θα ήταν υπερβολή να πει κάποιος πως ο κ. Φλαμπουράρης είναι ένας από τους μέντορες του Αλέξη Τσίπρα, ενώ φαίνεται πως εκτελούσε και χρέη συμβούλου. Ο Φλαμπουράρης φέρεται ως ο βασικότερος αυτών που διέλυσε ουσιαστικά τις συνιστώσες και ανέλαβε τη παρασκηνιακή διαχείριση της κατάστασης ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει ενιαίο κόμμα.

Οι φιλικές σχέσεις είναι τόσο καλές που το όνομα του νεότερου παιδιού του Τσίπρα δόθηκε ουσιαστικά σε σπίτι του Φλαμπουράρη στην Αίγινα, όπου και μένει μόνιμα. Πολλές είναι και οι σύντομες επισκέψεις του Αλ. Τσίπρα στην Αίγινα.

Ήταν από τα βασικά στελέχη όσον αφορά την προσέγγιση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΕΚ ώστε να βρεθεί μια λογική προς όλους λύση για το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Political Pedia  >  

Φούντα Νίκη

Φούντα Νίκη

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ AΚΑΡΝΑΝΙΑΣ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ιστοχώρος: nikifounta.gr
Email: info@nikifounta.gr
Διεύθυνση:
Αγρίνιο, Πλ. Δημοκρατίας 6, ΤΚ 301 00, Τηλ.: 26410-2429, Fax: 26410-23257. Μεσολόγγι, Κόμητρος Ρώμα 1, ΤΚ 302 00, Τηλ.: 26310-23144, Fax: 26310-23509. Αθήνα, Μητροπόλεως 1, TK 105 57, Τηλ.: 210-3239440, Fax: 210-3709309.

Προσωπικά Στοιχεία

Επάγγελμα:
Αρχιτέκτων Μηχανικός.

Σπουδές:

Υποψήφια Διδάκτωρ στην Οικολογική και Βιοκλιματική Αρχιτεκτονική στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ). Μεταπτυχιακός Τίτλος στην Βιοκλιματική και Πράσινη Αρχιτεκτονική Architettura Bioclimatica e Innovazione Technologica Ambientale) στο Universita’ degli Studi di Firenze της Φλωρεντίας. Διπλωματούχος Δημοσίων Σχέσεων της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ). Πτυχίο Ανωτέρας Βιολιού, Αρμονίας της Μουσικής, Ιστιοπλοΐας και Κλασσικού Χορού.

Ξένες γλώσσες:

Αγγλική, Ιταλική και Ισπανική

Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες

Τον Μάιο του 2012, την πρώτη φορά που θέτει υποψηφιότητα, εκλέγεται βουλευτής Αιτωλίας και Ακαρνανίας με τη Δημοκρατική Αριστερά. Η εκλογή επαναλαμβάνεται και στην εκλογική αναμέτρηση του Ιουνίου. Η μετέπειτα κοινοβουλευτική δραστηριότητα περιλαμβάνει συμμετοχή στις επιτροπές Παραγωγής και Εμπορίου, Οικονομικών της Βουλής, την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος και την Υποεπιτροπή Υδατικών Πόρων.

Είναι η αρμόδια βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς για τα θέματα Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής και υπεύθυνη για τους παρακάτω τομείς: Πράσινων Πολιτικών & Οικολογίας, για Θέματα Νεολαίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Political Pedia  >  

Φουντούλης Λάμπρος

ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ (2014-2017)

Στις Ευρωεκλογές του 2014, ο Λάμπρος Φουντούλης -πατέρας του δολοφονιθέντος Γεώργιου Φουντούλη- εκλέχθηκε Έλληνας Ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής.