Μπαλάσκας Βαγγέλης

Wikis > Μπαλάσκας Βαγγέλης

Δήμαρχος Κιλκίς, Βαγγέλης Μπαλάσκας, βιογραφικόΟ Βαγγέλης Μπαλάσκας γεννήθηκε το 1958 στην Ευκαρπία Κιλκίς από αγροτική οικογένεια. Είναι παντρεμένος με την Ελένη Γαρέφη, οικονομολόγο, και έχει δύο παιδιά, την Όλγα φοιτήτρια Νομικής και το Δημήτρη μαθητή Λυκείου.

Είναι πτυχιούχος της Κτηνιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Κατά τη διάρκεια των φοιτητικών του χρόνων αναπτύσσει πληθώρα πολιτικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων. Όντας ιδρυτικό μέλος της ΟΝΝΕΔ, δραστηριοποιείται στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και εκλέγεται Πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς. Πιστός στις ρίζες του και ευαίσθητος σε ό,τι αφορά την παράδοση, γίνεται Πρόεδρος του Συλλόγου Σαρακατσάνων Φοιτητών του Α.Π.Θ., ενώ στη συνέχεια τη διετία ’90-92, διατελεί Πρόεδρος του Συλλόγου Σαρακατσάνων Ν. Κιλκίς.

Παράλληλα με την άσκηση του επαγγέλματος του κτηνιάτρου στο Κιλκίς, αρχίζει και η ενεργή ενασχόλησή του με τα πολιτικά πράγματα του τόπου, στον κομματικό χώρο της ΝΔ.

Αρχικά και για οκτώ συνεχή έτη εκλέγεται σύμβουλος της Τ.Ε. Κιλκίς, στη συνέχεια μέλος της ΝΟΔΕ Ν. Κιλκίς και την περίοδο 1996-1997 εκλέγεται Πρόεδρος του συγκεκριμένου κομματικού οργάνου. Το 1998 ορίζεται με απόφαση του πρώην Προέδρου της ΝΔ και Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή μέλος της Ομάδας Κοινοβουλευτικού Ελέγχου (ΟΚΕ) Γεωργίας. Από το έτος 2003 μέχρι και σήμερα είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Η αυτοδιοικητική του πορεία ξεκινά το 1998, όταν εκλέγεται για πρώτη φορά Νομαρχιακός Σύμβουλος. Στις νομαρχιακές εκλογές του 2002 και του 2006 κατέρχεται ως επικεφαλής συνδυασμού και εκλέγεται και τις δύο φορές Νομάρχης Κιλκίς.

Στις αυτοδιοκητικές εκλογές του 2010 αποφασίζει να κάνει «Στροφή στο Δημότη» ως επικεφαλής δημοτικού συνδυασμού. Το Νοέμβρη του 2010 γίνεται ο πρώτος Δήμαρχος του Καλλικράτη στο δήμο Κιλκίς.