Μπέκου Ευθυμία

Wikis > Μπέκου Ευθυμία

πρώην Γενική Γραμματέας Πρόνοιας

Η Ευθυμία Μπέκου σπούδασε Μαθηματικός. Έχει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην «Πολιτική Επιστήμη και Κοινωνιολογία» και  είναι υποψήφια Διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Υποψήφια Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Διετέλεσε επί κυβερνήσεων του: Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εσωτερικών, Αναπληρωτής Νομάρχης Αθηνών, Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ), Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος του Πολιτικού Συνδέσμου Γυναικών (2008-σήμερα), Μέλος της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής -ΟΚΕ (2011-σήμερα), Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ και Μέλος Γραμματείας Τομέα Γυναικών ΠΑΣΟΚ (1994 – σήμερα), Υποψήφια Δήμαρχος του Δήμου Νέας Χαλκηδόνας Αττικής, όπου διετέλεσε Δημοτική Σύμβουλος (1986-1990), Νομαρχιακή Σύμβουλος Αθηνών-Πειραιώς κατά την περίοδο 1995 – 2002,Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Αθηναίων στις εκλογές ΤΑ 2006,Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Πτυχιούχων Ανωτάτων Σχολών ΟΤΕ (1980-1984)

Η πρώτη Γενική Γραμματέας της Ομοσπονδίας Εργαζομένων (ΟΜΕ-ΟΤΕ) στις Τηλεπικοινωνίες (1982-1985). Εργάστηκε ως ανώτερο στέλεχος του Οικονομικού Κλάδου του ΟΤΕ, για την κοστολόγηση των υπηρεσιών του (1975-2000). Από το 2004 είναι Σύμβουλος Φορέων και Επιχειρήσεων για την ανάπτυξη πολιτικών ανθρώπινου δυναμικού, για την εκπαίδευση ενηλίκων, τον επιχειρησιακό σχεδιασμό , την ποιότητα υπηρεσιών και την ένταξη της διάστασης του φύλου στην οικονομία.

Είναι επιστημονική συνεργάτης και συμμετέχει στο δυναμικό των επιμορφωτών του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης – Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ) και της Κυπριακής Ακαδημίας για την επιμόρφωση των δημοσίων υπαλλήλων στην αρχή της ίσης μεταχείρισης των φύλων.