Μποζίκης Στυλιανός

Wikis > Μποζίκης Στυλιανός

Δήμαρχος Ζακύνθου, Στυλιανός Μποζίκης, βιογραφικόΓεννήθηκα το 1961 στις Μαριές. Παιδί ακόμα μετακόμισα μαζί με την οικογένειά μου στην Αθήνα,όπου ολοκλήρωσα τις σπουδές μου.

Φοίτησα στο Λεόντειο Λύκειο Πατησίων. Το 1988 ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στη Νομική Σχολή Αθηνών. Μιλάω δύο ξένες γλώσσες (γαλλικά και αγγλικά).

Το 1991 επέστρεψα στη Ζάκυνθο, όπου κατοικώ μόνιμα, ασκώντας μάχιμη δικηγορία. Το 2002 παντρεύτηκα την Αγγελική Κρεζία και έχουμε τρία παιδιά, το Σταύρο, την Ελεάνα και τη Σμαράγδα.

Από τα μαθητικά μου χρόνια εντάχθηκα στο ΠΑΣΟΚ πρώτα στη μαθητική οργάνωση της ΠΑΜΚ, μετά στη Σπουδάζουσα Νεολαία του Κινήματος, αργότερα στις Οργανώσεις της Δυτικής Αττικής και τέλος της Ζακύνθου, όπου και διετέλεσα μέλος της Νομαρχιακής της Επιτροπής στην περίοδο 1994 – 1996. Το 1988, με προσωπική απόφαση, διέκοψα την πορεία μου στο οργανωμένο ΠΑΣΟΚ και από τότε παραμένω φίλος του κινήματος.

Η ενασχόλησή μου με την Τοπική Αυτοδιοίκηση αρχίζει το 1994, όταν εκλέγομαι Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ζακυνθίων με το ψηφοδέλτιο του αείμνηστου Δημάρχου Ανδρέα Λαδικού.

Από το 1995 έως το 1998 διετέλεσα Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ζακυνθίων.

Το 1998 ήμουν υποψήφιος Νομαρχιακός Σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο του Γιάννη Τουρίκη.

Το 2002 εκλέχτηκα Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Αρκαδίων με την πολιτική στήριξη του ΚΚΕ.

Το 2006 εκλέχτηκα Δήμαρχος Αρκαδίων με τη στήριξη των ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και Συνασπισμού.

Ως Δήμαρχος λειτούργησα αυτοδιοικητικά, με γνώμονα την εξυπηρέτηση του συλλογικού συμφέροντος των πολιτών και του τόπου, μακριά από την πεπατημένη οδό της διαπλοκής οικονομικών ή κομματικών συμφερόντων και παραγόντων, μακριά από τις επιταγές των κομμάτων που υποστήριξαν την εκλογή μου.