Χιωτάκης Νίκος

Wikis > Χιωτάκης Νίκος

Δήμαρχος Κηφισιάς, Νίκος Χιωτάκης, βιογραφικόΟ Νίκος Γ. Χιωτάκης γεννήθηκε στην Κηφισιά το 1963. Είναι γιός του επί εικοσιτετραετία δημοτικού συμβούλου και τέως αντιδημάρχου Κηφισιάς, Γιώργου Χιωτάκη. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο κοριτσιών.

Φοίτησε σε δημόσια σχολεία της Κηφισιάς και είναι πτυχιούχος του Τμήματος Φυτικής Παραγωγής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Υπηρέτησε τη θητεία του στην Πολεμική Αεροπορία ως μετεωρολόγος παρατηρητής στην ΕΜΥ.

Από το 1989 είναι ιδιοκτήτης επιχείρησης εμπορίας ανθοκομικών ειδών και ειδών κηποτεχνίας στην Κηφισιά.

Από το 1992 ασχολείται με τη μελέτη και την κατασκευή έργων πρασίνου. Στα έργα του περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η εκπόνηση ερευνητικού προγράμματος βελτίωσης φυτών με εργοδότη το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, η αναδάσωση του Άλσους Ηριδανού στον Υμηττό, το δημοτικό πάρκο στην Κάτω Κηφισιά, η εγκατάσταση ελαιώνα σε ταράτσα κεντρικού ξενοδοχείου της Αθήνας, η κατασκευή κήπων και του περιβάλλοντος χώρου υποκαταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος.

Την περίοδο 1994 – 1999 εργάστηκε ως εκπαιδευτής στο δημόσιο ΙΕΚ Αμαρουσίου, ενώ έχει εργαστεί επίσης στην ομάδα ειδικών επιστημόνων για τη σύνταξη του Αναλυτικού Προγράμματος Σπουδών στα δημόσια ΙΕΚ. Από το 1992 έως το 1998 συνεργάστηκε με την ιδιωτική και τη δημόσια τηλεόραση, παρουσιάζοντας ενημερωτικά ανθοκομικά και κηποτεχνικά θέματα. Άρθρα του σχετικά με τη δημιουργία και τη φροντίδα των κήπων και την εγκατάσταση φυτών σε εσωτερικούς χώρους, έχουν δημοσιευτεί σε τοπικά έντυπα.

Συμμετείχε πρώτη φορά στις δημοτικές εκλογές το 1998 και εξελέγη πρώτος σε ψήφους δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Κηφισιάς. Από το 1999 ανέλαβε πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης «Αναπτυξιακή Κηφισιάς», ενώ τη διετία 1999-2000 διατέλεσε πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ «Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς». Επίσης, έχει διατελέσει πρόεδρος της Επιτροπής Πρασίνου και Περιβάλλοντος Κηφισιάς.

Στις δημοτικές εκλογές του 2002 εξελέγη Δήμαρχος Κηφισιάς με ποσοστό 57,7% στην επαναληπτική ψηφοφορία, υποστηριζόμενος από τη Νέα Δημοκρατία. Στις δημοτικές εκλογές του 2006 επανεξελέγη Δήμαρχος Κηφισιάς την πρώτη Κυριακή με ποσοστό 47,9% αυξάνοντας κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες το ποσοστό του συνδυασμού του, υποστηριζόμενος από τη Νέα Δημοκρατία και ευρύτερες πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις της πόλης. Έγινε έτσι ο πρώτος Δήμαρχος στην Κηφισιά μετά το 1978, που επανεκλέγεται για δεύτερη συνεχόμενη τετραετία. Την 1η Απριλίου 2007 εξελέγη Πρόεδρος του Ενιαίου Συνδέσμου Δήμων & Κοινοτήτων Νομού Αττίκής (Ε.Σ.Δ.Κ.Ν.Α) Στις 30 Απριλίου 2009 επανεξελέγη Πρόεδρος του Ενιαίου Συνδέσμου Δήμων & Κοινοτήτων Νομού Αττικής (Ε.Σ.Δ.Κ.Ν.Α)