Δημητρουλόπουλος Παναγιώτης

Wikis > Δημητρουλόπουλος Παναγιώτης

Τάκης ΔημητρουλόπουλοςΜΕΛΟΣ Δ.Ε. ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ

Ο Τάκης Δημητρουλόπουλος γεννήθηκε το 1955 στην Κρέστενα του Νομού Ηλείας, όπου ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του. Σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, όπου υπήρξε ενεργό στέλεχος του μεταδικτατορικού φοιτητικού κινήματος. Είναι παντρεμένος με την μηχανικό Γεωργία Μιχαλοπούλου και έχουν αποκτήσει δύο παιδιά, την Αγγελική φοιτήτρια Αρχιτεκτονικής και τον Μιχάλη μαθητή Λυκείου.

Ιδρυτικό μέλος και γραμματέας της φοιτητικής παράταξης ΠΑΣΠ από το 1974 έως το 1977, αντιπρόεδρος, κατά το ίδιο διάστημα, του Συλλόγου Φοιτητών του Φυσικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Καθ’ όλη τη διάρκεια της φοιτητικής του ζωής στάθηκε κοντά στο Νομό Ηλείας και πρωτοστάτησε, τόσο στη δημιουργία του συλλόγου Πελοποννησίων φοιτητών όσο και στην επιτυχία του συλλόγου Ηλείων φοιτητών.

Ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ, συμμετείχε, από το 1974, σε διάφορα όργανα και επιτελικές θέσεις του κόμματος και διετέλεσε γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηλείας. Έχει διατελέσει αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ηλείας. Εργάστηκε σαν καθηγητής Μέσης Εκπαίδευσης.

Με προσωπικές πρωτοβουλίες και σε συνεργασία με τα άξια στελέχη της Λαϊκής Επιμόρφωσης από τα πρώτα βήματα του θεσμού αυτού, εργάστηκε από τη θέση του Συμβούλου για την προώθηση μιας σειράς θεμάτων που αφορούσαν την ανάπτυξη, τον πολιτισμό, το περιβάλλον, τους νέους, την ισότητα των δύο φύλλων, τους αθίγγανους κ.λ.π.

Από το 1991 μέχρι και το 1994 διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος Κρεστένων. Το 1994 εκλέγεται νομαρχιακός σύμβουλος, στις Νομαρχιακές Εκλογές του 1998 εκλέγεται για πρώτη φορά νομάρχης και στις Νομαρχιακές Εκλογές του 2002 επανεξελέγη, ολοκληρώνοντας την οκταετή θητεία του τον Δεκέμβριο του 2006.

Διετέλεσε αντιπρόεδρος της Ε.Ν.Α.Ε. 2003 – 2006.