Δρίκος Γιώργος

Wikis > Δρίκος Γιώργος

Δήμαρχος, Μάνδρας-Ειδυλλίας, βιογραφικόΟ Γιώργος Δρίκος, γεννήθηκε στα Βίλια το 1954. Σπούδασε Προγραμματιστής Η/Υ και από το 1980 δραστηριοποιείται επαγγελματικά στον τομέα του εμπορίου και του τουρισμού. 

Από το 1974 ξεκινά η ενασχόλησή του με τα κοινά και έχει πλούσια πολιτική, κοινωνική, επαγγελματική και συνδικαλιστική δράση στη περιοχή της Δυτικής Αττικής, αλλά και πανελλαδικά.

Μεταξύ άλλων έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος και Γενικός Γραμματέας της ΓΣΒΒΕ, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Δυτικής Αττικής, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ελευσίνας, Πρόεδρος της Εμπορικής Ένωσης Δυτικής Αττικής, μέλος στα Δ.Σ. του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, της Α.Ε. Διώρυγας Κορίνθου, της ΝΕΛΕ Δυτικής Αττικής, του ΙΚΑ και του ΤΕΒΕ – ΟΑΕΕ.

Από το γάμο του με την Αθηνά Κανάκη έχει δυο γιούς, τον Γιάννη, βιολόγο και τελειόφοιτο Ιατρικής και τον Αρμόδιο, ιατρό.

Στις δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου του 2010 ηγήθηκε του ανεξάρτητου, ακηδεμόνευτου και αδέσμευτου Δημοτικού Συνδυασμού «Νέα Εποχή», ο οποίος υπερψηφίστηκε από τους συνδημότες του και από την 1η Ιανουαρίου του 2011 ανέλαβε τη θέση ευθύνης του πρώτου Δημάρχου Μάνδρας- Ειδυλλίας.