Ιωσηφίδης Ιωακείμ

Wikis > Ιωσηφίδης Ιωακείμ

Δήμαρχος Αμυνταίου, Ιωακείμ Ιωσηφίδης, βιογραφικό

Ο Μάκης Ιωσηφίδης γεννήθηκε το 1955 στο Αντίγονο του Δήμου Αμυνταίου.

Είναι παντρεμένος, έχει δύο παιδιά και μία εγγονή. Το 1973 αποφοίτησε από τη Σχολή Ηλεκτρολόγων. Συνέχισε τις σπουδές του επιλέγοντας οικονομική κατεύθυνση.
Το 1985 ολοκλήρωσε τις σπουδές του σε θέματα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οικονομικών με εξειδίκευση στο marketing, παράλληλα με την άσκηση των επαγγελματικών του δραστηριοτήτων.

Επαγγελματικά ξεκίνησε με την ενασχόλησή του με το γενικό εμπόριο ορυκτελαίων, με το οποίο ασχολήθηκε αποκλειστικά από το 1978 μέχρι και το 1984. Για δεκατρία περίπου χρόνια, από το 1989 μέχρι το 2002, διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας IDEXIM Α.Ε. Από το 1986 μέχρι και σήμερα είναι Πρόεδρος του Ομίλου Εταιριών CLEMIC. Τα τελευταία χρόνια ζει μόνιμα στο Αντίγονο, ενώ παράλληλα με τις υπόλοιπες επαγγελματικές του ενασχολήσεις δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στην περιοχή, ως Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Τεχνικής Εταιρίας ΓΑΙΑ Α.Ε.

Σε όλη του την επαγγελματική πορεία εκμεταλλεύτηκε κάθε ευκαιρία για διαρκή εκπαίδευση και δια βίου μάθηση συμμετέχοντας σε πολλά σεμινάρια και ημερίδες.

Το Νοέμβριο του 2010 εκλέχτηκε Δήμαρχος Αμυνταίου, ως επικεφαλής του συνδυασμού «Ανοιχτοί Ορίζοντες». Από 1-1-2011 ασκεί τα καθήκοντά του ως ο πρώτος Δήμαρχος του «Καλλικρατικού» Δήμου Αμυνταίου.