Καϊσερλής Κωνσταντίνος

Wikis > Καϊσερλής Κωνσταντίνος

Δήμαρχος Κώ, Κωνσταντίνος Καϊσερλής, βιογραφικόΓεννήθηκε στην Κω το 1945.
Είναι παντρεμένος με την Ευαγγελία Σαξώνη και έχει 2 γιούς, το Γιώργο και τον Αλέξανδρο.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός.
Σπουδές: Πτυχιούχος Φαρμακευτικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών.
Ξένες γλώσσες: Αγγλική.

Το 1978 σε ηλικία 33 ετών εξελέγη για πρώτη φορά Δήμαρχος της Κω και εκλεγόταν συνεχώς μέχρι το 2000 για 6 συνεχείς τετραετίες, με υψηλά ποσοστά.

Τον Απρίλη του 2000 εξελέγη δεύτερος σε σειρά Βουλευτής Δωδεκανήσου και έχασε την έδρα στο Εκλογοδικείο γιατί η δημοτική επιχείρηση στην οποία ήταν Πρόεδρος δεν λειτουργούσε και δεν είχε πρωτόκολλο.

Διετέλεσε Υφυπουργός ΥΠΕΣΔΔΑ από τον Απρίλιο του 2000 μέχρι τον Οκτώβριο του 2001. Από τον Νοέμβριο του 2001 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2003 διετέλεσε Πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης της Εναλλακτικής Διαχείρισης των Αποβλήτων του ΥΠΕΧΩΔΕ.

Στις εκλογές του Μαρτίου του 2004 εξελέγη πρώτος σε σειρά Βουλευτής Δωδεκανήσου. Εισηγητής του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας Αιγαίου και νησιωτικής πολιτικής. Πρόεδρος της Επιτροπής Φιλίας του Ελληνικού Κοινοβουλίου με το Κοινοβούλιο της Δανίας. Πρόεδρος της Κ.Ο.Ν.Ε.

 

 

Πολιτικές – κοινωνικές δραστηριότητες

Συμμετείχε στην Αντιστασιακή Οργάνωση Α.Λ.Φ.Α.

Ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ στην Κω και στην Κλαδική Φαρμακοποιών.

Μέλος του Εργατικού Κέντρου Αθήνας.

Διετέλεσε Πρόεδρος και μέλος του Δ.Σ. της ΤΕΔΚ Δωδεκανήσου και μέλος του Δ. Σ. της ΚΕΔΚΕ.

Συμμετείχε στην Επιτροπή αγώνα διεκδίκησης των ΜΟΠ. Στην επιτροπή σύνταξης του Νόμου για το ΤΑΠ, του Νόμου για τις Συμπολιτείες και των Π.Δ. για την εναλλακτική διαχείριση των στερεών αποβλήτων.