Καλλίρης Πελοπίδας

Wikis > Καλλίρης Πελοπίδας

πρώην Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Υγείας

Ο Πελοπίδας Καλλίρης γεννήθηκε το 1963 στο Βραχάτι Κορινθίας. Μέχρι και την ενηλικίωσή του έζησε στην Κόρινθο και αποφοίτησε από το Λύκειο της πόλης. Στην συνέχεια σπούδασε στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Από το 1986 έως το 1989 εργάστηκε σε επιτελικές θέσεις του ιδιωτικού τομέα. Από το 1989 έως το 2004 συνέχισε την επαγγελματική του σταδιοδρομία στην Ολυμπιακή Αεροπορία, ενώ αργότερα διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος στο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης & Επιμόρφωσης του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας και Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Εργατικής Εστίας.

Το 2004, ορίστηκε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδας (ΟΔΙΕ), όπου παρέμεινε για δύο χρόνια. Το 2006, ανέλαβε επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικού Σχεδιασμού και Υποστήριξης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Εργάστηκε σε θέματα διαχείρισης πόρων και ανθρώπινου δυναμικού αλλά και σε θέματα στρατιωτικής και τεχνολογικής υποστήριξης των ενόπλων δυνάμεων. Από το 2005 είναι εκλεγμένο μέλος της Κεντρικής Διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας. Τον Μάιο του 2008 εξελέγη Πρόεδρος του Ο.Ε.Ε. , θέση που διατηρεί μέχρι και σήμερα μετά την επανεκλογή του το 2010.

Ήδη από τα φοιτητικά του χρόνια, ο Πελοπίδας Καλλίρης ασχολήθηκε με τον χώρο του συνδικαλισμού. Εξελέγη Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Επαγγελματικού Σωματείου Επιστημονικού Προσωπικού της Ολυμπιακής Αεροπορίας, καθώς και μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Αθήνας. Έχει υπάρξει επίσης εκλεγμένο μέλος της Διοίκησης της ΓΣΕΕ και μέλος του Προεδρείου της.