Καρπέτας Μιλτιάδης

Wikis > Καρπέτας Μιλτιάδης

Δήμαρχος Μεταμόρφωσης, Μιλτιάδης Καρπέτας, βιογραφικόΟ Μιλτιάδης Ι. Καρπέτας γεννήθηκε στην ορεινή Κρυόβρυση Ηλείας, πάνω στον Ερύμανθο. Φοίτησε στο επαρχιακό Γυμνάσιο Ερυμάνθειας Αχαΐας και στη συνέχεια στο Β’ Λύκειο Αρρένων Πάτρας. Αποφοίτησε το 1969 και εισήχθη από τους πρώτους και με υποτροφία στη Νομική Αθηνών. Στα φοιτητικά του χρόνια ανέπτυξε έντονη αντιδικτατορική δράση ως μέλος της αντι-ΕΦΕΕ και συμμετείχε ενεργά στα γεγονότα της Νομικής και του Πολυτεχνείου.

Στη μεταπολίτευση εντάχθηκε ευθύς εξ αρχής στο ΠΑΣΟΚ. Παλαιό μέλος της Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Μεταμόρφωσης, διετέλεσε κατά καιρούς μέλος της Συντονιστικής, Γραμματέας, μέλος του Τομεακού κτλ, για πολλά χρόνια. Μαχόμενος Δικηγόρος Αθηνών από το 1977, είναι μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου και της Επιστημονικής Επιτροπής του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και επί έτη εισηγητής στα επιστημονικά σεμινάρια που οργανώνει ο Σύλλογος στα αντικείμενα του Ποινικού Δικαίου και της Ποινικής Δικονομίας.

Ως πολίτης, έχει έντονα πολιτικά και κοινωνικά ενδιαφέροντα, θεωρώντας την πολιτική ως την ύψιστη λειτουργία κάθε κοινωνίας, που πρέπει να ασκείται με αίσθηση χρέους και ευθύνης και με προτεραιότητα στο κοινό συμφέρον. Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο. Έχει πλούσια συμμετοχή σε Οργανώσεις και Σωματεία ευρύτερου κοινωνικού ενδιαφέροντος και ως μέλος και από θέσεις διοίκησης.

Είναι έγγαμος με τη φιλόλογο Αγγελική Ξούρια και έχει έναν γιο, τον Αγησίλαο, απόφοιτο της Νομικής.