Καρχιμάκης Μιχάλης

Wikis > Καρχιμάκης Μιχάλης

Μιχαήλ Ελευθερίου ΚαρχιμάκηςΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ – ΠΑΣΟΚ

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ιστοχώρος: karximakis.gr
Email: karximakis@parliament.gr
Διεύθυνση:
Αθήνα, Σόλωνος 45, TK 106 72, Τηλ.: 210-3613190, Fax: 210-3615552. Σητεία, Δημοκρίτου 10, TK 72 300, Tηλ.: 28430-28558, Fax: 2843-02222.

Προσωπικά Στοιχεία

Τόπος και Ημερομηνία γέννησης: Γεννήθηκε στη Σητεία της Κρήτης στις 9.11.1957.

Οικογενειακή Κατάσταση: Είναι παντρεμένος με την Μαρία Ταλιούρη και έχουν δύο γιους.

Επάγγελμα: Τέως υπάλληλος της Ολυμπιακής Αεροπορίας.

Σπουδές: Πολιτικές Επιστήμες στην Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μεταπτυχιακές σπουδές στην Περιφερειακή Ανάπτυξη στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες

Εξελέγη Βουλευτής Λασιθίου με το ΠΑ.ΣΟ.Κ. στις εκλογές του 1996, 2000, 2004, 2007 και 2009.
Το 1996 έχασε τελικά την έδρα του μετά από προσφυγή στο Εκλογοδικείο.
Κατά την τελευταία Κοινοβουλευτική Περίοδο εξελέγη μέλος του Προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑ.ΣΟ.Κ., μετείχε στην Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου και στην Μόνιμη Ειδική Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής.
Υπήρξε Μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τα εξοπλιστικά προγράμματα, καθώς και της Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση της υπόθεσης της Μονής Βατοπεδίου.
Υπήρξε, επίσης, Μέλος της Διακοινοβουλευτικής Επιτροπής Ορθοδοξίας και Μέλος της Επιτροπής Ελληνοαυστραλιανής και Ελληνοχιλιανής Φιλίας.
Είναι μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής ΆΑμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής.

Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες

Μέλος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. από το 1974 στην Τ.Ο. Σητείας.
Στις 24 Σεπτεμβρίου 1990, στο 2ο Συνέδριο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. εξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, στην οποία εξακολούθησε να συμμετέχει μέχρι την καταστατική μετατροπή της σε Εθνικό Συμβούλιο, όπου συμμετέχει αυτοδίκαια ως βουλευτής. Διετέλεσε μέλος του Τομέα Αλληλεγγύης (1984 – 1990), αναπληρωτής γραμματέας του Τομέα Τεκμηρίωσης και γραμματέας του Τομέα Αλληλεγγύης και Κοινωνικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ (1994 – 1996).
Το διάστημα 1993 – 1995 διετέλεσε ειδικός σύμβουλος του τότε Πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου.
Μετά το Συνέδριο του 1999 ορίσθηκε με απόφαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. αναπληρωτής γραμματέας του Τομέα Αγροτών και με απόφαση του Προέδρου και του Εκτελεστικού Γραφείου ορίσθηκε μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του Κινήματος.
Κατά την περίοδο 2004 – 2007 διατέλεσε εισηγητής του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για την Άμυνα, τομέας στον οποίο είχε διατελέσει και Συντονιστής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.
Επίσης από το 2004 μέχρι και την εκλογή του στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ μετείχε στη γραμματεία του Τομέα Τεκμηρίωσης, Αλληλεγγύης και Νομικής Κάλυψης του ΠΑ.ΣΟ.Κ. με στόχο την αποκάλυψη και την αποτροπή φαινομένων αδιαφάνειας, διαφθοράς, σπατάλης και κακοδιαχείρισης του δημόσιου χρήματος.

Στη συνέχεια εξελέγη μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και με απόφαση του Προέδρου του Κινήματος του είχαν ανατεθεί:

  • Η ευθύνη της παρακολούθησης, μέσω του Τομέα Τεκμηρίωσης, των ενεργειών της Κυβέρνησης στον τομέα της διαχείρισης του δημοσίου χρήματος και της διαφάνειας.
  • Η ευθύνη του Θεματικού Κύκλου Άμυνας.
  • Τα καθήκοντα του Πολιτικού Υπεύθυνου του Τομέα Εθελοντισμού και Αλληλεγγύης και των συνδεδεμένων Δικτύων Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ευρωπαίων Πολιτών, Μεταναστών, ΡΟΜ, Βορειοηπειρωτών και των λοιπών συνδεδεμένων Δικτύων.

Μετά τη νίκη του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 4ης Οκτώβρη του 2009, με απόφαση του Πρωθυπουργού Γ. Α. Παπανδρέου του ανετέθησαν τα καθήκοντα του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Στις 14 Σεπ 2010 προτάθηκε από τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γεώργιο Α. Παπανδρέου ως Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και εξελέγη με ποσοστό αποδοχής περίπου 82%.