Κοτσακιαχίδης Κλεάνθης

Wikis > Κοτσακιαχίδης Κλεάνθης

Δήμαρχος Ηράκλειας, Κλεάνθης Κοτσακιαχίδης, βιογραφικό

Ο Κοτσακιαχίδης Κλεάνθης γεννήθηκε το 1961 στο Λιθότοπο Σερρών. από τον Ιωάννη και την Παρασκευή Κοτσακιαχίδη, το γένος Γεωργιάδου.
Αποφοίτησε από την Παιδαγωγική Ακαδημία Θεσσαλονίκης το 1986. Εργάζεται ως δάσκαλος τα τελευταία 18 χρόνια και έχει οργανική θέση στο πενταθέσιο δημοτικό σχολείο Λιθοτόπου.
Από το 1987 ως το 1990 εργάστηκε σε προγράμματα της Ν.Ε.Λ.Ε. Στη συνέχεια, ως προϊστάμενος του Δημοτικού Σχολείου Λιθοτόπου για αρκετά χρόνια, οργάνωσε με τους γονείς το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, βοηθώντας αποτελεσματικά στον εξοπλισμό, τη συντήρηση και την πλήρη ανακατασκευή του σχολείου. Με τη βοήθεια της Νομαρχίας και της Κοινότητας Λιθοτόπου ολοκλήρωσαν την ανέγερση της Β.Α. πτέρυγας του Δημοτικού Σχολείου.
Είναι ο εμπνευστής της ιδέας, δημιουργός και μέτοχος του Ξενοδοχειακού – Οικοτουριστικού συγκροτήματος «Ερωδιός Α.Ε.» στο Λιθότοπο Σερρών, το οποίο έδωσε μια νέα οικονομική ώθηση και διεξόδους στους ανθρώπους της περιοχής, καθώς πρόκειται για μια βιώσιμη επιχείρηση που παίζει σημαντικό ρόλο στα τουριστικά δρώμενα και απασχολεί κατά μέσο όρο 30 – 50 εργαζομένους.
Η ενασχόλησή του με τα κοινά ξεκινάει το 1986 μέσα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο του Λιθοτόπου, κατέχοντας τη θέση του προέδρου ως το 1991. Κατά τη διάρκεια της θητείας του και με την ενεργό συμμετοχή όλου του Δ.Σ., ιδρύθηκε η «τράπεζα αίματος», η δανειστική βιβλιοθήκη και το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου. Σε συνεργασία με τη Ν.Ε.Λ.Ε. βοήθησε στην οργάνωση επιμορφωτικών τμημάτων μουσικής, ζωγραφικής, κοπτικής-ραπτικής, γραφομηχανής και χορήγησης διπλωμάτων γεωργικών ελκυστήρων. Από το 1989 ως το 1994 υπήρξε μέλος, αλλά και Πρόεδρος του Δ.Σ. της ποδοσφαιρικής ομάδας «Δόξα» Λιθοτόπου.
Το 1994 αποφασίζει να ασχοληθεί ενεργά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Εκλέγεται κοινοτικός σύμβουλος της τότε κοινότητας Λιθοτόπου. Η πρόκληση των Καποδιστριακών Δήμων δεν τον αφήνει αδιάφορο. Το 1998 εκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ηράκλειας και υπηρετεί στο Δήμο δύο χρόνια από τη θέση του Αντιδημάρχου και άλλα δύο ως Δημοτικός Σύμβουλος. Το 2002 θέτει για πρώτη φορά υποψηφιότητα ως δήμαρχος και από τη θέση της ελάσσονος αντιπολίτευσης συμβάλλει στη γόνιμη και εποικοδομητική αντιπολίτευση. Το 2006 εκλέγεται δήμαρχος Ηράκλειας με τον συνδυασμό «Δημιουργική Συναίνεση» και συμμετέχει ως μέλος στη Τ.Ε.Δ.Κ. Σερρών και στο Σύνδεσμο για την προστασία και ανάδειξη της λίμνης Κερκίνης..
Είναι παντρεμένος με τη νηπιαγωγό Φρειδερίκη Παπαδοπούλου, με την οποία απέκτησε τον Γιάννη, φοιτητή στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Οικονομικών Επιστημών), την Παρασκευή, φοιτήτρια στην Παιδαγωγική Ακαδημία Θεσσαλονίκης και τη Χαρίκλεια, μαθήτρια στο Μουσικό Λύκειο Σερρών.