Κουκούλης Θεόδωρος

Wikis > Κουκούλης Θεόδωρος

Δήμαρχος Κυθήρων, Θεόδωρος Κουκούλης, βιογραφικόΓεννήθηκε το 1956 στα Λογοθετιάνικα Κυθήρων, όπου πέρασε τα παιδικά του χρόνια. Η μετάθεση των δασκάλων γονέων του, Γεωργίου Κουκούλη και Μαρίας Καλογερά, στον Πειραιά κατά τη διάρκεια των μαθητικών του χρόνων ενδυνάμωσε την αγάπη του για το νησί. Η συνεχής επαφή του με τον τόπο του κράτησε ζωντανό τον πόθο για οριστική επιστροφή στα Κύθηρα.

Σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο Master of Letters στο Πανεπιστήμιο του Newcastle upon Tyne στην Αγγλία. Θέμα του Master «Υλικά Δομής και τρόποι κατασκευής στην Κεντρική και Νότιο Ελλάδα κατά την Ύστερη Ρωμαϊκή και την Παλαιο-Χριστιανική Περίοδο, (3ος – 7ος αι. μ.Χ.) Παρακολούθησε στο ίδιο Πανεπιστήμιο πρόγραμμα σπουδών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Εξειδικεύθηκε στην Τέχνη από την Σχολή Διδασκαλίας της Τέχνης της «Εν Αθήναις Αρχαιολογικής Εταιρείας» Είναι μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής Διεθνών Επιστημονικών Συνεδρίων στα Κύθηρα. Έχει δημοσιεύσει πολλές σημαντικές μελέτες αρχαιολογικού, ιστορικού και λαογραφικού περιεχομένου για τα Κύθηρα, τα Μέθανα και άλλες περιοχές σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά. Εργάστηκε ως Φιλόλογος, Αρχαιολόγος καθώς και στη Θεραπευτική Κοινότητα Απεξάρτησης Τοξικομανών «Νόστος». Διετέλεσε Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Β.Ι. Μιχαλολιάκου (2004-2006).

Από το 1974 ως σήμερα έχει πλούσια ενεργό παρουσία στην κεντρική πολιτική σκηνή, ενώ έχει ταξιδεύσει σε 25 χώρες ως μέλος επίσημων υψηλόβαθμων ελληνικών αποστολών και έχει συμμετάσχει σε δύο Διεθνείς Διασκέψεις : α) για την απαγόρευση των ναρκών κατά προσωπικού και β) για την απαγόρευση της διασποράς των όπλων μαζικής καταστροφής. Τιμήθηκε το 2003 με το Χρυσό Σταυρό της Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας για την προσφορά του στην εν λόγω Μητρόπολη. Ομιλεί Αγγλικά και Ιταλικά. Είναι παντρεμένος με τη Βάσω Κουντούρη (βιβλιοθηκονόμο) και έχουν τρία παιδιά, τη Μαρία, την Ανδριάνα και το Γιώργο.