Κουσαθανάς-Μέγας Αθανάσιος

Wikis > Κουσαθανάς-Μέγας Αθανάσιος

Δήμαρχος Μυκόνου, Αθανάσιος Κουσαθανάς-Μέγας, βιογραφικόΧΡΟΝΟΣ & ΤΟΠΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ:
Γεννήθηκε στις 11 Φεβρουαρίου 1951, στη Μύκονο.
ΣΠΟΥΔΕΣ – ΣΤΡΑΤ. ΘΗΤΕΙΑ:
Εγκύκλιες σπουδές στη Μύκονο και στην Αθήνα.
Επαγγελματική / τριτοβάθμια Εκπαίδευση:
Είναι Πτυχιούχος Ανωτέρας Σχολής Ηλεκτρονικών. Στη συνέχεια, φοίτησε και στο University of Salford της Αγγλίας.
Υπηρέτησε τη στρατιωτική θητεία του ως έφεδρος αξιωματικός στις Διαβιβάσεις.

ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ:
Αγγλικά
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ & ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ:
Ασχολείται επιτυχώς με διάφορες δικές του τουριστικές επιχειρήσεις από το 1981, ενώ διατηρεί και κεντρικό εμπορικό κατάστημα στη Χώρα Μυκόνου.
Έχει αναπτύξει από τη δεκαετία του ’80 μέχρι σήμερα ιδιαίτερα σημαντική δράση μέσα σε επαγγελματικά σωματεία, αθλητικούς συλλόγους και σχολικές επιτροπές, έχοντας διατελέσει αρκετές φορές Πρόεδρος σε πολλά από αυτά: Χαρακτηριστικά, επί 20ετία εκλέγεται Πρόεδρος του Σωματείου Ενοικιαζομένων Δωματίων & Διαμερισμάτων Μυκόνου.
Είναι μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων & Διαμερισμάτων των Κυκλάδων κλπ.
Συνέβαλλε, επί σειρά ετών ως Πρόεδρος του Δ.Σ. και Αντιδήμαρχος, στην δρομολόγηση και ολοκλήρωση διαφόρων έργων, όπως σχολικές και αθλητικές εγκαταστάσεις, στην ίδρυση ΤΕΕ (σήμερα ΕΠΑΛ) στη Μύκονο, ενώ ασχολήθηκε παράλληλα επί πολλά χρόνια με την συστηματική τουριστική προβολή του νησιού.  
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ:
Αναδείχθηκε στο αξίωμα του Δημάρχου Μυκόνου στις 6-1-2009 για τη διετία 2009-2010, μετά την παραίτηση του προκατόχου του, επί 18ετία Δημάρχου Χρήστου Βερώνη. Συνεχώς εκλεγόμενος Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Μυκόνου από το 1990, έχει διατελέσει επί 14ετία Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και, στη συνέχεια επί 4ετία Αντιδήμαρχος.
Εκ των ιδρυτών του Συνδυασμού «ΠΡΩΤΑ Η ΜΥΚΟΝΟΣ» και ιδρυτής του νέου Δημοτικού Συνδυασμού “Ενωμένη Μύκονος”. Σήμερα διανύει την έκτη του θητεία, μετά την εκλογή του στις Δημοτικές Εκλογές του Οκτωβρίου 2010.
Είναι Πρόεδρος ή μέλος Δ.Σ. σε διάφορα δημοτικά όργανα (Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης-Απχέτευσης, Πολιτιστικός Οργανισμός ‘Γεώργιος Αξιώτης’, Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης) και πολλές επιτροπές (Δημαρχιακή Επιτροπή, Επιτροπή Τουρισμού κλπ.).
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ:
Είναι παντρεμένος με την εκπαιδευτικό Ευγενία Καμπάνα (Δ/ντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μυκόνου).
Με τρία παιδιά, το Γιάννη, το Γιώργο και τη Σεμίνα, 26, 23 και 21 χρονών. Και τα τρία σήμερα είναι φοιτητές σε ελληνικά Πανεπιστήμια.

 Ο Δήμαρχος Μυκόνου έχει τεθεί σε αργία με απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου-Χρέη Δημάρχου εκτελεί η κ. Ειρήνη Γρυπάρη