Κροντηράς Παναγιώτης

Wikis > Κροντηράς Παναγιώτης

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Παναγιώτης Κροντηράς

 

Ο Παναγιώτης Κροντηράς γεννήθηκε στον Κτικάδο της Τήνου, πριν από 43 χρόνια. Είναι επιχειρηματίας και έχει τρεις γιούς.

Η σχέση του με τον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ξεκινά πριν από 20 χρόνια όταν σε  ηλικία μόλις  22 χρόνων εκλέγεται  πρόεδρος της τότε Κοινότητας Κτικάδου Τήνου, επιτελώντας πλούσιο, σημαντικό και δημιουργικό έργο, που του εξασφαλίζει και δεύτερη συνεχή τετραετία  με επιτυχία στο ίδιο αξίωμα.

Η αγάπη του και το ενδιαφέρον του  για την Τοπική Αυτοδιοίκηση  έρχεται για μια φορά ακόμη να επιβεβαιωθεί μέσα από την εκλογή του  στον επιτυχόντα συνδυασμό του Δήμου Εξωμβούργου  Τήνου, με τον Νικηφόρο Δελασούδα και την επιτυχημένη  του πορεία για όλη την τετραετία 1999 – 2002, ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και Γραμματέας της Τοπικής Ένωσης  Δήμων και Κοινοτήτων (ΤΕΔΚ)  του Νομού μας.

Στις Δημοτικές Εκλογές  της 13ης Οκτώβρη 2002  ως επικεφαλής του Συνδυασμού «ΕΞΩΜΒΟΥΡΓΟ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ», εκλέγεται Δήμαρχος  για την τετραετία 2003 – 2006  στον Δήμο Εξωμβούργου Τήνου.

Στη συνέχεια στις Δημοτικές Εκλογές  της 15ης Οκτώβρη 2006  ως επικεφαλής του ιδίου Συνδυασμού «ΕΞΩΜΒΟΥΡΓΟ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ» εκλέγεται και πάλι Δήμαρχος  για την τετραετία 2007 – 2010  στον Δήμο Εξωμβούργου Τήνου, με συντριπτικό ποσοστό επιτυχίας.

Για τις τρείς συνεχείς τετραετίες εκλέγεται  εκπρόσωπος στην Τοπική Ένωση  Δήμων και Κοινοτήτων του Νομού  Κυκλάδων, συμμετέχει σε όλα τα Συνέδρια  της Κ..Ε..Δ..Κ..Ε. είναι ταυτόχρονα  μέλος  στην Νομαρχιακή Επιτροπή Τουρισμού, εκπροσωπεί  τον Δήμο στο 1ο Διοικητικό Συμβούλιο του Λιμενικού Ταμείου Άνδρου – Τήνου και στον Σύνδεσμο  Νησιωτικών Δήμων και Κοινοτήτων  ενώ στο παρελθόν ως Πρόεδρος  του Συνδέσμου Καθαριότητας Κοινοτήτων Τήνου εισάγει νέες αντιλήψεις  στον τομέα της καθαριότητας των χωριών μας.
Παράλληλα εκλέχθηκε και είχε επιτυχή δράση ως:

α) Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Περιοχής  Τήνου.

β) Πρόεδρος του Συνδέσμου Κοινοτήτων για την τουριστική ανάπτυξη και προβολή της Τήνου συμμετέχοντας με την ιδιότητά του αυτή και εκπροσωπώντας  μαζί με άλλους φορείς την Τήνο στις τουριστικές εκθέσεις ΠΑΝΟΡΑΜΑ και ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ της Δ. Ε. Θ.  για 4 συνεχή έτη.

γ) Πρόεδρος της Διαδημοτικής Επιχείρησης Σφαγείου-Ελαιοτριβείου νήσου Τήνου για  την παρελθούσα και την τρέχουσα δημοτική τετραετία.

δ) Τακτικό μέλος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Άνδρου Τήνου.

ε)Τακτικό μέλος του Π.Ε.Π. Κρήτης και Νήσων Αιγαίου.

Στην κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση για την νέα δημοτική θητεία 1/1/2011-31/8/2014, του ενιαίου πλέον Δήμου Τήνου, ηγήθηκε του συνδυασμού «Τήνος – Τολμάμε Μαζί» και έλαβε την εντολή για την διοίκηση του Δήμου Τήνου.

 

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ

  • Λαγουρός Στέφανος
  • Ζαλώνης Ιωάννης
  • Ξενόπουλος Αντώνιος
  • Λούβαρης Εμμανουήλ

 

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ