Ξύδης Βασίλης

Wikis > Ξύδης Βασίλης

Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού, Βασίλης Ξύδης, βιογραφικόΑποφοίτησε από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων ως Μάχιμος Σημαιοφόρος και κατά την υπηρεσία του στο Π.Ν. υπηρέτησε μέχρι την αποστρατεία του σε όλους τους τύπους των πλοίων, ως Αξιωματικός και ως Κυβερνήτης, και σε πολλές επιτελικές θέσεις στην Ελλάδα και στο ΝΑΤΟ (Βέλγιο-Διεύθυνση Επιχειρήσεων Στρατηγείου Ευρώπης).
Είναι απόφοιτος της Ναυτικής Σχολής Πολέμου και της Σχολής Εθνικής Αμύνης καθώς και Σχολών των Η.Π.Α., από τις οποίες έλαβε πτυχία Οργάνωσης και Διοίκησης Προσωπικού και National Security Managment. Ομιλεί την αγγλική γλώσσα.
Για τις υπηρεσίες που προσέφερε προς την Πατρίδα ως Αξιωματικός, έχει τιμηθεί με παράσημα και μετάλλια. Επίσης, τον Σεπτέμβριο 2006 παρασημοφορήθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Κορέας με το παράσημο της Διπλωματικής Αρετής.
Στις Δημοτικές Εκλογές 1986 και 1990 εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος και κατά τη διετία 1989-1990 διετέλεσε Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Επίσης διετέλεσε επί διετία Γεν. Γραμματέας του Πολιτιστικού Κέντρου Παπάγου, του οποίου υπήρξε εμπνευστής και δημιουργός.
Το 1994 εξελέγη Δήμαρχος Παπάγου και επανεξελέγη στο αξίωμα αυτό στις δημοτικές εκλογές του 1998, 2002 και 2006. Ως Δήμαρχος, διετέλεσε επί σειρά ετών ή είναι και τώρα Πρόεδρος των Διοικητικών Συμβουλίων των Νομικών Προσώπων του Δήμου Παπάγου, πολλών των οποίων είναι ο ιδρυτής του (Δημοτικού Αθλητικού Οργανισμού Παπάγου, Δημοτικής Επιχείρησης, Ιδρύματος Κοινωνικής Μέριμνας Παπάγου, Αρχείου – Μουσείου Παλαιών Χαρτών & Χαρακτικών κλπ)
Κατά την 4ετία 2003-2006 διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τοπικής Ένωσης Δήμων & Κοινοτήτων Αττικής (Τ.Ε.Δ.Κ.Ν.Α) και του Εποπτικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Κ.Ε.)