Λαΐτσου Ελένη

Wikis > Λαΐτσου Ελένη

Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, Ελένη Λαϊτσου, βιογραφικό

Η Ελένη Λαΐτσου είναι διπλωματούχος Μηχανικός Η/Υ και Πληροφορικής, απόφοιτος της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών και κάτοχος δύο μεταπτυχιακών διπλωμάτων ειδίκευσης, ενός Master of Science σε θέματα Προηγμένων Τεχνολογιών Πληροφορικής από το Πανεπιστήμιο Imperial College του Λονδίνου και ενός μεταπτυχιακού σε θέματα Συστημάτων Επικοινωνιών και Δικτύων από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών. Στο ίδιο τμήμα συνέχισε τις διδακτορικές της σπουδές με αντικείμενο την τεχνοοικονομική ανάλυση των τηλεπικοινωνιακών δικτύων.

Από το 1996 μέχρι και σήμερα εργάζεται στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (ΠΘ), αρχικά σαν Υπεύθυνη της Μονάδας Πληροφορικής της Βιβλιοθήκης ΠΘ και αργότερα στο Κέντρο Δικτύου Τηλεματικής ΠΘ, το οποίο διεύθυνε μέχρι πρότινος. Έχει συμμετάσχει ενεργά σε μια σειρά από ερευνητικά και αναπτυξιακά έργα στην περιοχή της Πληροφορικής και Δικτύων, πολλά από τα οποία σχεδιάστηκαν με δική της πρωτοβουλία.

Μερικά από τα πιο πρόσφατα είναι «Σύμβουλος Τεχνικής Υποστήριξης για την Ανάπτυξη Μητροπολιτικών Δικτύων Οπτικών Ινών της Περιφέρειας Θεσσαλίας», «Προώθηση της Ευρυζωνικότητας στη Θεσσαλία» και «Προαγωγή της χρήσης τηλεματικών υπηρεσιών στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας».

Τον Οκτώβριο του 2006 συμμετείχε στις δημοτικές εκλογές ως υποψήφια δήμαρχος του Δήμου Φερών Μαγνησίας. Ισοψήφησε με τον αντίπαλό της και κατόπιν κλήρωσης, διατελούσε μέχρι την 31/12/2010 επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Φερών. Στις εκλογές του Νοεμβρίου 2010 εξελέγη Δήμαρχος στον νέο καλλικρατικό Δήμο Ρήγα Φεραίου με ποσοστό 61%.