Λυμπέρης Ιωάννης

Wikis > Λυμπέρης Ιωάννης

Δήμαρχος Ήλιδας, Ιωάννης Λυμπέρης, βιογραφικό

 Ο Ιωάννης Λυμπέρης γεννήθηκε το 1955 στην Αμαλιάδα του Νομού Ηλείας, από τους αγρότες Παναγιώτη και Κριτονίκη Λυμπέρη, το γένος Γιαννοπούλου. Το 1973 εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου σπούδασε με συνεχείς υποτροφίες και από όπου αποφοίτησε το 1979.

Μετά το τέλος των σπουδών επέστρεψε και εργάστηκε στα Νοσοκομεία Αμαλιάδας και Πύργου. Ειδικεύθηκε και άσκησε την Καρδιολογία στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας. Έχει εκλεγεί, παμψηφεί, μέλος της Διοίκησης του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, ως εκπρόσωπος των ιατρών. Έχει διατελέσει μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Νοσοκομείου και Συνδικαλιστικός Εκπρόσωπος στην Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Δυτικής Ελλάδος.

Από τα φοιτητικά του χρόνια είχε ενεργό δράση στα κοινά: συμμετείχε στο Φοιτητικό Κίνημα της εποχής (1973 – 1980) και εξελέγη σε όλες τις βαθμίδες Οργάνων της Σχολής και των Διασχολικών Θεσσαλονίκης. Με την Τοπική Αυτοδιοίκηση ασχολήθηκε για πρώτη φορά το 1994, οπότε εξελέγη, δεύτερος σε σταυρούς, Νομαρχιακός Σύμβουλος Ηλείας, με την παράταξη του κ. Αθανασίου Ράλλη «ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΙΑ». Το 1998, ως επικεφαλής της παράταξης «ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ: ΑΜΑΛΙΑΔΑ–ΉΛΙΔΑ», εξελέγη Δήμαρχος Αμαλιάδας, με ποσοστό 59%. Επανεξελέγη το 2002. Το 2006 επανεξελέγη Δήμαρχος Αμαλιάδας. Το 2003 εξελέγη και το 2007 επανεξελέγη Πρόεδρος της Τοπικής Ένωσης Δήμων & Κοινοτήτων (Τ.Ε.Δ.Κ.) Ν. Ηλείας. Συμμετέχει σε Επιτροπές της Κεντρικής Ένωσης Δήμων & Κοινοτήτων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Κ.Ε.).

Είναι παντρεμένος με τη Σοφία Σαββοπούλου, με την οποία έχουν 3  παιδιά, τον Παναγιώτη, το Γιώργο  και  το Νικόλαο-Στυλιανό.