Λουΐζος Ιορδάνης

Wikis > Λουΐζος Ιορδάνης

Δήμαρχος Μαραθώνος, Ιορδάνης Λουϊζος, βιογραφικόΙατρός με ειδικότητα Πνευμονολόγου και Ιατρού Εργασίας.

Γεννήθηκε το 1955 στη Νέα Μάκρη όπου και μεγάλωσε.

Παντρεμένος με τη Χρυσούλα Βουτσινά κι έχουν 3 παιδιά.

Απόφοιτος του Κολεγίου Αθηνών τιμάται με το Κυριακίδειο Αριστείο και το 1974 εισάγεται από τους πρώτους στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ως φοιτητής ακόμα πρωτοστατεί στην ίδρυση του Επιμορφωτικού Συλλόγου Νέας Μάκρης και σαν πρόεδρος του την περίοδο 1977-1981 επιδεικνύει σημαντικό έργο όπως η ίδρυση του Λαογραφικού Μουσείου, Δανειστικής Βιβλιοθήκης, Θεατρικής Ομάδας κλπ

Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ως Έφεδρος Ανθυπίατρος (1981-1983)

Ως ειδικευμένος Πνευμονολόγος γίνεται μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Σισμανογλείου Νοσοκομείου και μετέχει με εργασίες σε Ευρωπαϊκά και Διαβαλκανικά Συνέδρια

Το 1987 ασχολείται με τις επαγγελματικές παθήσεις και την Προληπτική Ιατρική. Το 1989 ως Ιατρός Εργασίας γίνεται εκπαιδευτής σε θέματα Υγείας, Υγιεινής και Εργασίας.

Ιδρυτικό μέλος της Εταιρείας Ιατρικής Εργασίας.

Μέλος της Πνευμονολογικής Εταιρείας.

Μέλος της Βρογχολογικής Εταιρείας.

Στην επαγγελματική δραστηριότητα είναι Αναπληρωτής Αρχίατρος στον Ο.Τ.Ε. και Σύμβουλος Υγείας σε μεγάλες ιδιωτικές εταιρίες (PRAKTIKER HELLAS, Ζυμαρικά STELLA κλπ.).

Στις Δημοτικές εκλογές του 1998 εξελέγη για πρώτη φορά Δήμαρχος Νέας Μάκρης. Επανεξελέγη Δήμαρχος και στις Δημοτικές εκλογές του 2002 και 2006.