Μαλάκος Νίκος

Wikis > Μαλάκος Νίκος

Δήμαρχος Τυρνάβου, Νίκος Μαλάκος, βιογραφικό

Γεννήθηκε στις 1-2-1980. Πατέρας του ο Αλέξανδρος Μαλάκος και μητέρα του η Νικολέττα Νίκζα. Τελείωσε το Γυμνάσιο και το Λύκειο με άριστα. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, απ’ όπου αποφοίτησε το έτος 2002, ενώ ως κάτοχος του Αμερικανικού Πτυχίου “Proficiency in English” του Πανεπιστημίου του Michigan κατέχει άδεια διδασκαλίας της Αγγλικής γλώσσας και είναι καλός γνώστης και της αντίστοιχης Γερμανικής.

Δραστηριοποιήθηκε ενεργά στο φοιτητικό κίνημα ως μέλος της ΠΑΣΠ Νομικής, εργάστηκε ως ασκούμενος φοιτητής της Νομικής το 2002 στο Υπουργείο των Εξωτερικών στην Δ1 Διεύθυνση των Διεθνών Οργανισμών και Διασκέψεων και υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία το 2003-2004 ως Έφεδρος Ανθυπολοχαγός Πεζικού – Στρατολογίας. Αμέσως μετά ασχολήθηκε επαγγελματικά με την μαχόμενη δικηγορία στη Λάρισα, ενώ, στο τομέα των κοινών, το 2004 εξελέγη Γραμματέας της Δημοτικής Οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ Τυρνάβου., θέση που διατήρησε έως και τον Ιούνιο του 2006, όταν στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου του ιδίου έτους ηγήθηκε, ως υποψήφιος Δήμαρχος Τυρνάβου, του συνδυασμού «Ανανεωτική Πρωτοβουλία», καταλαμβάνοντας στο Δημοτικό Συμβούλιο τη θέση του επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας.

Οργανωμένα, μεθοδικά και έχοντας πίστη στις αρχές που διέπουν τη χρηστή διοίκηση του Δήμου, όλη την τετραετία άσκησε εποικοδομητική αντιπολίτευση, στηρίζοντας τη Δημοτική Αρχή σε ενέργειες για το συλλογικό συμφέρον και πρόοδο του Δήμου, στηλιτεύοντας δε πράξεις που αντικειμενικά αποσκοπούσαν στη μη εξυπηρέτηση του συλλογικού συμφέροντος. Έτσι, στις δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου του 2010, που διεξήχθησαν με τον ν. 3852/2010 «Πρόγραμμα Καλλικράτης» και ο νέος Δήμος Τυρνάβου περιλαμβάνει πια τους πρώην Δήμους Τυρνάβου και Αμπελώνα, ο υποφαινόμενος ηγήθηκε της παράταξης «ΜΕΤΩΠΟ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ – ΑΜΠΕΛΩΝΑ», η οποία κέρδισε και τις εκλογές και από την 1-1-2011 αποτελεί τη νέα δημοτική αρχή του διευρυμένου πια καινούριου Δήμου Τυρνάβου, υλοποιώντας στο έπακρο, με υπερβάλλοντα ζήλο και αγάπη για το Δήμο, ό,τι είναι απαραίτητο για τη βελτίωση του επιπέδου των συμπολιτών μας.