Μαριάς Επαμεινώνδας (Νότης)

Wikis > Μαριάς Επαμεινώνδας (Νότης)

Μαριάς ΕπαμεινώνδαςΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ (2014-2017)

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ – ΑΝΕΛ

Στοιχεία Επικοινωνίας

Email:e.marias@parliament.gr
Διεύθυνση: Ηράκλειο, Λεωφ. Δημοκρατίας 17 ΤΚ 71 201, τηλ: 2810-300421 Fax: 2810-300422. Αθήνα, Βουλής 4, ΤΚ 105 62, τηλ: 210-3706433, Fax: 210-3706033.
Ιστοσελίδα: www.notismarias.blogspot.gr

Προσωπικά Στοιχεία

Ημερομηνία γέννησης:
Γεννήθηκε το 1957.
Επάγγελμα:
Είναι Καθηγητής Θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης, επιστημονικός διευθυντής του Ευρωπαϊκού Κέντρου Τεκμηρίωσης του Πανεπιστημίου Κρήτης και δικηγόρος στον Άρειο Πάγο.
Σπουδές:
Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, πτυχιούχος Master του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (London School of Economics), διδάκτωρ του Παντείου Πανεπιστημίου Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών και fellow του Weatherhead Center for International Affairs του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ. Έχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο των Βρυξελλών, στο Πανεπιστήμιο Πατρών, στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης του Μάαστριχτ και στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης.

Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες

Υπεύθυνος τομέα κοινοβουλευτικής ευθύνης Οικονομικών των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες

Διετέλεσε ειδικός επιστημονικός συνεργάτης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στο Υπουργείο Εξωτερικών, διευθυντής του Ινστιτούτου Διαρκούς Επιμόρφωσης, πρόεδρος του Οργανισμού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και μέλος του Δ.Σ. του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος Κατάρτισης του Τορίνο. Έχει εκδώσει πλήθος βιβλίων.

Συμμετείχε ενεργά στο φοιτητικό κίνημα της Μεταπολίτευσης, ενώ την περίοδο 1976-78 ήταν μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Εθνικής Φοιτητικής Ένωσης Ελλάδας.

Διετέλεσε μέλος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Φθιώτιδας, μέλος της Γ.Σ. της ΕΝΑΕ και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης δυτικού τομέα Αθήνας.

Συμμετέχει ενεργά στο αντιμνημονιακό κίνημα και παρέστη ως δικηγόρος ενώπιον του Συμβουλίου Επικρατείας κατά την εκδίκαση της αίτησης ακυρώσεως κατά του Μνημονίου, την οποία άσκησε ως αιτών από κοινού με άλλους πολίτες και φορείς.