Μαρινάκης Ιωάννης

Wikis > Μαρινάκης Ιωάννης

Δήμαρχος Μεγαρέων, Ιωάννης Μαρινάκης, βιογραφικόΓεννήθηκε στην Αθήνα στις 17 Φεβρουαρίου του 1966 και μεγάλωσε στα Μέγαρα Αττικής.   Το 1983 αποφοίτησε από το Λύκειο Μεγάρων και εισήχθη στην Ιατρική σχολή Αθηνών, από όπου και αποφοίτησε το 1990.    
Εκπλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία στο σώμα Στρατού ξηράς και ακολούθως έκανε την υπηρεσία υπαίθρου (αγροτικό), ως ιατρός.    
Από το 1993 έως το 1998 ασκήθηκε στην ειδικότητα της Γενικής Χειρουργικής, στο Σισμανόγλειο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών, από όπου πήρε και τον τίτλο του Γενικού Χειρουργού. Εν συνεχεία, στο ίδιο Νοσοκομείο κατά το διάστημα 1998 έως 2000 εξειδικεύτηκε στην Εντατικολογία, από όπου πήρε και τον τίτλο του Εντατικολόγου.    
Είναι διδάκτωρ του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.    
Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Λαπαροσκοπικής χειρουργικής και επιστημονικός συνεργάτης του διεθνώς αναγνωρισμένου Ινστιτούτου ενδοσκοπικής χειρουργικής IRCAD, με έδρα το Στρασβούργο.    
Το συγγραφικό του έργο απαριθμεί τριάντα (30) επιστημονικές εργασίες, οι οποίες έχουν ανακοινωθεί σε αντίστοιχα επιστημονικά συνέδρια και έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικά και ξένα ιατρικά περιοδικά.     
Είναι μέλος του Συλλόγου Επιστημόνων Μεγάρων, καθώς και μέλος του Δ.Σ. του παραρτήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Μεγάρων. 
Είναι παντρεμένος με την Κατερίνα Γεωργακή, Ειδική Παιδαγωγό, απόφοιτη της Φιλοσοφικής σχολής Αθηνών και έχουν δύο παιδιά, τον Κωνσταντίνο, ηλικίας 5 ετών και τη Σταματίνα, ηλικίας 4 ετών.

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Το 1998 ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Μεγάρων με το συνδυασμό του αειμνήστου Γιώργου Καστάνη, υποστηριζόμενου από τη Νέα Δημοκρατία.     
Το 2002 εξελέγη 1ος νομαρχιακός σύμβουλος με το συνδυασμό του υποψηφίου Νομάρχη δυτικής Αττικής κ. Σεραφείμ Τσόκα.    
Το 2006 ήταν υποψήφιος δήμαρχος Μεγάρων και επικεφαλής του ανεξάρτητου συνδυασμού «ΜΕΓΑΡΑ ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ».
Από το 2007 έως και το 2010 ήταν δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής δημοτικής ομάδας αντιπολίτευσης.   
Τον Ιούνιο του 2007 διορίστηκε Αναπληρωτής Διοικητής στο Σισμανόγλειο Γ. Ν. Αθηνών. Υπηρέτησε σε αυτή τη θέση μέχρι τις 31/12/2007 και στις 3/1/2008 διορίστηκε Διοικητής στο Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης, όπου υπηρέτησε μέχρι τις 2/1/2010.  

Είναι άριστος γνώστης της Αγγλικής και της Ιταλικής γλώσσας.