Μέργος Γιώργος

Wikis > Μέργος Γιώργος

πρώην Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Οικονομικών

Ο Γιώργος Μέργος σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, MSc στην Αγροτική Οικονομική στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και PhD στο Πανεπιστήμιο Stanford των ΗΠΑ.

Εργάστηκε ως ερευνητής στην Παγκόσμια Τράπεζα (1983-1986) ως Σύμβουλος στη Γενική Διεύθυνση (Εξωτερικών Υποθέσεων) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε θέματα αναπτυξιακής συνεργασίας, κυρίως σε χώρες της Ασίας, της Ανατολικής Ευρώπης και της τ. ΕΣΣΔ.

Έχει ερευνητικά ενδιαφέροντα στην Εφηρμοσμένη Μικρο-οικονομική, την Κοινωνικο-οικονομική Αξιολόγηση, την Αγροτική Πολιτική και την Οικονομική Ανάπτυξη, καθώς και γενικότερα επιστημονικά ενδιαφέροντα στη διεθνή αναπτυξιακή συνεργασία, την οικονομική ανάπτυξη και την αξιολόγηση αναπτυξιακών έργων. Έχει αναπτύξει ερευνητικές συνεργασίες στα πλαίσια διεθνών ερευνητικών προγραμμάτων. Έχει δημοσιεύσει σημαντικό αριθμό άρθρων σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, διάφορα βιβλία και ερευνητικές μονογραφίες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, έχει δε μεγάλο αριθμό άλλων δημοσιεύσεων και ανακοινώσεων σε διεθνή συνέδρια και συμπόσια.

Έχει διατελέσει μέλος της Επιτροπής Ανταγωνισμού (1991-1995) και Σύμβουλος του Υπουργού Γεωργίας.