Μίγκος Νίκος

Wikis > Μίγκος Νίκος

Δήμαρχος Δεσκάτης, Νίκος Μίγκος, βιογραφικόΓεννήθηκε το 1968 στη Δεσκάτη Γρεβενών. Από τα μαθητικά του χρόνια ανέπτυξε έντονη συνδικαλιστική δράση και εκλέχτηκε Πρόεδρος του 15μελούς συμβουλίου του Λυκείου Δεσκάτης. Ως σπουδαστής στην Κτηνιατρική Σχολή του Α.Π.Θ. ανέπτυξε έντονη συνδικαλιστική δράση στο φοιτητικό κίνημα και παράλληλα ενεργοποιήθηκε δραστήρια στο Σύλλογο Δεσκατιωτών Θεσσαλονίκης του οποίου ήταν γραμματέας.
Το 1994 εκλέχτηκε πρώτος Νομαρχιακός Σύμβουλος στην πρωτοϊδρυθείσα αιρετή Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Γρεβενών με τον συνδυασμό του Νομάρχη Αντώνη Πέτσα. Την τετραετία 1999 – 2002 διατέλεσε πρόεδρος του πολιτιστικού Συλλόγου Ε.Μ.Ο.Δ.. Από το 2002 – 2006 ήταν μέλος της διοίκησης του Επιμελητηρίου Γρεβενών (Οικονομικός Επόπτης).
Από το 2004 μέχρι και σήμερα είναι Γραμματέας της Ν.Ο.Κ.Ε. (Νομαρχιακή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή) της Νομαρχίας Γρεβενών.
Εξελέγη για πρώτη φορά Δήμαρχος Δεσκάτης το 2007 και οι πολίτες ανανέωσαν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό του με τις εκλογές του Νοέμβρη 2010 για την επόμενη τετραετία.

Εδώ και 20 χρόνια ασκεί το επάγγελμα του ασφαλιστή.

Έχει δύο παιδιά, τη Θεοδοσία και τον Ιωάννη.