Νομικό Συμβούλιο του Κράτους

Wikis > Νομικό Συμβούλιο του Κράτους

Ποιος είναι ο νέος Πρόεδρος και οι αντιπρόεδροι του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους:

 

Πρόεδρος στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους ανέλαβε ο Φωκίων Γεωργακόπουλος

Βιογραφικό

Ο Φωκίωνας Γεωργακόπουλος, τρίτος κατά σειρά αρχαιότητας Νομικός Σύμβουλος, υπηρετεί ως Νομικός Σύμβουλος στο Υπουργείο Δικαιοσύνης. Στη θητεία του στο Ν.Σ.Κ. από το 1974 μέχρι σήμερα έχει υπηρετήσει μεταξύ άλλων στα Υπουργεία Μεταφορών, Εθνικής Οικονομίας, Οικονομικών, Εξωτερικών, Οικονομίας και Οικονομικών, Δικαιοσύνης. Είναι άριστος γνώσης της αγγλικής και γαλλικής γλώσσας και των ευρωπαϊκών θεμάτων, είχε ασκήσει παράλληλα καθήκοντα την περίοδο 1978-1980 σε θέματα προσαρμογής του ελληνικού Δικαίου προς το Κοινοτικό Δίκαιο στο γραφείο του αρμόδιου Υπουργού, υπηρέτησε το 1991 στο Γραφείο ΕΟΚ της Κεντρικής Υπηρεσίας του Ν.Σ.Κ. και το 2001 ορίστηκε αναπληρωτής του προέδρου ως αντιπρόσωπος της ελληνικής Κυβέρνησης στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Αντιπρόεδροι οι  νομικοί σύμβουλοι Βλάσης Ασημακόπουλος και Βασίλειος Σουλιώτης.

Βιογραφικά

Ο Βλάσης Ασημακόπουλος είναι νυν Νομικός Σύμβουλος στο Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και δεύτερος κατά σειρά στην επετηρίδα των Συμβούλων. Έχει υπηρετήσει μεταξύ άλλων στα Υπουργεία Εθνικής Οικονομίας, Γεωργίας, στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, στη Βουλή των Ελλήνων, στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, στη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας, στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο και στην κεντρική υπηρεσία του Ν.Σ.Κ.

Ο Βασίλειος Σουλιώτης υπηρετεί ως Νομικός Σύμβουλος στο Υπουργείο Οικονομικών και είναι έβδομος κατά σειρά αρχαιότητας. Από το 1974 που διορίστηκε στο Ν.Σ.Κ. έχει υπηρετήσει μεταξύ άλλων στα Υπουργεία Εμπορικής Ναυτιλίας, Γεωργίας, Εργασίας, ΠΕΧΩΔΕ, στο Ταμείο Παρακαταθηκών, στη Γενική Γραμματεία Τουρισμού, στη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, στο Μετοχικό Ταμείο Ναυτικού, στο ΙΚΑ και στην κεντρική υπηρεσία του Ν.Σ.Κ.