Οικονόμου Παντελής

Wikis > Οικονόμου Παντελής

Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών – Κυβέρνηση Παπαδήμου

Ο Παντελής Οικονόμου γεννήθηκε στις 20 Δεκεμβρίου του 1950 στην Αθήνα. Η καταγωγή του πατέρα του είναι από την Βόρειο Ήπειρο και της μητέρας του από την Τεγέα της Αρκαδίας.

Τελείωσε το 1ο Δημοτικό Σχολείο στο Παγκράτι και το Γυμνάσιο και το Λύκειο του Πειραματικού Σχολείου του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει πτυχίο Μαθηματικών από το Πανεπιστήμιο της Αθήνας και Μάστερ στην Επιχειρησιακή Έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Σάσσεξ της Αγγλίας.

Είναι παντρεμένος με την Ειρήνη Πετροπούλου και έχει δυο παιδιά τον Δημήτρη και τον Αλέξανδρο.

Σταδιοδρόμησε για είκοσι χρόνια στον ιδιωτικό τομέα σε διευθυντικές θέσεις στην βιομηχανία και στις υπηρεσίες. Σήμερα δουλεύει ως ελεύθερος επαγγελματίας, συμβουλος επιχιερήσεων.

Είναι μέλος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας και του Οικονομικού Επιμελητήριου της Ελλάδος.

Εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ από την ίδρυση του Κινήματος και έχει διαρκή ενεργή συμμετοχή μέχρι σήμερα. Εκλέγεται διαρκώς μέλος της Κεντρικής Επιτροπής / Εθνικού Συμβουλίου από το 1ο Συνέδριο και έχει εκλεγεί κατ’ επανάληψη μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου / Πολιτικού Συμβουλίου. Είναι μέλος της Τοπικής Οργάνωσης Παγκρατίου του ΠΑΣΟΚ.

Το 1994 συμμετείχε ενεργά στην ίδρυση της Ελληνικής Δημοκρατικής Εταιρίας ( ΕΔΕΤ ), χώρου επαφής και προβληματισμού για τα δημόσια πράγματα.

Το 1996 εξελέγη βουλευτής στην Α’ Αθήνας.

Το 2001 πρωτοστάτησε στην ίδρυση του ρεύματος των Ελλήνων Σοσιαλιστών, σύμφωνα με τις προβλέψεις του άρθρου 7 του Καταστατικού του ΠΑΣΟΚ.

Μετά το 8ο Συνέδριο του 2007, έθεσε υποψηφιότητα για Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και υπερψηφίστηκε από 43 μέλη του οργάνου.

Ο Παντελής Οικονόμου ασχολείται με την πολιτική πιστεύοντας σταθερά ότι συμβάλλει με την δραστηριότητά του αυτή στην βελτίωση της κοινωνικής πραγματικότητας.