O’ Reilly Emily

Wikis > O' Reilly Emily

Emily O' Reilly - ΒιογραφικόΗ Ευρωπαία Διαμεσολαβήτρια (2013-2014)

Η Emily O’ Reilly είναι απόφοιτος του Πανεπιστημιακού Κολλεγίου του Δουβλίνου με πτυχίο στις ευρωπαϊκές γλώσσες και στη λογοτεχνία (1979), ενώ κατέχει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην Εκπαίδευση από το Κολλέγιο Trinity του Δουβλίνου (1980).

Το 2008, της απονεμήθηκε ο τίτλος του επίτιμου Διδάκτορα Νομικής από το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Ιρλανδίας για το έργο που επιτέλεσε για την προώθηση των δικαιωμάτων του ανθρώπου καθ’ όλη τη διάρκεια της σταδιοδρομίας της τόσο ως δημοσιογράφος όσο και ως Συνήγορος του Πολίτη. Το 2014, ανακηρύχθηκε επίτιμος Διδάκτορας Νομικής από το Πανεπιστημιακό Κολλέγιο του Δουβλίνου.

Στις 3 Ιουλίου του 2013, εκλέχτηκε Ευρωπαία Διαμεσολαβήτρια. Από το 2007 είναι Επίτροπος για Περιβαλλοντικά θέματα στην Ιρλανδία.

Ως πολιτική συντάκτρια, παρουσιάστρια τηλεοπτικών εκπομπών και συγγραφέας, έτυχε σημαντικής αναγνώρισης τόσο στην πατρίδα της όσο και διεθνώς. Το 1988, έλαβε υποτροφία από το Πανεπιστήμιο του Harvard και είναι έκτοτε μέλος της Διεθνούς Συμβουλευτικής Επιτροπής του Ιδρύματος Δημοσιογραφίας Nieman του ίδιου πανεπιστημίου, ενώ κατά τη διάρκεια της καριέρας της τιμήθηκε με πολλές εθνικές διακρίσεις συμπεριλαμβανομένων των “Δημοσιογράφος της Χρονιάς” και “Γυναίκα Δημοσιογράφος της Χρονιάς”.

Έχει συγγράψει τρία βιβλία σχετικά με την πολιτική και τα μέσα ενημέρωσης στην Ιρλανδία τα οποία έλαβαν εγκωμιαστικές κριτικές.