Ουσουλτζόγλου-Γεωργιάδη Χαρούλα

Wikis > Ουσουλτζόγλου-Γεωργιάδη Χαρούλα

Δήμαρχος Βέροιας, Χαρούλα Ουσουλτζόγλου-Γεωργιάδη, βιογραφικόΗ ΧΑΡΟΥΛΑ ΟΥΣΟΥΛΤΖΟΓΛΟΥ-ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ, σπούδασε δημοσιογραφία και δημοσιολογία στην Αθήνα.

Παρακολούθησε μαθήματα λογοτεχνίας και κριτικής θεατρικού κειμένου στο Rutgers College του Ν.J , όπου προγραμμάτιζε να συνεχίσει τις σπουδές της. Με την επιστροφή της όμως στη Βέροια, το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, εκτιμώντας την δραστηριοποίησή της στον χώρο του Πολιτισμού, το καλοκαίρι του 1976, ομόφωνα, αποφάσισε να εκπροσωπήσει τη νεολαία της πόλης, στο πρώτο Δ.Σ της Αντωνιαδείου Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών του Δήμου.

Ανταποκρινόμενη στην πρόκληση, επέλεξε να μείνει στην γενέτειρά της, για να συνεισφέρει στην προσπάθεια της πολιτιστικής ανάπτυξης της Βέροιας και της περιοχής. Θήτευσε ως μέλος του Δ.Σ και αργότερα ως Αντιπρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού Βέροιας, επι σειρά ετών.

Είναι η πρώτη γυναίκα δημοσιογράφος, της Βέροιας. Ιδιοκτήτρια της εβδομαδιαίας εφημερίδας ΑΛΛΑΓΗ της Ημαθίας συνέχισε να την εκδίδει, παρά τις δύσκολες συνθήκες, επι 17 χρόνια(1977-1993),, πρωτοστατώντας σʼ όλους τους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες.

Με την θεσμοθέτηση της «ελεύθερης ραδιοφωνίας», συμμετείχε το 1989, στην Αθήνα, σε πρόγραμμα της ΚΕΔΚΕ και της ΕΕΤΑΑ , για την κατάρτιση διευθυντικών στελεχών της ελληνικής περιφερειακής ραδιοφωνίας , ενώ παράλληλα ως συνεργάτης της ΤΕΔΚ Ημαθίας, συμμετείχε στην εκπόνηση της μελέτης και στην λειτουργία του Διαδημοτικού Ραδιοφώνου Ημαθίας, όπου εργάστηκε ως διευθύντρια προγράμματος.

Εκλέχθηκε Δημοτική Σύμβουλος Βέροιας, το 1990 με τον συνδυασμό της Δημοκρατικής Αλλαγής , και θήτευσε ως Γραμματέας στο Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας. Μέσω των Επιτροπών Ποιότητας Ζωής και Κοινωνικής Πολιτικής, στις οποίες προήδρευε στη διάρκεια της θητείας της, έδρασε καθοριστικά, μεταξύ άλλων, για την καθιέρωση και λειτουργία του Συμβουλευτικού Κέντρου για Γονείς Εφήβους & Νέους, το ξεκίνημα της περιβαλλοντικής δράσης της Ανακύκλωσης και προγραμμάτων ένταξης παλιννοστούντων.

Είναι μέλος του Δ.Σ του Ευρωπαϊκού Δικτύου Ελληνίδων Δημοσιογράφων και διετέλεσε Αντιπρόεδρος (2003) και στη συνέχεια Πρόεδρος του Δικτύου ( η πρώτη Πρόεδρος από την ελληνική Περιφέρεια) 2003-2004 οπότε και παραιτήθηκε από την Προεδρεία για να ασχοληθεί αποκλειστικά με το Δήμο Βέροιας. Υπήρξε μέλος της Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου, συνεργάστηκε επί σειρά ετών με την Τηλεόραση και το Β΄ Πρόγραμμα του ραδιοφώνου της ΕΡΤ, την ΕΤ3 τον Ραδιοφωνικό Σταθμό Μακεδονίας , όπως επίσης με τις εφημερίδες ΕΓΝΑΤΙΑ, ΝΕΑ, ΕΞΟΡΜΗΣΗ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ & ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ και τοπικά, παλιότερα με τον εβδομαδιαίο ΦΡΟΥΡΟ και τα τελευταία χρόνια με το ημερήσιο ΛΑΟ.

Είναι επίσης Πρόεδρος του Ινστιτούτου Στρατηγικής Ανάπτυξης της Βέροιας, μέλος της Ελληνικής εταιρίας για τη διάσωση της πολιτιστικής κληρονομιάς και των τοπικών Συλλόγων της ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ και των ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ.

Μετά την πολύχρονη θητεία της στα Δ.Σ του Πολιτισμού, εργαζόμενη πλέον στην Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού Βέροιας, ανέλαβε από το 1995 την ευθύνη του Προγραμματισμού των Πολιτιστικών δραστηριοτήτων και τον τομέα της Επικοινωνίας και των Δημοσίων Σχέσεων.,

Είναι παντρεμένη με τον γιατρό και π. βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ημαθίας, Θανάση Γεωργιάδη και έχει δυο παιδιά, τον Κωνσταντίνο και την Αφροδίτη – Ευδοξία, φοιτητές.