Παναγιωτόπουλος Ιωάννης

Wikis > Παναγιωτόπουλος Ιωάννης

Γενικός Γραμματέας Μέσων Ενημέρωσης

Ο Ιωάννης Παναγιωτόπουλος είναι λέκτορας του Τμήματος Θεολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο γνωστικό αντικείμενο της «Γενικής Εκκλησιαστικής Ιστορίας».

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1970. Σπούδασε στο Τμήμα Θεολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Department of Theology του University of Durham.   Μεταπυτχιακό δίπλωμα στο γνωστικό αντικείμενο της «Γενικής Εκκλησιαστική Ιστορίας». Υπότροφος της «Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος» και του «Sasakawa Young Leaders Fellowship Found», πρόεδρος του Μ.Φ.Θ.Σ. (1994-1996) και πρόεδρος των μεταπτυχιακών φοιτητών του Πανεπιστημίου Αθηνών (1996). Τα έτη 1997-1998 υπηρέτησε ως Έφεδρος Αξιωματικός. Διδάκτωρ του Τμήματος Θεολογίας.

Εργάσθηκε ως Επιστημονικός Συνεργάτης του νέου «Π.Μ.Σ. Φύλο και Θρησκεία» του Τμήματος Θεολογίας, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.   Από το 2004 μέχρι το 2007 υπηρέτησε ως «Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης».  Μετέχει ως Συνεργαζόμενο Επιστημονικό Προσωπικό στο Πτυχιακό Πρόγραμμα «Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό» του Ανοιχτού Πανεπιστημίου Κύπρου από το 2010.