Παπαδόπουλος Αθανάσιος

Wikis > Παπαδόπουλος Αθανάσιος

Δήμαρχος Καλαβρύτων, Αθανάσιος Παπαδόπουλος, βιογραφικό

Δήμαρχος Καλαβρύτων

Γεννήθηκε στα Καλάβρυτα το Μάιο του 1953.
Γονείς του είναι ο Ιωάννης Παπαδόπουλος και η Βικτωρία Παπαδοπούλου, το γένος Τσοκανά, απόγονος εκτελεσθέντων θυμάτων στις 13 Δεκεμβρίου 1943, τριών αδελφών και του πατέρα της. Είναι παντρεμένος με την Ευγενία Κουδούνη, Ειρηνοδίκη Δερβενίου Κορινθίας, και πατέρας δύο παιδιών: του Ιωάννη και της Αλεξάνδρας.

Σπούδασε Οικονομικά στην Ανωτάτη Σχολή Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών (Α.Σ.Ο.Ε.Ε.), στην Αθήνα.
Εργάσθηκε στην CosmoCar, το διάστημα 1971 – 1981, ως Υπεύθυνος Λογιστηρίου. Το Νοέμβριο του 1983 επέστρεψε στα Καλάβρυτα και εργάζεται από τότε μέχρι σήμερα στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Καλαβρύτων, στη θέση του Γενικού Διευθυντή. Σε όλο αυτό το διάστημα, συνέβαλε αποφασιστικά στην ανάδειξη της Ε.Α.Σ. Καλαβρύτων ως καλύτερη Δευτεροβάθμια Συνεταιριστική Οργάνωση. Την οδήγησε με επιδεξιότητα στην αύξηση των κερδών της και πέτυχε να διευρύνει καθημερινά τον αναπτυξιακό και κοινωνικό της ρόλο.Έχει αναπτύξει πλούσια κοινωνική δράση σε μια σειρά από τοπικούς φορείς, Σωματεία, Δημοτικές Επιχειρήσεις και διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος Καλαβρύτων το διάστημα 1987 – 1989.

Από την 1η Ιανουαρίου 1999 είναι εκλεγμένος Δήμαρχος του νέου διευρυμένου Δήμου Καλαβρύτων, ο οποίος αποτελείται από τον τέως Δήμο της Μαρτυρικής Πόλης των Καλαβρύτων, συνενούμενος με 30 πρώην Κοινότητες. Στις Δημοτικές Εκλογές της 13ης Οκτωβρίου 2002 επανεξελέγη Δήμαρχος Καλαβρύτων για δεύτερη τετραετία.