Παπαδόπουλος Θεόδωρος

Wikis > Παπαδόπουλος Θεόδωρος

Δήμαρχος Θέρμης, Θεόδωρος Παπαδόπουλος, βιογραφικόΟ Θεόδωρος Παπαδόπουλος γεννήθηκε στη Θέρμη το 1954.

Είναι παντρεμένος με τη Δέσποινα Παπαδοπούλου, φιλόλογο καθηγήτρια και έχει δύο θυγατέρες, τη Ρένια που είναι δικηγόρος και τη Στέλλα που είναι αρχιτέκτονας.

Είναι πτυχιούχος του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου «Μακεδονία».

Ο Θεόδωρος Παπαδόπουλος είναι άνθρωπος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η δραστηριότητα του στο χώρο ξεκινά από το 1982 όταν εκλέγεται για πρώτη φορά κοινοτικός σύμβουλος Θέρμης. Από τότε εκλέχθηκε κοινοτικός σύμβουλος δύο φορές στις εκλογές του 1986 και του 1990.

Το 1994 που η κοινότητα Θέρμης γίνεται Δήμος εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος. Κατά τη διάρκεια όλων αυτών των χρόνων ασχολήθηκε με επιτυχία στους τομείς της εκπαίδευσης και του αθλητισμού.

Το 1998 αναλαμβάνει τη θέση του αντιδημάρχου Θέρμης.

Συμμετέχει όλα αυτά τα χρόνια στις δράσεις και τους αγώνες της ΤΕΔΚ και της ΚΕΔΚΕ. Θερμός υπέρμαχος των διοικητικών μεταρρυθμίσεων του «Καποδίστρια» και του «Καλλικράτη» συνέβαλε στη διαμόρφωση του νέου δήμου Θέρμης.

Μέσα από τη δράση του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση καταξιώθηκε στην κοινωνία της Θέρμης και στις δημοτικές εκλογές του 1998 εκλέγεται Δήμαρχος Θέρμης, από τον πρώτο γύρο και με ποσοστό 54,9 %, με το συνδυασμό «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ».

Επανεκλέγεται στη θέση του Δημάρχου Θέρμης στις δημοτικές εκλογές του 2002, από τον πρώτο γύρο, με ποσοστό 54,104 %. Στις εκλογές του 2006 εκλέγεται για άλλη μια φορά Δήμαρχος με το συνδυασμό «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ» από τον πρώτο γύρο με ποσοστό 62,5%. Στις τελευταίες εκλογές του 2010, η «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ» του νέου Δήμου Θέρμης με επικεφαλής τον Θεόδωρο Παπαδόπουλο παίρνει το ποσοστό 66, 18%  από την πρώτη Κυριακή.

 

Ως δήμαρχος είναι:

  • Εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ν.
  • Θεσ/νίκης για τρεις συνεχόμενες αυτοδιοικητικές περιόδους από το 1999 
  • μέχρι σήμερα.
  • Εκλεγμένος αντιπρόεδρος του Συνδέσμου ΟΤΑ Νομού Θεσ/νίκης.
  • Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας.
  • Τακτικό μέλος της επιτροπής για την ονομασία και μετονομασία οδών της     Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
  • Είναι μέλος του Δ.Σ. του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείου    
  • Τεχνολογίας Θεσ/νίκης.