Πασχόπουλος Γεώργιος

Wikis > Πασχόπουλος Γεώργιος

Δήμαρχος Ελασσόνας, Γεώργιος Πασχόπουλος, βιογραφικό

Ο Γεώργιος Πασχόπουλος του Ευαγγέλου και της Βάγιας γεννήθηκε το 1952 στο Μικρό Ελευθεροχώρι Ελασσόνας από γονείς μετανάστες.

Το 1972 ξεκίνησε τις σπουδές του στην Ανώτατη Βιομηχανική Σχολή Θεσσαλονίκης (Πανεπιστήμιο Μακεδονίας) από την οποία αποφοίτησε το 1976.

Το 1979 επέστρεψε στην Ελασσόνα και οργάνωσε τον Προμηθευτικό και Βιοτεχνικό Συνεταιρισμό Επιπλοποιών και Κουφωματοποιών Ελασσόνας.

Από το 1980 μέχρι και σήμερα δραστηριοποιείται ως ιδρυτικό στέλεχος και Διευθύνων Σύμβουλος της MODECO ΑΒΕΕ, πολυμετοχικής επιχείρησης επιπλοποιών, η οποία διαθέτει τέσσερα (4) εταιρικά καταστήματα και δεκαπέντε (15) franchise σε όλη την χώρα, απασχολεί 50 άτομα προσωπικό και έχει συνεχή αναπτυξιακή πορεία. Από το 1998 μέχρι το 2001 διετέλεσε μέλος της διοίκησης του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Λάρισας.

Παράλληλα με την επαγγελματική του πορεία ο Γεώργιος Πασχόπουλος ανέπτυξε πλούσια κοινωνική δράση σε πολιτιστικούς και μαζικούς φορείς της περιοχής, όπως η Κινηματογραφική Λέσχη, η Λαογραφική Αρχαιολογική Εταιρία Ελασσόνας και η ίδρυση του Πολιτιστικού Συλλόγου του Μ. Ελευθεροχωρίου Ελασσόνας. Διετέλεσε γραμματέας της τοπικής οργάνωσης ΠΑΣΟΚ Ελασσόνας, γραμματέας του επαρχιακού γραφείου Ελασσόνας και μέλος της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Λάρισας.

Το 1982 εκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ελασσόνας για πρώτη φορά και έκτοτε τον κερδίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς εκλέγεται κατ’ επανάληψη μέχρι το 1994.

Στο διάστημα από το 1992 μέχρι το 1994 διετέλεσε αντιδήμαρχος Ελασσόνας και επί της θητείας του ιδρύθηκε ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Ελασσόνας.

Από το 1994 μέχρι το 1998 υπήρξε μέλος της Διοίκησης της ΔΕΥΑ Ελασσόνας. Από το 2002 μέχρι το 2006 επανεκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ελασσόνας.

Το 2006 συμμετείχε εκ νέου στον Συνδυασμό «Ελασσόνα – Δήμος Πολιτών» του αείμνηστου Δημάρχου Βασίλη Φαρμάκη και ανέλαβε καθήκοντα αντιδημάρχου και αναπληρωτή Δημάρχου. Μετά τον αδόκητο χαμό του Βασίλη Φαρμάκη, ομόφωνα, η Δημοτική Ομάδα τον ψηφίζει για τη θέση του Δημάρχου Ελασσόνας, τον Σεπτέμβριο του 2007.

Το Νοέμβρη του 2010 εκλέγεται πλέον Δήμαρχος του ενιαίου Δήμου Ελασσόνας με το συνδυασμό “Δήμος Ελασσόνας – Ολύμπου Πολιτεία”.

Είναι παντρεμένος με την φαρμακοποιό Κόνιαρη Αικατερίνη, και έχει δυο γιούς. Τον Ευάγγελο, απόφοιτο Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και τον Κωνσταντίνο, απόφοιτο της Φαρμακευτικής Σχολής Αθηνών. Ο γιος του Ευάγγελος και η σύζυγός του Πελαγία Νατσιούλη τού χάρισαν πρόσφατα το πρώτο του εγγόνι, τον μικρό Γεώργιο.