Ψαρρός Ανέστης

Wikis > Ψαρρός Ανέστης

Ψαρρός ΑνέστηςΔήμαρχος Μαντουδίου – Λίμνης Αγίας Άννας

Προσωπικά στοιχεία

Τόπος και Ημερομηνία γέννησης: Ο Ψαρρός Ανέστης γεννήθηκε στο Μουρτιά Λίμνης και εξακολουθεί να μένει ακόμη εκεί.

Επάγγελμα: Είναι συνταξιούχος τοπογράφος.

Πολιτκές / Κοινωνικές Δραστηριότητες

Ο Ανέστης Ψαρρός ασχολήθηκε με τα κοινά από τις πρώτες εκλογές τις μεταπολίτευσης το Μάρτη του 1975 και ανέλαβε Δημοτικός Σύμβουλος Λίμνης 1 χρόνο μετά, ως πρώτος επιλαχών του συνδυασμού του Δημάρχου κ. Ριτσώνη. Έκτοτε η παρουσία του στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι αδιάλειπτη. Επανεκλέχτηκε το 1978 με το συνδυασμό του Νίκου Πανταζή όπως και το 1982.

Το 1986 εκλέχτηκε με τον συνδυασμό του Μάριου Χρυσομάλλη ενώ το 1990 διεκδίκησε για πρώτη φορά τη Δημαρχεία της Λίμνης, δεν τα κατάφερε όμως και βρέθηκε στη δεύτερη θέση πίσω από τον Παρασκευά Κυπραίο. Το 1994 εκτέθηκε εκ νέου ως υποψήφιος Δήμαρχος γνωρίζοντας την ήττα αφου δεν κατάφερε να μπει στον 2ο γύρο καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση. Και ενώ όλα έδειχναν ότι αυτή θα ήταν η τελευταία πράξη του Ανέστη Ψαρρού στα δημοτικά πράγματα, το 1998 σε ένα εντυπωσιακό came back μπαίνει στο ψηφοδέλτιο του κ. Δημήτρη Κατσίνη – στον Καποδιστριακό πλέον Δήμο Ελυμνίων – και παίρνει πάνω από το 50% των σταυρών του συνδυασμού!

Από τον Μάρτη του 2000, όπου ο κ. Κατσίνης παραιτείται για να κατέβει στις εθνικές εκλογές με το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ., αναλαμβάνει τη θέση του Δημάρχου και με αυτή την ιδιότητα επανεκλέγεται στις εκλογές του 2002. Το 2006 έχασε τις εκλογές από τον κ. Μάρκου για να επανέλθει και πάλι ως Δήμαρχος στον Καλλικρατικό Δήμο Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας κερδίζοντας τις εκλογές του 2010.