Σεντελές Γιάννης

Wikis > Σεντελές Γιάννης

Σεντελές ΓιάννηςΔήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων

Στοιχεία επικοινωνίας

Διεύθυνση: Πράμαντα, ΤΚ 440 01, Τηλ.: 26590-61231, Fax: 26590-61421.

E-mail: isenteles@yahoo.gr

Προσωπικά στοιχεία

Τόπος και Ημερομηνία γέννησης: Ο Γιάννης Σεντελές γεννήθηκε το 1960 στα Πράμαντα του Νομού Ιωαννίνων, από τον Αθανάσιο και την Βάϊα Σεντελέ.

Οικογενειακή Κατάσταση: Είναι παντρεμένος με την Ξένια Μάρκου, Εφέτη και έχουν δύο παιδιά.

Επάγγελμα: Έχει εργαστεί ως Μηχανολόγος – Μηχανικός στον ιδιωτικό τομέα και τον Ο.Σ.Ε. Σήμερα είναι στέλεχος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου «Γ. Χατζηκώστα». Είχε άμεση επαφή και εμπειρία στην διαχείριση Εθνικών και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και τη Μελέτη – Επίβλεψη Δημοσίων Έργων. Έχει δραστηριοποιηθεί συνδικαλιστικά στους χώρους εργασίας του.

Σπουδές: Τελείωσε το Δημοτικό και το Γυμνάσιο στα Πράμαντα και το Λύκειο στη «Ζωσιμαία» Σχολή Ιωαννίνων. Το 1978 εισήχθη στη Σχολή Ναυπηγών – Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, απ’ όπου αποφοίτησε το 1984. Στη συνέχεια, παρακολούθησε προγράμματα με έμφαση στις νέες Τεχνολογίες και την Πληροφορική.

Ξένες γλώσσες: Αγγλική και Γερμανική

Πολιτκές / Κοινωνικές Δραστηριότητες

Με την Τοπική Αυτοδιοίκηση ασχολήθηκε για πρώτη φορά το 1998, οπότε εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος, επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης. Τον Οκτώβριο του 2006 εξελέγη Δήμαρχος Πραμάντων. Τον Νοέμβριο του 2010 εξελέγη Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων.