Σενετάκης Μάξιμος

Wikis > Σενετάκης Μάξιμος

Σενετάκης Μάξιμος

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ιστοχώρος: maximossenetakis.gr
Γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης στις 17 Ιουλίου 1976. Σύζυγος του είναι η Κωστάντζα Σχιζάκη με την οποία έχει αποκτήσει δύο γιους, τον Γιώργο δύο ετών και τον Κωνσταντίνο μόλις λίγων ημερών. Πατέρας του ήταν ο αείμνηστος Γεώργιος Σενετάκης που διατέλεσε Περιφερειάρχης Κρήτης την περίοδο 1990 – 1993. Μητέρα του είναι η Μίκα Μυκωνιάτη, η οποία διατηρεί γραφείο Γενικού Τουρισμού.
Eίναι στέλεχος στο τμήμα κατασκευών της Εταιρίας P & C Ddevelopment και γνωρίζει Αγγλικά. Σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Έχει συνδέσει το όνομα του ως επιβλέπων μηχανικός με τα μεγαλύτερα έργα της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου. Ανάμεσα σε αυτά, η αποπεράτωση του κτιρίου όπου στεγάζεται σήμερα το Εφετείο Ανατολικής Κρήτης στην πλατεία Δασκαλογιάννη, η κατασκευή υποκαταστημάτων Ι.Κ.Α., σε Εσταυρωμένο και Χερσόνησο, η κατασκευή τομέα στον οποίο στεγάζονται υπηρεσίες του ευρωπαϊκού οργανισμού ENISA, η διαμόρφωση του πολυχώρου στην παλιά Λαχαναγορά, η κατασκευή των νέων χειρουργείων του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, καθώς και η κατασκευή του Μουσείου Μεσαράς, που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Πολυπράγμων, και δραστήριος επαγγελματίας έχει στο ενεργητικό του πολλές και σημαντικές συμμετοχές σε διοικητικά συμβούλια και επιστημονικές επιτροπές. Μεταξύ άλλων, είναι εκλεγμένο μέλος της Αντιπροσωπείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Τμήματος Ανατολικής Κρήτης για δεύτερη συνεχόμενη φορά, καθώς επίσης και μέλος του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών. Αξιοσημείωτη επίσης είναι η συμμετοχή του στην μόνιμη επιστημονική επιτροπή «Έργων Ανάπτυξης» του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ηρακλείου. Από το 2007 έως το 2009 διατέλεσε πρόεδρος του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου.